search
ΠΕΜΠΤΗ 16.05.2024 13:11
MENU CLOSE

Εκλογές 2023: Τρικυμία στην ελληνική ακροδεξιά, γίνεται της… προσφυγής

28.04.2023 15:51
Εκλογές 2023
Eurokinissi αρχείο

Σε μπαράζ προσφυγών στη Δικαιοσύνη επιδίδονται κόμματα και κομματίδια της ακροδεξιάς πολυκατοικίας, σε έναν αγώνα δρόμου να «πετάξουν» εκτός της εκλογικής διαδικασίας αντιπάλους που ενδεχομένως τους κόβουν ψήφους, μέσω του Αρείου Πάγου.

Έτσι λοιπόν, ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος, το κόμμα του οποίου «κόπηκε»χθες από τον Άρειο Πάγο, προσφεύγει κατά της «Εθνικής Δημιουργίας» και του Θάνου Τζήμερου.

Ο κ. Μπογδάνος κατέφυγε στο ανώτατο δικαστήριο, υποστηρίζοντας ότι ο τίτλος του ανήκει και τον έχει κατοχυρώσει στον Οργανισμό Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας ως εμπορικό σήμα.

Ο Θάνος Τζήμερος ανήρτησε στο Twitter το έγγραφο της προσφυγής του κ. Μπογδάνου, σχολιάζοντας: «Ο Μπογδάνος είχε καταθέσει προσφυγή στον ΑΠ εναντίον μας, με επιχείρημα ότι κατοχύρωσε το όνομα Εθνική Δημιουργία στον Οργανισμό Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας ως εμπορικό σήμα! (Αφού το είχαμε καταθέσει εμείς στον ΑΠ.) Αλλά ζητάει αποκλεισμό της Εθνικής Συμφωνίας! Μωραίνει Κύριος…».

Ταυτόχρονα, ο Θάνος Τζήμερος στρέφεται κατά του ΚΚΕ καταθέτοντας προσφυγή κατά της συμμετοχής του ΚΚΕ στις εκλογές 2023, σημειώνοντας πως «δεν πληροί τους όρους του άρθρου 29 του Συντάγματος. Η οργάνωση και η δράση του δεν εξυπηρετεί την ελεύθερη λειτουργία του δημοκρατικού πολιτεύματος», όπως χαρακτηριστικά ενημέρωσε μέσω των social media.

Επιπλέον, ο πρόεδρος του κόμματος «Έλληνες» Δημήτρης Μιχάκης κατέθεσε προσφυγή στον Άρειο Πάγο κατά του «Εθνικού Κόμματος Έλληνες» του Ηλία Κασιδιάρη, με την οποία ζητάει να απαγορευθεί η χρήση της επωνυμίας Έλληνες.

Η δικηγόρος του Ηλια Κασιδιάρη, Βάσω Πανταζή, είπε ότι έχει γίνει προσφυγή και από το κόμμα Κασιδιαρη τη κατά του κόμματος «Έλληνες» γιατί χρησιμοποιεί τον ήλιο της Βεργίνας και ερωτωμενη απέκλεισε οποιαδήποτε συνεργασία με το κόμμα Κανελλόπουλου και του Νικολόπουλου.

Ανάμεσα στα 50 κόμματα που έχουν καταθέσει αίτηση στον Άρειο Πάγο για συμμετοχή στις εκλογές της 21ης Μαΐου βρίσκεται και το κόμμα του Νίκου Νικολόπουλου. Το κόμμα του κ. Νικολόπουλου μετονομάστηκε από «Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα Ελλάδος» σε «Έλληνες Χριστιανοδημοκράτες – Χριστιανοδημοκρατικό κόμμα Ελλάδος».

Έχει προστεθεί, δηλαδή, το συνθετικό «Έλληνες Χριστιανοδημοκράτες» στην ονομασία του κόμματος του Νίκου Νικολόπουλου, ενώ έχει προστεθεί στο έμβλημα και η ελληνική σημαία, δημιουργώντας τους συνειρμούς για πιθανή συνεργασία με το «Εθνικό Κόμμα – Έλληνες» του Ηλία Κασιδιάρη, την οποία διαψεύδει και ο ίδιος.

Διαβάστε επίσης:

Εκλογές 2023: Αυτό είναι το κυβερνητικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Ειρήνη Αγαπηδάκη: Ποια είναι η επικεφαλής του Επικρατείας της ΝΔ

Εκλογές 2023: Αυτό είναι το ψηφοδέλτιο Επικρατείας της ΝΔ – Όλα τα ονόματα (video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 16.05.2024 13:11