search
ΠΕΜΠΤΗ 16.05.2024 19:55
MENU CLOSE

Φωτιά στην Αιόλου: Κατέρρευσε τμήμα της οροφής του κτιρίου – Υπο μερικό έλεγχο η πυρκαγιά (Video)

24.04.2023 14:54
fotia-aioloy-new

Η κατάρρευση τμήματος της οροφής του εγκαταλελειμμένου κτιρίου που τυλίχθηκε στις φλόγες ήταν ο απολογισμός της φωτιάς που εκδηλώθηκε σήμερα, στις 06:40, στη συμβολή των οδών Αιόλου και Αγίας Ειρήνης, στο κέντρο της Αθήνας, την οποία η Πυροσβεστική κατάφερε να θέσει γρήγορα υπό μερικό έλεγχο.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, Γιάννης Αρτοποιός, λόγω της σαθρότητας και της παλαιότητας του οικοδομήματος, οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής αντιμετώπισαν το πρόβλημα των καταρρεύσεων.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τον κ. Αρτοποιό, η οροφή του εγκαταλελειμμένου κτιρίου πήρε αμέσως φωτιά καθώς στηριζόταν σε ξύλινα δοκάρια και κάηκε με αποτέλεσμα να καταρρεύσει. Παράλληλα, λόγω του θερμικού φορτίου που αναπτύχθηκε, οι φλόγες επεκτάθηκαν -σε μικρή έκταση- και στην οροφή μεξικάνικου εστιατορίου που βρισκόταν δίπλα, ωστόσο, όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική, οι ζημιές που προκλήθηκαν ήταν «ανεπαίσθητες».

«Το κτίριο του εστιατορίου συνόρευε, η επιχείρηση δεν έχει πρόβλημα, είναι λειτουργική», ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Αρτοποιός. Σημειώνεται, επίσης, ότι από την πυρκαγιά δεν κινδύνευσαν άνθρωποι λόγω και της άμεσης επέμβασης της Πυροσβεστικής. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις, ωστόσο, παραμένουν σε επιφυλακή, καθώς, όπως τονίζει ο κ. Αρτοποιός, τέτοια κτίρια λόγω παλαιότητας και σαθρότητας όταν πάρουν φωτιά αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο καταρρεύσεων.

Συνολικά επιχείρησαν 21 πυροσβέστες με επτά οχήματα, ένα βραχιονοφόρο όχημα και ένα κλιμακοφόρο όχημα. Στο σημείο παραμένουν δυνάμεις της Πυροσβεστικής, ενώ τα αίτια της πυρκαγιάς θα διερευνήσει το Ανακριτικό Τμήμα της Πυροσβεστικής.

Διαβάστε επίσης:

Δολοφονία Καμπανού: Τι κατέθεσε ο τελευταίος μάρτυρας υπεράσπισης – Αύριο ξεκινούν οι απολογίες

Ψυχικό: Συναγερμός για ύποπτο αντικείμενο στη ρωσική πρεσβεία

Μυρσίνη Ζορμπά: Συγκίνηση στην πολιτική κηδεία – Ο επικήδειος του Αλέξη Τσίπρα (photos)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 16.05.2024 19:52