search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 17:50
MENU CLOSE

Τζια: Οργή για το άλογο που βρέθηκε κρεμασμένο – Συνελήφθη ένας 34χρονος (Video)

02.05.2023 07:44
alogo new

Οργή έχει ξεσπάσει για τη νέα κακοποίηση κακοποίηση ζώου. Οι ιδιοκτήτες ενός αλόγου στην Τζια αποφάσισαν να δέσουν ένα άλογο, με αποτέλεσμα το ζώο να κρέμεται αβοήθητο από μια πλαγιά.

Η εικόνα του παστουρωμένου αλόγου στην Τζια προκαλεί οργή και θλίψη, ενώ όπως έγινε γνωστό για την υπόθεση συνελήφθη ένας 34χρονος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το άλογο κρεμάστηκε εξαντλημένο σε μια πλαγιά στην Τζιά, σε επαρχιακό δρόμο του νησιού και αρχικά διερχόμενοι οδηγοί, οι περισσότεροι τουρίστες, νόμιζαν πως έγινε ατύχημα.

«Το κλωτσούσε για να σηκωθεί»

Όταν οι τουρίστες κάλεσαν σε βοήθεια, «ήρθε η κάτοχος θυμωμένη με όσους ασχολήθηκαν, έκοψε τα σχοινιά από την μια πλευρά και άρχισε να το κλωτσάει για να σηκωθεί». Στη συνέχεια οι τουρίστες έκαναν καταγγελία στον Πανελλήνιο Σύλλογο Προστασίας Ιπποειδών ΙΠΠΟΘΕΣΙΣ, ο οποίος προχώρησε σε καταγγελία στην αστυνομία.

Όπως καταγγέλλει ο σύλλογος αποδείχθηκε πως «το ζώο, του οποίου τα πόδια ήταν δεμένα μεταξύ τους και εκείνο δεμένο σε μια ελιά δίπλα σε μια πλαγιά, ψάχνοντας νερό και εξαντλημένο λύγισε και κρεμάστηκε στην πλαγιά».

Συνελήφθη ένας άνδρας 34 ετών και κρατείται που φαίνεται να έχει συγγενική σχέση με τη γυναίκα που κλωτσούσε το άλογο.

Η Ρόζα Ρούσσου, ιδρυτικό μέλος του « ΙΠΠΟΘΕΣΙΣ» και εθελόντρια, μίλησε στο Mega για την υπόθεση, λέγοντας πως όταν δέχτηκαν την καταγγελία, τους είχαν δώσει τις φωτογραφίας και κατόπιν προχώρησαν στην καταγγελία.

«Ελπίζουμε να προχωρήσουμε και σε απομάκρυνση του ζώου από την οικογένεια. Η ιχνηλασιμότητα των υποειδών δεν υπάρχει ακόμα στην Ελλάδα.

Ξεκίνησε να εφαρμόζεται η ευρωπαϊκή νομοθεσία τον Οκτώβριο, καταγράφοντας τα ζώα, ώστε να έχουν μία ταυτότητα, μία νομοθεσία που η χώρα μας έπρεπε να έχει κάνει από το 2008. Το ζώο έχει επιβιώσει».

Διαβάστε επίσης

Δολοφονία Καραϊβάζ: «Ξεσκονίζει» πάνω από 20 «συμβόλαια θανάτου» η αστυνομία

Χαλκιδική: Νέες μαρυρίες για το ξενοδοχείο – “Big Brother” – «Δεν ήταν ευχάριστο να ξέρουμε ότι κάποιος βιντεοσκοπεί και το παιδί μας»

Γιώργος Καραϊβάζ: Σε 4 δολοφονίες «μπλεγμένοι» οι δράστες που τον εκτέλεσαν – Αρνούνται τις κατηγορίες

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 17:47