search
ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 15:29
MENU CLOSE

Νίκος Παππάς: Προσφυγή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο μετά την καταδίκη του για τις τηλεοπτικές άδειες

24.02.2023 12:43
pappas-new

Με προσφυγή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο απαντά ο Νίκος Παππάς στην απόφαση του Ειδικού Δικαστηρίου, που του επέβαλε ποινή φυλάκισης δύο ετών με αναστολή, για την υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών.

Τη σχετική ανακοίνωση έκανε ο εκ των συνηγόρων του, Γιάννης Μαντζουράνης, ο οποίος δήλωσε αναλυτικά:

«Δυστυχώς, σήμερα ομόφωνα τα μέλη του Ειδικού Δικαστηρίου αποφάσισαν να περιβάλουν με τη δεσμευτικότητα δικαστικής απόφασης την εκδικητική δίωξη του Νίκου Παππά από τους πολιτικούς αντιπάλους του. Εδώ και τώρα επιβάλλονται δύο σχόλια: Πρώτον, όταν η πολιτική εισέρχεται στην αίθουσα του δικαστηρίου, τότε η δικαιοσύνη εξέρχεται. Και δεύτερον, ο σεβασμός στη Δικαιοσύνη δεν επιβάλλεται. Κερδίζεται, όταν οι λειτουργοί της έχουν το σθένος να κρίνουν μόνο με βάση το Σύνταγμα, το νόμο και τη συνείδησή τους και κυρίως όταν δεν συμβιβάζονται παρά μόνο με την αλήθεια. Καμία απόφαση δικαστηρίου δεν αυτοδικαιώνεται.

Μόνο ο δημόσιος έλεγχος της αιτιολογίας της επιτρέπει τη διακρίβωση της ορθότητας ή μη αυτής και μπορεί να προσφέρει σε οποιαδήποτε δικαστική απόφαση εκτός από δεσμευτικότητα και πειστικότητα και συνακόλουθα τον σεβασμό των πολιτών.

Μετά από όλα αυτά η Προσφυγή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων δεν είναι απλά δεδομένη, αλλά και απολύτως αναγκαία».

Το Ειδικό Δικαστήριο αποφάσισε ομόφωνα την ενοχή του Νίκου Παππά και του Χρήστου Καλογρίτσα για την υπόθεση του διαγωνισμού τηλεοπτικών αδειών του 2016.

Σε αντίθεση με την εισαγγελέα της έδρας που είχε προτείνει την απαλλαγή των δύο κατηγορουμένων, οι δικαστές έκριναν ένοχο τον Νίκο Παππά για παράβαση καθήκοντος σε βαθμό πλημμελήματος και τον επιχειρηματία για συνέργεια στο ίδιο αδίκημα.

Ο αναπληρωτής εισαγγελέας της έδρας του Ειδικού Δικαστηρίου, Δημήτρης Ασπρογέρακας, πρότεινε την επιβολή ποινής ενός έτους στον Νίκο Παππά και έξι μηνών στον Χρήστο Καλογρίτσα.

Να σημειωθεί πως σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, η προβλεπόμενη ποινή κατ’ ανώτατο όριο είναι φυλάκιση δύο χρόνων.

Από την πλευρά του, ο Νίκος Παππάς σχολίασε:

«Η απόφαση του ειδικού δικαστηρίου είναι στο πνεύμα των αποφάσεων για τις υποθέσεις NOVARTIS και SIEMENS.

Για κάποιους δεν είχε καμία σημασία ούτε η αθώωση Κρέτσου για την ίδια υπόθεση, ούτε η εισαγγελική πρόταση που διέλυσε το κατηγορητήριο. Είναι απόλυτα ξεκάθαρο. Η δίκη αυτή ήταν πολιτική. Έγινε για να κρύψει ο Μητσοτάκης τη λεηλασία του δημοσίου χρήματος, τους “γαλάζιους κοριούς” και τις “γαλάζιες ακρίδες”.

Η δίκη αυτή έγινε επειδή πλούσιοι συμπολίτες μας πλήρωσαν ψηφισμένους φόρους και αναγκάστηκαν να τηρήσουν το σύνταγμα.

Η δίκη αυτή έγινε για να χτυπηθεί η παράταξη μας και να μην ξαναπληρώσουν οι πλούσιοι. Αλλά για αυτό δε θα αποφασίσουν κάποιοι δικαστές. Θα αποφασίσει ο ελληνικός λαός. Ο οποίος με την εντολή του θα φέρει δικαιοσύνη παντού. Έχουμε κάνει το καθήκον μας και θα συνεχίσουμε να υπηρετούμε το δημόσιο συμφέρον.»

Διαβάστε επίσης:

Ειδικό δικαστήριο: Ποινή φυλάκισης δύο ετών με αναστολή για τον Νίκο Παππά – Τι απαντά ο ίδιος

Εύα Καϊλή: Προσφυγή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για την άρση ασυλίας της

Qatargate: Η αντίδραση του δικηγόρου της Καϊλή στην αποφυλάκιση Τζόρτζι

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 15:29