search
ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 06:29
MENU CLOSE

Γιώργος Καραϊβάζ: Σε 4 δολοφονίες «μπλεγμένοι» οι δράστες που τον εκτέλεσαν – Αρνούνται τις κατηγορίες

01.05.2023 20:59
Giorgos Karaivaz_new

«Οι εντολείς αρνούνται με κάθε τρόπο την κατηγορία» υποστηρίζει η Αθανασία Σταυρή, δικηγόρος των κατηγορουμένων για την δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ. Σε 4 άλλες δολοφονίες φέρεται να εμπλέκονται οι κατηγορούμενοι συμφωνα με πληροφορίες.

«Να πούμε και να αποσαφηνιστεί σχετικά με το παρελθόν των δύο αδελφών ότι δεν έχουν ποινικό παρελθόν με την έννοια των καταδικών. Έχουν λευκό ποινικό μητρώο» διευκρίνισε η Αθανασία Σταυρή.

Σχετικά με τα στοιχεία που έχουν δει το φως της δημοσιότητας και εμπλέκουν τα δύο αδέλφια στην υπόθεση δολοφονίας η συνήγορος ισχυρίστηκε τα εξής στο Mega:

«Δεν είναι σωστό να σχολιαστούν στο παρόν στάδιο στοιχεία της δικογραφίας. Πλειάδα στοιχείων δεν υπάρχει, αυτό μπορώ να σας πω». Θα αποδειχθεί ότι τα στοιχεία μεταξύ τους δεν συνδέονται και θα αποδειχθεί ότι υπάρχουν ”άλματα” λογικής» συμπλήρωσε.


«Μίλησαν» τα κινητά για τη δολοφονία του Καραϊβάζ 


Όλος ο σχεδιασμός αλλά και η εκτέλεση της δολοφονίας του δημοσιογράφου αναλύονται με κάθε λεπτομέρεια στο πολυσέλιδο διαβιβαστικό της δικογραφίας που σχημάτισε το Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής σύμφωνα με το Πρώτο Θέμα.

Αποκωδικοποιήθηκε λεπτό προς λεπτό η διαδρομή του μαύρου scooter Beverly και του λευκού βαν Fiat, τόσο την ημέρα της δολοφονίας του δημοσιογράφου, την 9η Απριλίου 2021, όσο και την προηγούμενη.

Εν συνεχεία, η ελληνική αστυνομία διαπίστωσε από την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου ότι τα κινητά τηλέφωνα των δύο συλληφθέντων όσο και ενός ακόμη προσώπου, ενός 50χρονου το όνομα του οποίου αναφέρεται στη δικογραφία, ήταν σε παύση και τις δύο ημέρες. Ωστόσο, τις κρίσιμες ώρες, είχαν ενεργοποιηθεί στην περιοχή του Αλίμου δύο πακιστανικά κινητά τα οποία μετά τη δολοφονία δεν ενεργοποιήθηκαν ποτέ ξανά.

Τι έδειξαν τα κινητά των δραστών


Όσον αφορά στα κινητά τηλέφωνα στα οποία ενεργοποιήθηκαν οι ως άνω δύο τηλεφωνικές συνδέσεις διαπιστώθηκε ότι επρόκειτο για μάρκας ΝΟΚΙΑ 105 που αγοράστηκαν την 2-4-2021 από κατάστημα κινητής τηλεφωνίας «WIND» το οποίο βρίσκεται στην οδό Πανόρμου 74 στην Αθήνα, υπεύθυνος του οποίου, τυγχάνει 49χρονος.

Όπως διαπιστώθηκε από την εξέταση του ως άνω υπευθύνου και του συνόλου των υπαλλήλων του καταστήματος, που εργάζονταν εκείνη την ημέρα, δεν είχε κρατηθεί οποιοδήποτε παραστατικό πώλησης των συγκεκριμένων κινητών τηλεφώνων με αποτέλεσμα να μην είναι δυνατό να πιστοποιηθούν στοιχεία σχετικά με τον αγοραστή.

Τα πακιστανικά κινητά ενεργοποιούνται για πρώτη φορά στις 5 Απριλίου 2021, δίνοντας στίγμα από Χαροκόπου Καλλιθέα και ακολουθούν κάποιες επικοινωνίες ανάμεσά τους. Η πρώτη στις 8 Απριλίου 2021, δηλαδή μια ημέρα πριν από τη δολοφονία για να συντονίσουν τις ενέργειές τους αλλά και στις 9 Απριλίου.

«Μπλεγμένος» και ο υπεύθυνος καταστήματος κινητών από όπου αγόρασαν τηλέφωνα οι δράστες

Σύμφωνα πάντως με το MEGA, μία εβδομάδα πριν από τη δολοφονία, ένα άτομο πήγε σε κατάστημα με κινητά τηλέφωνα στην Πανόρμου και αγόρασε δύο κινητά χωρίς κάμερες, gps και πρόσβαση στο διαδίκτυο.

Τα κινητά αυτά δεν δηλώθηκαν πουθενά και δεν βρέθηκε κανένα παραστατικό αγοράς. Σα να τα δώρισε δηλαδή ο υπεύθυνος του μαγαζιού…

Τώρα, όπως αποκαλύπτεται, ο άνθρωπος αυτός, ο υπεύθυνος δηλαδή, δεν είναι ένα άτομο αδιάφορο για την αστυνομία.

Το όνομά του έχει συμπεριληφθεί και σε άλλη δικογραφία για παρόμοιες συμπεριφορές και όταν ρωτήθηκε στο παρελθόν για τη σχέση του, με άτομο που απασχολούσε την Αστυνομία, είχε πει ότι επικοινώνησε μαζί του για να τον… ξεματιάσει!

Το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας


Από τις κάμερες ασφαλείας και την ανάλυση του οπτικού υλικού προκύπτει πως «οι δράστες χρησιμοποίησαν για το σχεδιασμό, υλοποίηση της πράξης και την απρόσκοπτη διαφυγή τους από το σημείο ανθρωποκτονίας, τουλάχιστον μία μοτοσυκλέτα. Παρατηρήθηκε δε, η παρουσία ενός Ι.Χ.Φ. τύπου «βαν» λευκού χρώματος. Επίσης, από την παρατήρηση των καμερών ασφαλείας διαπιστώνεται ότι πρόκειται για οχήματα με τα ίδια ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, που εμφανίζονται σε ίδιους τόπους και χρόνους και τις δύο ημέρες».


Έλαβαν προθεσμία για να απολογηθούν

Υπενθυμίζεται ότι οι δύο συλληφθέντες που ζήτησαν και έλαβαν προθεσμία για την Τετάρτη για να απολογηθούν, είναι ένας 40χρονος ο οποίος έχει κατηγορηθεί μεταξύ άλλων για απόπειρα ανθρωποκτονίας, ληστεία, σωματική βλάβη και για απειλή και ο 48χρονος αδελφός του ο οποίος έχει κατηγορηθεί για ληστεία το 2012 μαζί με τον 40χρονο.

Σύμφωνα με το LiveNews, το κύκλωμα που ήθελε να βγάλει από τη μέση τον δημοσιογράφο φαίνεται ότι «πιεζόταν» χρονικά. Ήθελε δηλαδή, να γίνει η δολοφονία όσο γρηγορότερα γίνεται! Και αυτό, το μαρτυρά ο τρόπος που λειτούργησαν τα μέλη του και το γεγονός ότι ρίσκαραν να εκτεθούν και να συλληφθούν, προκειμένου να δράσουν όσο πιο γρήγορα μπορούσαν.

Του είχαν στήσει καρτέρι 

Επίσης, σύμφωνα με τις αποκαλύψεις της εκπομπής, Live news οι εκτελεστές την ημέρα της δολοφονίας είχαν «στηθεί» στο σημείο για μία ολόκληρη ώρα, περιμένοντας τον Γιώργο Καραϊβάζ να περάσει!

Την προηγούμενη μέρα, είχαν ξαναπάει αλλά το σχέδιο χάλασε, γιατί το θύμα επέστρεψε στο σπίτι του μισή ώρα νωρίτερα.

Έτσι, την επόμενη μέρα κιόλας, όχι μόνο ξαναπήγαν για να τον σκοτώσουν, αλλά… στήθηκαν στο δρόμο για μία ολόκληρη ώρα (πήγαν νωρίτερα αυτή τη φορά), για να είναι σίγουροι ότι θα πετύχουν το στόχο τους.

Πάντως, το γεγονός ότι τόσο η μηχανή με τους εκτελεστές όσο και το περίφημο βαν, ήταν στην περιοχή της δολοφονίας για δύο ημέρες σερί, φαίνεται ότι ήταν αυτό που «έκαψε» τελικά τους δράστες.

«Ήταν δεδομένο ότι η δολοφονία έγινε από επαγγελματίες και κάποιος την είχε παραγγείλει γιατί αυτά που έγραφε ο Γιώργος ενοχλούσαν πολύ. Γνωρίζοντας τον Γιώργο ήξερα ότι δεν είχε πειράξει κανέναν και δεν είχε αναμειχθεί σε περίεργα πράγματα. Η δολοφονία ήταν σε σχέση με το αντικείμενο της δουλειάς του» είπε στον Νίκο Ευαγγελάτο η χήρα του Γιώργου Καραϊβάζ.

Από την επεξεργασία που έχουν κάνει οι αστυνομικοί στα εκατοντάδες βίντεο που έχουν στην κατοχή τους εξετάζουν πλέον και δεύτερο σενάριο δηλαδή και οι δυο εκτελεστές να κατέβηκαν από την μηχανή και ο ένας που τον βλέπουμε μόνο του να είναι ένα τρίτο πρόσωπο της υπόθεσης.

Το σενάριο το σενάριο να άλλαξε ο οδηγός της μοτοσυκλέτας μετά τη δολοφονία

Εξετάζεται πλέον και τα δύο άτομα να αποβιβάστηκαν από την μηχανή και το δεύτερο άτομο που βλέπουμε στο λευκό βαν να είναι εκείνος που ανέβηκε στην μηχανή.

Άρα πια γίνεται λόγος και για τρίτο πρόσωπο και μάλιστα μπορεί να έχουν οι αρχές και την εικόνα του, κι αυτό γιατί φορούσε άλλο μπουφάν στα στιγμιότυπα που τον έχουν καταγράψει, μετά την στιγμή που αποβιβάζεται από το βαν το ένα από τα δύο άτομα και κατόπιν να φορά άλλο χρώμα μπουφάν και κράνος.

Οι αρχές θεωρούν πολύ δύσκολο από την στιγμή που είχαν διαπράξει ένα τόσο σοβαρό έγκλημα να είχαν τον χρόνο στη διάθεσή τους να αλλάξουν και ρούχα.

Το «μυστικό» προφίλ επικοινωνίας στων συλληφθέντων στα κοινωνικά δίκτυα

Επιπλέον η αστυνομία γνωρίζει ότι υπήρχε εταιρεία καθαρισμού βιτρίνα στην υπόθεση όμως τώρα μπαίνει στο μικροσκόπιο και μια δεύτερη και υπάρχει αίτημα στην facebook για στοιχεία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, φαίνεται να υπάρχει και δεύτερη εταιρεία – βιτρίνα στην διάθεση των δύο αδελφών, δεν φαίνονται οι ίδιοι , αλλά η σύντροφος μία εκ των δύο αδελφών συλληφθέντων.

Η συγκεκριμένη εταιρεία έχει προφίλ στο facebook και μέσα από αυτό το προφίλ φαίνεται να έχουν γίνει πολλές ύποπτες συνομιλίες.

Το προφίλ του 40χρονου «Μάγειρα» που εμπλέκεται στη δολοφονία Καραϊβάζ

Την Τέταρτη οι συλληφθέντες θα πάνε στον ανακριτή, η εικόνα των αστυνομικών είναι ότι από τους δυο τον πιο κρίσιμο ρόλο είχε.
Η αστυνομία θεωρεί ότι ο 40χρονος έχει έναν πιο ενεργό ρόλο, έχει πολύ ισχυρή προσωπικότητα και στον χώρο της νύχτας τον αναφέρουν ως «Μάγειρα».

«Μπλεγμένοι» και στη δολοφονία του πυγμάχου στο Γαλάτσι

Όμως και τα δύο αδέρφια που φέρονται να είναι οι εκτελεστές του Γιώργου Καραϊβάζ, έχουν απασχολήσει και στο παρελθόν την Αστυνομία και μάλιστα, ο ένας από τους δύο, κατηγορήθηκε για τη δολοφονία πυγμάχου στο Γαλάτσι.

Και οι δύο είχαν συλληφθεί για ληστεία αλλά τελικά είχαν αθωωθεί. 

Σύμφωνα με τα όσα αποκάλυψε στο MEGA ο Βασίλης Λαμπρόπουλος, η Αστυνομία εξετάζει τη συμμετοχή μελών της συγκεκριμένης εγκληματικής ομάδας, για συνολικά 4 περιπτώσεις δολοφονίας:

-Του Γιώργου Καραϊβάζ

-Του πυγμάχου στο Γαλάτσι

-Μιας δολοφονίας στα Βριλήσσια και

-Μιας ανθρωποκτονίας σε πρατήριο υγρών καυσίμων στο Γέρακα.

Η δολοφονία, όντως έγινε λίγους μήνες αργότερα και συγκεκριμένα τον Δεκέμβριο του 2021. Όπως φαίνεται, στην καταγγελία δεν είχε δοθεί η απαιτούμενη προσοχή από την Αστυνομία, για να αποτραπεί η δολοφονία. Ούτε την πρώτη, ούτε τη δεύτερη (!) φορά που ξαναπήρε ο καταγγέλλων.

Ο πυγμάχος έπεσε νεκρός και η καταγγελία, που είχε παραπέσει για περισσότερο από έναν χρόνο, φαίνεται ότι αναδείχθηκε τελικά, τους τελευταίους μήνες. Τα όσα περιείχε, συσχετίστηκαν με την υπόθεση Καραϊβάζ και ισχυροποίησαν τη δικογραφία.

Διαβάστε επίσης:

Γιώργος Καραϊβάζ: «Είμαστε κοντά στον ηθικό αυτουργό – Έρχονται νέες συλλήψεις», είπε ο Μαυροειδάκος (audio)

Θεσσαλονίκη: Θρίλερ με την εξαφάνιση 37χρονης – Η ανακοίνωση από το «Χαμόγελο του Παιδιού» (Photo)

Πρωτομαγιά 2023: Ξεκίνησε η επιστροφή των εκδρομέων – Πού υπάρχει κίνηση, μικρές ουρές στα διόδια

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 01:50