search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 09:46
MENU CLOSE

Εύα Καϊλή: Προσφυγή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για την άρση ασυλίας της

24.02.2023 10:26
kaili1212_new2

Στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο προσφεύγει η Εύα Καϊλή υποστηρίζοντας ότι είναι παράνομη η άρση της ασυλίας της.

Σύμφωνα με το Euroactiv, η προσφυγή αφορά μια παλαιότερη υπόθεση που ήρθε στο φως μερικές μόλις ημέρες μετά από το σκάνδαλο Qatargate σχετικά με τους μισθούς των βοηθών της στο ευρωκοινοβούλιο.

Στις 15 Δεκεμβρίου, η Ευρωπαία Γενική Εισαγγελέας ζήτησε την άρση της ασυλίας της Εύας Καϊλή και αμέσως η πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μέτσολα, ξεκίνησε τις απαραίτητες διαδικασίες.

Όπως αναφέρει το Euractiv, το περιεχόμενο της έφεσης δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό, ωστόσο πληροφορίες αναφέρουν πως υποστηρίζει ότι ο πρώτος όρος για την άρση ασυλίας ενός ευρωβουλευτού, δηλαδή να πιαστεί επ’ αυτοφώρω, δεν πληρείται δεδομένου ότι αφορούν σε υπόθεση από την περίοδο 2014-2020.

Μια άλλη προϋπόθεση για την άρση ασυλίας ευρωβουλευτού είναι ο φόβος ότι το εν λόγω πρόσωπο θα παρεμποδίσει την πλήρη διερεύνηση των καταγγελιών.

Η πλευρά της Εύας Καϊλή φέρεται να υποστηρίζει ότι ούτε αυτή η προϋπόθεση πληρείται, δεδομένου ότι η Ευρωπαϊκη Υπηρεσία Καταπολέμησης της Απάτης (OLAF) είχε ήδη διερευνήσει το θέμα και η Καϊλή δεν θα μπορούσε να το παρεμποδίσει.

Το Euractiv επικοινώνησε με τον Σπύρο Παππά, ο οποίος επιβεβαίωσε την προσφυγή, ωστόσο απέφυγε να σχολιάσει το περιεχόμενό της.

Διαβάστε επίσης:

Νίκος Δένδιας: Η Ελλάδα ήταν και παραμένει στο πλευρό του ουκρανικού λαού

ΝΔ: Έχουμε βγάλει συμπέρασμα για τον ΣΥΡΙΖΑ – Είστε αδιόρθωτοι (video)

Εκλογές 2023 – Ματίνα Παγώνη: Διαψεύδει το ενδεχόμενο υποψηφιότητας – «Δεν συζήτησα με το Μαξίμου» (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 09:45