search
ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 18:13
MENU CLOSE

Φράχτης στον Έβρο: Άνοιξε ο δρόμος για ευρωπαϊκή χρηματοδότηση – «Πέρασε» η τροπολογία ΕΛΚ

19.04.2023 16:33
eyrokoinovoylio-new

Η τροπολογία του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ), για τη χρηματοδότηση υποδομών στα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ, υπερψηφίστηκε με 322 ψήφους στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου, ανοίγοντας τον δρόμο για τη χρηματοδότηση του φράχτη στον Έβρο.

Πιο αναλυτικά, την τροπολογία του ΕΛΚ -σύμφωνα με την οποία θα πρέπει να κινητοποιηθούν κονδύλια άμεσα για την ενίσχυση των ικανοτήτων και των υποδομών στα σύνορα της ΕΕ- υπερψήφισαν 322 ευρωβουλευτές, καταψήφισαν 290 και απείχαν 20.

Έτσι, μπαίνει «φρένο» στην «τροπολογία Παπαδημούλη», η οποία είχε «περάσει» στις 29 Μαρτίου προκειμένου να μη χρησιμοποιηθούν ευρωπαϊκά κονδύλια για την κατασκευή φραχτών στα σύνορα της ΕΕ.

Πλέον, το θέμα θα τεθεί ξανά υπό επεξεργασία στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο λαμβάνοντας υπ’ όψιν το υπάρχον κείμενο της τροπολογίας του ΕΛΚ.

Διαβάστε επίσης:

Αλέξης Γεωργούλης: Τα επόμενα βήματα μετά την καταγγελία – Μεταβαίνει στις Βρυξέλλες, θα ζητήσει ακρόαση πριν την άρση ασυλίας

Αλέξης Γεωργούλης: Άλλες τρεις καταγγελίες εις βάρος του ευρωβουλευτή – Όλες μπήκαν στο αρχείο (videos)

Ερώτηση ΣΥΡΙΖΑ στην Κομισιόν για την εξαγωγή του Predator από την ελληνική κυβέρνηση σε χώρες της Αφρικής

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 18:13