search
ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 23:11
MENU CLOSE

Δένδιας από Ίμβρο: Να δούμε μετά τις εκλογές αυτά που μπορούν να μας ενώσουν με την Τουρκία

14.04.2023 20:13
dendias epitafios

Στις ελληνοτουρκικές σχέσεις αναφέρθηκε από την Ίμβρο ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, στέλνοντας μήνυμα στην Άγκυρα κατά τη συνάντησή του με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο.

Ο κ. Δένδιας επισήμανε ότι «ο ελληνικός λαός διέπεται από αισθήματα φιλίας απέναντι στον τουρκικό λαό, και αυτό ανεδείχθη από τα αισθήματα που εκφράσθηκαν, χωρίς καμία ενθάρρυνση, όταν η τραγωδία των σεισμών δοκίμασε την τουρκική κοινωνία». 

Ο υπουργός Εξωτερικών υπογράμμισε ότι «η ελληνική κοινωνία στάθηκε και θα σταθεί αλληλέγγυα στους Τούρκους πολίτες, ανεξάρτητα από γεωπολιτικά ζητήματα, ανεξάρτητα από οτιδήποτε άλλο». 

Μάλιστα, εξέφρασε την πεποίθησή του ότι  αμέσως μετά τις εκλογές και στις δυο χώρες, «θα μας δώσει ο Θεός την ευκαιρία να μπορέσουμε να δούμε από την αρχή ό,τι μας χωρίζει και να αναδείξουμε αυτό που είναι πολύ πιο σημαντικό, αυτό που μπορεί να μας ενώσει». 

Νωρίτερα σήμερα, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου έστειλε ένα αντιφατικό μήνυμα καθώς έστειλε από τη μία μήνυμα για επανέναρξη του διαλόγου, ωστόσο απείλησε εμμέσως με νέα όξυνση της έντασης.

Μιλώντας στο Habeturk, ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας, σημείωσε χαρακτηριστικά: «Ηρεμήσαμε μετά τον σεισμό με την Ελλάδα. Αλλά δε πρέπει να είμαστε αφελείς. Πρέπει να αξιολογήσουμε καλά αυτή την ατμόσφαιρα, να αναβιώσουμε τον μηχανισμό διερευνητικών συνομιλιών μετά τις εκλογές, να μιλήσουμε για το πώς θα τα λύσουμε και να κάνουμε συγκεκριμένα βήματα».

Διαβάστε επίσης:

ΠΑΣΟΚ για συνέντευξη Μητσοτάκη: «Είναι αμετανόητος – Εμφανίστηκε υπερήφανος που άυξησε τις ανισότητες»

Τζορτζ Τσούνης: Οι σχέσεις ΗΠΑ – Ελλάδας είναι ισχυρότερες από ποτέ

«Χαστούκι» από Guardian για το «μπλόκο» στο κόμμα Κασιδιάρη – «Μπορεί να είναι πολύ λίγο και να ήρθε πολύ αργά»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 23:07