search
ΤΡΙΤΗ 07.05.2024 14:52
MENU CLOSE

Εκλογές 2023 – Debate: Κουτσούμπας: Να μην ξύνεται ο κ. Τσίπρας στην γκλίτσα του Τσοπάνη – Η απάντηση του Αλέξη Τσίπρα (Video)

10.05.2023 23:58
koutsoyumpas-new

Με εμφανή την προσπάθεια των περισσότερων αρχηγών να σπάσουν τα στεγανά των ερωταπαντήσεων απευθυνόμενοι ή σχολιάζοντας τους άλλους αρχηγούς, καταγράφηκε ένα «πινγκ-πονγκ» μεταξύ Κουτσούμπα και Τσίπρα.

Απαντώντας στο ερώτημα της Σίας Κοσιώνη για το αν θα στηρίξει την κατάργηση της Ελεύθερης Βάσης εισαγωγής ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ μεταξύ άλλων είπε πως ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, δίνει ανέξοδες προεκλογικές υποσχέσεις όταν την ώρα που προτείνει την κατάργηση της ΕΒΕ και λέει ότι θα το κάνει αυτό ως πρώτο άρθρο, πρώτο νόμο, «βάζει ένα μεγάλο κόφτη που είναι η επιλογή μόνο δέκα τμημάτων στο μηχανογραφικό που σημαίνει το αποτέλεσμα να είναι το ίδιο, δηλαδή να κόβονται πάρα πολλά παιδιά και να μένουν εκτός απ’ αυτή τη διαδικασία».

Απαντώντας λίγο αργότερα ο Αλέξης Τσίπρας σημείωσε: «Η ελάχιστη βάση εισαγωγής θα καταργηθεί από μια προοδευτική κυβέρνηση, οι δέκα σχολές που είπε ότι υπάρχουν στο μηχανογραφικό είναι οι πράσινες σχολές για την ελεύθερη πρόσβαση. Ήταν νόμος δικός μας, τώρα θα εφαρμόσουμε αυτό που ίσχυε τόσα χρόνια στη χώρα και ήρθε ο κ. Μητσοτάκης και το κατήργησε για να βάλει φραγμό στις λαϊκές οικογένειες. Ξανασκεφτείτε το λοιπόν αν θα το στηρίξετε», είπε ο Αλ. Τσίπρας.

Στη συνέχεια σε ερώτηση για το περιβάλλον και την ενέργεια ο Δημήτρης Κουτσούμπας σε μια αποστροφή του λόγου όπου αναφερόταν στο Χρηματιστήριο ενέργειας το οποίο όπως είπε ξεκίνησε ο ΣΥΡΙΖΑ του είπε «να μην ξύνεται ο κ. Τσίπρας, γιατί πολύ ξύνεται στην γκλίτσα του τσοπάνη σε αυτή την προεκλογική περίοδο για την μούφα προοδευτική κυβέρνησή του».

Αργότερα, στην ερώτηση που δέχτηκε ο Αλέξης Τσίπρας στον κύκλο της Νέας Γενιάς, για το ποια προσωπικότητα θεωρεί σημαντικότερη (Παπανδρέου, Κύρκο, Φλωράκη) αντέδρασε λέγοντας «ε μην αντιδικήσω τώρα και με τον κ. Κουτσούμπα για την ιδιοκτησία της κληρονομιάς του Χαρίλαου Φλωράκη», όπως ο κ. Ανδρουλάκης εμφανίζεται κληρονόμος της παρακαταθήκης του Ανδρέα Παπανδρέου.

Διαβάστε επίσης:

Εκλογές 2023 – Debate: Τι έκαναν οι πολιτικοί αρχηγοί στα διαλείμματα – Με ποιους συνομίλησαν

Εκλογές 2023 – Debate: «Δεν σκέφτηκα να παραιτηθώ» για τις υποκλοπές, λέει ο Μητσοτάκης

Εκλογές 2023 – Debate: Ντροπή η ΝΔ των 10 δισ. σε απευθείας αναθέσεις να λέει πού θα βρούμε τα λεφτά, είπε ο Τσίπρας

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 07.05.2024 14:50