search
ΤΡΙΤΗ 21.05.2024 04:52
MENU CLOSE

Αλέξης Γεωργούλης: «Επώνυμη από το 2020 η καταγγελία σε βάρος του»

18.04.2023 14:42
georgoulis_1

Καταγγελία για «βαριά ποινικά αδικήματα» σε βάρος του ευρωβουλευτή, Αλέξη Γεωργούλη, έγινε στις βελγικές αρχές το 2020 και προσωποποιήθηκε το 2020.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η καταγγελία είναι επώνυμη -και ως προς την καταγγέλλουσα και ως προς τον φερόμενο ως δράστη- από τον χρόνο πλησίον της πράξης.

Ωστόσο σύμφωνα με όσα δήλωσε ο επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης στα Παραπολιτικά: «Η  αρχική καταγγελία από την καταγγέλλουσα προς τον θύτη ήταν ανώνυμη και πρόσφατα συγκεκριμενοποιήθηκε και το όνομα του θύτη».

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το OPEN η καταγγελία αφορά σεξουαλική κακοποίηση και ξυλοδαρμό.

Οι φήμες και η άρνηση

Στο ζήτημα της καταγγελίας αλλά και της απομάκρυνσης του Αλέξη Γεωργούλη αναφέρθηκε και ο Στέλιος Κούλογλου, μιλώντας στον ΑΝΤ1.

«Υπήρχαν εδώ και αρκετό καιρό κάποιες φήμες απροσδιόριστες και για τον λόγο αυτό ο κ. Γεωργούλης ερωτήθηκε αρμοδίως και είπε ότι δεν υπάρχει το παραμικρό για το οποίο πρέπει να ανησυχούμε γιατί επειδή το θέμα είναι πολύ ευαίσθητο και υπάρχει μεγάλη ευαισθησία στον χώρο για τέτοιου είδους θέματα…», είπε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

«Δεν υπήρχε καμία τέτοια ένδειξη ούτε γι’ αυτό ούτε για άλλο περιστατικό. Υπήρχαν κάποιες απροσδιόριστες φήμες ότι κάτι έχει συμβεί με παρενόχληση και λοιπά. Ερωτήθηκε ο κ. Γεωργούλης και είπε ότι δεν υπάρχει τίποτα».

Όπως πρόσθεσε ο Στέλιος Κούλογλου, ο συνάδελφός του είχε κληθεί συγκεκριμένα από τον επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, τον κ. Παπαδημούλη, όταν υπήρξαν αυτές οι φήμες, πριν από περίπου δύο χρόνια και τις είχε διαψεύσει.

Το παρασκήνιο

Οπως αναφέρει η εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ» ευρωβουλευτής πριν από τις ανακοινώσεις της προέδρου της Ευρωβουλής, Ρομπέρτα Μετσόλα, ενημέρωσε την Κουμουνδούρου και δεν υπήρξαν δεύτερες σκέψεις. Από τον Αλέξη Γεωργούλη ζητήθηκε να υποβάλει την παραίτησή του από την ευρωομάδα και το κόμμα, απόφαση στην οποία συμφώνησε και ο ίδιος.

Είναι ενδεικτικό άλλωστε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε την ανακοίνωσή του πριν καν κυκλοφορήσει η είδηση στις Βρυξέλλες και αρχίσουν να τρέχουν οι εξελίξεις και μια φημολογία που έδινε όλο και μεγαλύτερη διάσταση στην υπόθεση.

Στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και πηγές από την ευρωομάδα του ήταν ιδιαίτερα διστακτικοί κι εκείνοι, δηλώνοντας άγνοια για τις λεπτομέρειες της καταγγελίας εις βάρος του ευρωβουλευτή.

Προς άρση της ασυλίας

Όσον αφορά την άρση ασυλίας, αυτή ζητήθηκε από τις βελγικές Αρχές και έτσι το ανακοίνωσε η πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Ο Αλέξης Γεωργούλης συναίνεσε και ο ίδιος με την ανακοίνωσή του, στην άρση της ασυλίας του ώστε να μπορεί να επισπευσθεί και η διαδικασία.

Όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια της ΕΡΤ Ειρήνη Ζαρκαδούλα, το θέμα πλέον βρίσκεται στην Επιτροπή Νομικών Υποθέσεων του Ευρωκοινοβουλίου, αλλά η διαδικασία μέχρι να ληφθεί απόφαση να αρθεί ή όχι ασυλία μπορεί να διαρκέσει από 2- 3 μήνες, εκτός αν ασκηθεί πίεση να επισπευθεί.

Δεν έχει γίνει επίσης γνωστό εάν ο κ. Γεωργούλης έχει σκοπό να παραιτηθεί από ευρωβουλευτής και ενδεχομένως να υπάρξει και σήμερα τοποθέτηση του ίδιου για το ζήτημα αυτό.

Διαβάστε επίσης:

Γεωργιάδης: «Ο Τσίπρας ήξερε και κάλυπτε τον Γεωργούλη, δεν είμαστε χαζοί» (video)

Αντώναρος: «Σε κακά χέρια η ΝΔ από τότε που ανέλαβε ο Μητσοτάκης – Ο ΣΥΡΙΖΑ απηχεί απολύτως τις απόψεις μου» (Video)

Γεωργούλης: Τα ποινικά αδικήματα για τον ευρωβουλευτή – Το χρονικό και η σύγκρουση ΠΑΣΟΚ – ΣΥΡΙΖΑ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 21.05.2024 02:46