search
ΔΕΥΤΕΡΑ 13.05.2024 22:06
MENU CLOSE

Πέθανε ο τραγουδιστής Γιάννης Βογιατζής (Photo/Video)

15.05.2023 11:13
bogiatxis new

Ο Γιάννης Βογιατζής, μία απο τις πιο ωραίες φωνές του ελληνικού τραγουδιού, πέθανε σε ηλικία 88 ετών μετά από νοσηλεία του σε νοσοκομείο της Αθήνας.

Ο Γιάννης Βoγιατζής γεννήθηκε στις 20 Δεκεμβρίου 1934 και ήταν ένας από τους σπουδαιότερους τραγουδιστές της γενιάς του. 

Έντυσε με την φωνή του πολλές ελληνικές ταινίες, πρωταγωνίστησε μάλιστα και σε κάποιες από αυτές ενώ είχε πάρει δυο φορές το βραβείο του εμβληματικού Φεστιβάλ Ελληνικού Τραγουδιού της Θεσσαλονίκης.

Η μια φορά ήταν το 1963 με το τραγούδι «Πέταξε ένα πουλί» (των Κώστα Κλάββα και Αλέξη Αλεξόπουλου) και το 1970 με το τραγούδι «Αδέρφια μου αλήτες πουλιά» (των Τόλη Βοσκόπουλου και Ηλία Λυμπερόπουλου).

Ξεκίνησε την ενασχόλησή του με το τραγούδι από τις βραδιές ταλέντων του Ζοζέφ Κορίνθιου.

Υπήρξε ένα από τα αστέρια της δεκαετίας του 1960. Ήταν φίλαθλος του Παναθηναϊκού και είχε μάλιστα τραγουδήσει και τον ύμνο της ομάδας.

Από το 1958 έως το 1962 ήταν επίσημος τραγουδιστής των ανακτόρων. Το 1970, πριν την εμφάνιση στο Φεστιβάλ, έκανε εγχείρηση για πολύποδες και μετά από τρία χρόνια σταμάτησε το τραγούδι. Ξανάρχισε να τραγουδά από το 1978.

Έπειτα από 25 χρόνια πολιτικού γάμου, παντρεύτηκε το 2007 τη γυναίκα του και με θρησκευτικό γάμο.

Η οικογένειά του και ο Τόλης Βοσκόπουλος

 O Γιάννης Βογιατζής σε μία απο τις τελευταίες του τηλεοπτικές συνεντεύξεις είχε αναφερθεί στον γάμο του, αλλά και τη λαμπρή καριέρα του.

«Είμαι πολύ ευχαριστημένος από τη ζωή μου. Με την αγάπη του κόσμου τα κατάφερα. Με τη σύζυγό μου κλείνουμε 52 χρόνια γάμου. Κάναμε πολιτικό γάμο πρώτα στο Νιου Τζέρσεϊ το 1978 και ύστερα, θρησκευτικό το 2007» ανέφερε και πρόσθεσε:

«Από τις πρώτες συμβουλές που άκουσα ήταν του Νίκου Γούναρη, που μου είπε να έχω τον νου μου για την κατηφόρα που έρχεται. Έπαιζα τότε, 5 τραγούδια μου στο ραδιόφωνο μέσα σε μισή ώρα και επειδή νόμιζα ότι θα με φθείρει αυτό, ζήτησα να μη με βάζουν τόσο».

Στην ίδια συνέντευξη είχε αναφερεθεί και στη φιλία που είχε κάποτε με τον αείμνηστο Τόλη Βοσκόπουλο.

«Με τον Τόλη ήμασταν φίλοι. Ήρθε μια στιγμή που σταμάτησε η φιλία μας, τον ρώτησα γιατί, γύρισε το κεφάλι του κι έφυγε.  Ακόμα δεν ξέρω, το πήρε μαζί του το μυστικό, αλλά δεν με ενοχλεί που δεν έμαθα. Όταν έφυγε από τη ζωή πικράθηκα. Ο Τόλης στο είδος που υπηρετούσε, ήταν σφραγίδα» τόνισε.

Διαβάστε επίσης

Λάρισα: Αυτοϊκανοποιήθηκε στη μέση του δρόμου, μπροστά σε δύο ανήλικα κορίτσια

Κίνηση τώρα: Στο «κόκκινο» ο Κηφισός – Πού υπάρχουν καθυστερήσεις (live χάρτης)

Κύκλωμα κοκαΐνης: Στην ανακρίτρια οι 10 συλληφθέντες

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 13.05.2024 22:05