search
ΤΡΙΤΗ 07.05.2024 09:57
MENU CLOSE

Εκλογές 2023 – Debate: «Δεν σκέφτηκα να παραιτηθώ» για τις υποκλοπές, λέει ο Μητσοτάκης

10.05.2023 23:11
kyriakos mitsotakis debate

Από μια περίπου είδηση, και μια σαφή τοποθέτηση σχετικά με την υπόθεση των παρακολουθήσεων χαρακτηρίστηκε η παρουσία του πρωθυπουργού στους πρώτους κύκλους ερωτήσεων στην τηλεμαχία.

Όσον αφορά στην είδηση, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αναφερόμενος στο ζήτημα της ακρίβειας, σημείωσε χαρακτηριστικά ότι «το market pass είναι δοκιμασμένο εργαλείο, θα ήμουν διατεθειμένος να συζητήσω επέκτασή του και για το β’ εξάμηνο του έτους», αν και για άλλη μια φορά αρνήθηκε να συζητήσει για μείωση του ΦΠΑ.

Όσον αφορά στην σαφή τοποθέτηση, ο πρωθυπουργός, ερωτηθείς για την υπόθεση των υποκλοπών, δήλωσε ότι δεν σκέφθηκε να παραιτηθεί, όταν αποκαλύφθηκε η υπόθεση, ωστόσο, ξεκαθάρισε ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, ο οποίος είχε παρακολουθηθεί από την ΕΥΠ, δεν αποτελεί εθνικό κίνδυνο για τη χώρα.

Κατά τα λοιπά, υπερασπίστηκε το εξοπλιστικό πρόγραμμα της κυβέρνησης, αλλά και συνολικά την αμυντική πολιτική της, ενώ για τις εκλογές στην Τουρκία, δήλωσε ότι θα συνομιλήσει με όποιον νικήσει, αλλά επισήμανε ότι θεωρεί πως η «Γαλάζια Πατρίδα» αποτελεί συστημικό κομμάτι της πολιτικής της γείτονος χώρας.

Επίσης, σχετικά με την κατάσταση στο ΕΣΥ, ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι αποτελεί άμεση προτεραιότητα του η πρόσληψη 10.000 γιατρών και υγειονομικών μέσα στην επόμενη τετραετία, ενώ σημείωσε ότι το ποσοστό των ατόμων που βρίσκονται στο όριο της φτώχειας μειώθηκε φέτος σε σχέση με πέρσι και είπε ότι η μείωση των ανισοτήτων θα έλθει μέσω της ανάπτυξης και των επενδύσεων.

Διαβάστε επίσης:

Εκλογές 2023 – Debate: Ντροπή η ΝΔ των 10 δισ. σε απευθείας αναθέσεις να λέει πού θα βρούμε τα λεφτά, είπε ο Τσίπρας

Εκλογές 2023 – Debate: Υπέρ της κατάργησης της υποχρεωτικής στράτευσης o Βαρουφάκης

Εκλογές 2023 – Debate: Τι δήλωσαν οι πολιτικοί αρχηγοί κατά την προσέλευσή τους (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 07.05.2024 09:56