Τσίπρας: Μηνύματα σε Ανδρουλάκη-Κουτσούμπα για τον «αρχιερέα των υποκλοπών» και τους αριστερούς
Μηνύματα στον Νίκο Ανδρουλάκη έστειλε από τη Λάρισα ο Αλέξης Τσίπρας στον απόηχο του χθεσινού ντιμπέιτ και της παραδοχής του πρωθυπουργού για το σκάνδαλο των υποκλοπών.
«Στο σκαμνί το παρακράτος των υποκλοπών και ανοιχτό το ενδεχόμενο συνεργασίας με τον αρχιερέα των υποκλοπών, δεν γίνεται», τόνισε χαρακτηριστικά.
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε προηγουμένως και στην παραδοχή που έκανε ο πρωθυπουργός για τις υποκλοπές στο πλαίσιο της χθεσινής τηλεμαχίας λέγοντας πως παραδέχτηκε για πρώτη φορά πως οι υποκλοπές είναι «σκάνδαλο», καθώς επίσης παραδέχτηκε «ότι δεν υπήρξε κανένας εθνικός λόγος για τις παρακολουθήσεις».
Στη συνέχεια έθεσε ερωτήματα:
-«Αν δεν υπήρξε εθνικός λόγος για τις παρακολουθήσεις, πώς ο ίδιος επικαλέστηκε το εθνικό απόρρητο στην εξεταστική για να συγκαλύψει την αλήθεια»;
–Τι ακριβώς υπέγραφε η υπεύθυνη εισαγγελέας της ΕΥΠ, κ. Βλάχου, εφόσον δεν υπήρχε εθνικός λόγος για τις παρακολουθήσεις και γιατί παραμένει ακόμη στη θέση της;
-Γιατί εννέα μήνες τώρα καμιά κατηγορία δεν έχει απαγγελθεί σε κανέναν από τη Δικαιοσύνη; Τι ακριβώς κάνει ο κ. Ντογιάκος και οι Εισαγγελείς που ανέλαβαν να διερευνήσουν την υπόθεση; Το μόνο που ξέρανε είναι να βάζουν εμπόδια στον κ. Ράμμο και την αρμόδια από το Σύνταγμα Ανεξάρτητη Αρχή.
«Ο συμπαθής γραμματέας του ΚΚΕ εμφανίστηκε ως τσοπάνης που ξυνόμαστε στη γκλίτσα του»
Στο καταληκτικό σκέλος της ομιλίας του ο Αλέξης Τσίπρας, επανήλθε στο θέμα των συνεργασιών και απευθύνθηκε προς τους Δ. Κουτσούμπα και Ν. Ανδρουλάκη, προκειμένου όπως είπε να τείνει το χέρι για συνεργασία αφήνοντας ωστόσο αιχμές για την στάση του ενώ, ειδικά για τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ είπε ότι «εμφανίστηκε χθες (στο ντιμπέιτ) ως τσοπάνης που ξυνόμαστε στη γκλίτσα του».
Ειδικότερα σημείωσε πως τα 11 σημεία του προγράμματός του ο ΣΥΡΙΖΑ τα κατέθεσε όχι μόνο ενώπιον των απλών πολιτών αλλά και προς τα προοδευτικά κόμματα διότι «ωραία η απλή αναλογική αλλά δε γίνεται να έχεις μόνο το όφελος της απλής αναλογικής πρέπει να έχεις και στοιχειώδη σχέση με την ευθύνη πώς θα κυβερνηθεί ο τόπος».
Και συνέχισε φωτογραφίζοντας από την μία το ΚΚΕ και από την άλλη το ΠΑΣΟΚ: «Θα μας παραπέμψουν στο αλήστου μνήμης «τι Πλαστήρας τι Παπάγος. Αυτοί που μας λένε ότι είναι και αποκλειστικοί κληρονόμοι της παρακαταθήκης του Ανδρέα Παπανδρέου θα συνεχίσουν αυτό τον ανιστόρητο διμέτωπο; Για μας ένα είναι το μέτωπο, έχουμε μέτωπο με τη χειρότερη κυβέρνηση της δεξιάς από τη μεταπολίτευση και μετά που κυβέρνησε τον τόπο».
«Τείνουμε» είπε, «το χέρι της συνεργασίας» διευκρινίζοντας προς τα κόμματα αυτά και ουσιαστικά προς τον Νίκο Ανδρουλάκη πως αν θέτουν επιπλέον προϋποθέσεις για τη συνεργασία μπορούν να πουν τι άλλο θέλουν να προσθέσουν. «Αν προϋπόθεσή τους είναι να δρομολογήσουμε τις διαδικασίες να υπάρξει δικαιοσύνη για το μέγα σκάνδαλο των υποκλοπών το αποδεχόμαστε σημείωσε». Αλλά, «δε μπορείτε να λέτε ότι δεν σας αφορά πώς θα κυβερνηθεί η χώρα» και «δεν μπορείτε να λέτε στον εργαζόμενο, στον άνεργο, στον νέο, στον αγρότη, ότι δε σας αφορά αν θα είναι κυβέρνηση ο κ. Μητσοτάκης ή μια προοδευτική κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ για να δώσει ελπίδα και προοπτική».
Ακολούθως, απευθυνόμενος προς την πλευρά του Περισσού σημείωσε: «Και επειδή άκουσα χθες άκουσα και από τον συμπαθή γραμματέα του Κομουνιστικού Κόμματος, ο οποίος εμφανίστηκε ως τσοπάνης που εμείς ξυνόμαστε στη γκλίτσα του, του λέω να γνωρίζει ότι οι αριστεροί πολίτες οι αγωνιστές, οι κομουνιστές δεν είναι πρόβατα και κατανοούν ότι το κρίσιμο δίλημμα είναι αν την επόμενη μέρα θα υπάρχει μια κυβέρνηση που θα στηρίξει τον εργαζόμενο, θα αποκαταστήσει την εργασιακή νομιμότητα, θα επαναφέρει το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας», κλπ.
Διαβάστε επίσης:
Εκλογές 2023- Κουτσούμπας: Τα καλάθια και τα pass δεν είναι πρόγραμμα φιλολαϊκής διακυβέρνησης
Εκλογές 2023 – Debate: «Σαφής, ψύχραιμος, γνώστης» ο Μητσοτάκης σύμφωνα με κυβερνητικά στελέχη
Εκλογές 2023 – Debate: Ο προσεκτικός Μητσοτάκης, ο κυβερνητικός Τσίπρας και ο αγχωμένος Ανδρουλάκης