search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 02:37
MENU CLOSE

Ανδρουλάκης: «Ο Μητσοτάκης με παρακολουθούσε γιατί δεν ήθελε να βγω πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ»

18.05.2023 12:21
nikos_androulakis_new

Αιχμηρός κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη αλλά και του Αλέξη Τσίπρα εμφανίστηκε σε μία ακόμη συνέντευξη ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ μετά τη χθεσινή του μεγάλη κεντρική ομιλία στην Αθήνα επιτέθηκε στον πρόεδρος της ΝΔ λέγοντας πως γνώριζε για τις παρακολουθήσεις λόγω… Κουκάκη.  

«Δεν ήθελαν να βγω πρόεδρος»

«Ο κ. Μητσοτάκης ήρθε και τι είπε; Θα κάνει βιώσιμη ανάπτυξη με καλές θέσεις εργασίας, θα έχουμε υγιή δημοσιονομικά και σεβασμό στους θεσμούς. Και τι είδαμε; Ένα παρακράτος υποκλοπών, έχει εκτεθεί διεθνώς η χώρα με τα παιχνίδια της ΕΥΠ και του ανιψιού του. Σίγουρα γνώριζε για τις υποκλοπές. Διότι είχε προηγηθεί η ιστορία του κ. Κουκάκη. Δεν θα ρώτησε τους συνεργάτες του; Προκαλεί την νοημοσύνη του ελληνικού λαού ο τρόπος που χειρίζεται ο κ. Μητσοτάκης θέματα σοβαρά ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Φαίνεται ότι δεν έχει ενσυναίσθηση», ανέφερε αρχικά ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ μιλώντας στο Happy Day και την Σταματίνα Τσιμτσιλή. Ο Νίκος Ανδρουλάκης επισημαίνει ότι τον παρακολούθησαν γιατί δεν ήθελαν να βγει πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, καθώς ήταν «κίνδυνος για την Δημοκρατία». 

«Ξέρω γιατί με παρακολουθούσαν. Γιατί δεν ήθελαν να βγω πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Δεν ήμουν κίνδυνος για τη Δημοκρατία, ήμουν για τη Νέα Δημοκρατία και αυτό δείχνει και την παρακμή του συστήματος εξουσίας. Είναι και αυτός ένας λόγος που δεν θέλω να συγκυβερνήσω, αλλά δεν είναι ο μόνος λόγος. Ένας άνθρωπος που λέει ότι ο Ανδρουλάκης έχει εμμονή μαζί μου, ποιος έχει εμμονή; Αυτός που παρακολουθούσε εμένα ή εγώ;» πρόσθεσε ο Νίκος Ανδρουλάκης. 

«Προσπάθησαν να εξοντώσουν τη Χρονοπούλου»

Ο Νίκος Ανδρουλάκης ρωτήθηκε και για την υπόθεση της καταγγελίας για βιασμό προς τον Αλέξη Γεωργούλη από το στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, Ελένη Χρονοπούλου. Ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ μίλησε για «σχέδιο εξόντωσης» της πολιτευτού από τον ΣΥΡΙΖΑ. «Δεν σας κάνουν εντύπωση τα μειωμένα αντανακλαστικά στην περίπτωση Παππά και τα αυξημένα στην περίπτωση του κ. Γεωργούλη; Η δικαιοσύνη είναι α λα καρτ; Όταν αθωώνει τον έναν συνεργάτη είναι καλή, αλλά στην άλλη περίπτωση είναι κακή Δικαιοσύνη…».  

«Καλέστε εδώ την κ. Χρονοπούλου να σας πει ποια είναι η ψυχολογία της. Το μόνο που έχω να πω είναι πως είναι αδιανόητο εδώ και τρία χρόνια οι βελγικές Αρχές να διερευνούν μια καταγγελία και εν τέλει να καταλήγουν στην άρση ασυλίας του προσώπου αυτού. Δεν ήξερε κανείς το όνομα της Ελένης Χρονοπούλου, ούτε η οικογένειά της και ξαφνικά μέσα σε 5 λεπτά να το μαθαίνετε όλοι εσείς και να ενημερώνετε και εμάς. Είναι ντροπή αυτό το πράγμα και είναι ντροπή για αυτούς που διέρρευσαν το όνομά της. Προσπάθησαν μέσω της κ. Χρονοπούλου να τρομοκρατήσουν άλλους ανθρώπους» επισήμανε ο Νίκος Ανδρουλάκης. 

«Εγώ λέω κάθε γυναίκα, η οποία έχει υποστεί κάποια κακοποίηση, να ενθαρρύνεται και να προχωράει σε καταγγελία γιατί πρέπει να αντιμετωπίσουμε τα φαινόμενα βίας στην κοινωνία μας. Ένα παρακράτος το οποίο έχει στηθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ προσπάθησε να εξοντώσει ηθικά την Ελένη Χρονοπούλου κι αυτό δείχνει ότι είναι δικαιωματιστές α λα κάρτ», ανέφερε. «Η Ελένη Χρονοπούλου είναι ένα πρόσωπο δυναμικό και κατά την άποψή μου σήκωσε ένα σταυρό του μαρτυρίου. Είναι ένα θετικό παράδειγμα για την κοινωνία μας», πρόσθεσε. 

«Καθαρές αποφάσεις για Καϊλή»

Για την διαγραφή της Εύας Καϊλή από το ΠΑΣΟΚ και την προφυλάκιση της για το σκάνδαλο Qatargate ο Νίκος Ανδρουλάκης είπε: «Δεν συγκαλύπτω κανέναν, όποιος προσβάλει τον ελληνικό λαό πάει σπίτι του». «Σε μερικά λεπτά πήρα καθαρές αποφάσεις. Έπραξε το ίδιο ο κ., Τσίπρας με τον στενό του συνεργάτη; Η κ. Καϊλή δεν ήταν ο Παππάς του κ. Τσίπρα ούτε ο Δημητριάδης του Μητσοτάκη. Έδειξα στον ελληνικό λαό ότι επειδή δεν με κρατάει κανένας η κ. Καϊλή σε λίγα λεπτά έγινε παρελθόν για το ΠΑΣΟΚ» είπε και διερωτήθηκε «γιατί δεν κάνει ο κ. Τσίπρας το ίδιο για τον κ. Παππά; Γιατί ο κ. Δημητριάδης δεν είναι στη Δικαιοσύνη; Ο κ. Κοντολέων; Η κ. Βλάχου;» αναρωτήθηκε. «Πιστεύω η βελγική δικαιοσύνη θα κάνει καλά τη δουλειά της», κατέληξε. 

«Δεν έχω τηλεόραση – Στερούμαι πράγματα λόγω του ποδιού»

Ο Νίκος Ανδρουλάκης μίλησε και για πιο προσωπικά θέματα εκτός πολιτικής.  Επανέλαβε αυτό που είχε πει και στη συνέντευξη του στον Γρηγόρη Αρναούτογλου, ότι δηλαδή δεν έχει τηλεόραση και παρακολουθεί από το Ipad.  

«Σήμερα καλέσατε εδώ έναν από τους χειρότερους πελάτες της ελληνικής τηλεόρασης. Δεν έχω τηλεόραση πολλά χρόνια τώρα. Βλέπω μόνο από το ipad καμιά μπάλα, κανένα μπάσκετ, κάποιο talk show. Γενικά από τότε που έφυγα στις Βρυξέλλες μείωσα το χρόνο στην οθόνη. Η τελευταία σειρά που είχα δει είναι οι Απαράδεκτοι», είπε με χιούμορ. Αποκάλυψε όμως ότι από την εκλογή του στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ και τον τραυματισμό του δεν είναι λίγα αυτά που έχει στερηθεί. «Η ζωή μου συνεχίζεται όπως πριν. Δεν άλλαξα σπίτι, εκεί που έβγαινα βγαίνω. Το μόνο που έχει αλλάξει είναι ότι λόγω χρόνου και ποδιού στερούμαι κάποια πράγματα. Δεν βγαίνω τόσο συχνά με τους φίλους μου, δεν κάνω τις αθλητικές δραστηριότητες που έκανα. Μου άρεσε πάρα πολύ να κάνω πεζοπορία, έχω πάει σε ηφαίστεια».

«Θέλω να παίξω μπάσκετ με τον γιο μου»

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ μίλησε και για την σχέση που έχει με τον γιο του και την επιθυμία του να παίξουν μαζί μπάσκετ, κάτι όμως που έμεινε πίσω λόγω τραυματισμού. «Παίζαμε πινγκ πονγκ, τον έπαιρνα 2-3 φορές την εβδομάδα, το παλεύαμε για να μάθει, και μπάσκετ πηγαίναμε μαζί. Τον τελευταίο χρόνο εγώ δεν μπορώ. Έκανα χειρουργείο στους χιαστούς, με ταλαιπωρεί ακόμα, θέλει προσπάθεια στην αποκατάσταση, εμείς με τις εκλογές το δυσκολέψαμε το πράγμα. Είχα όνειρο να μεγαλώσει και να παίζουμε μαζί μπάσκετ. Θα πιούμε ποτά μαζί», ανέφερε.

Διαβάστε επίσης:

«Πόλεμος» ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ μετά τις δηλώσεις Κατρούγκαλου για τις εισφορές – «Αναδίπλωση» από τον πρώην υπουργό

«Γραμμή» Κασιδιάρη στους ψηφοφόρους του: Καταψηφίστε Μητσοτάκη, να είστε καχύποπτοι με Πλεύση, ΕΑΝ, Τζήμερο και «ΝΙΚΗ»

Πώς τα Τέμπη πιέζουν την κυβέρνηση

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 01:09