search
ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 20:58
MENU CLOSE

Γιώργος Κατρούγκαλος: Δεν αλλάζει το ψηφοδέλτιο μετά την απόσυρση – Τι θα γίνει αν εκλεγεί

18.05.2023 18:11
katrougkalos_new

«Παρενέργειες» προκαλεί η απόσυρση του Γιώργου Κατρούγκαλου στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ στον βόρειο τομέα της Αθήνας, καθώς στο παρα πέντε των εκλογών δεν είναι δυνατόν να αλλάξει το ψηφοδέλτιο.

Τα ψηφοδέλτια έχουν φύγει από τις αποθήκες του υπουργείου Εσωτερικών και κατευθύνονται στα εκλογικά κέντρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το όνομα του κ. Κατρούγκαλου θα παραμείνει και οι ψηφοφόροι θα έχουν τη δυνατότητα να βάλουν σταυρό, ενώ στο σενάριο της επανεκλογής του στο βουλευτικό αξίωμα μένει η λύση της παραίτησής του και της ανάληψης της θέσης του από τον πρώτο επιλαχόντα.

Αναφορικά με ερωτήματα που τέθηκαν προς το Υπουργείο Εσωτερικών σχετικά με τη δήλωση παραίτησης του κ. Κατρούγκαλου, πηγές της Διεύθυνσης Εκλογών αναφέρουν ότι, με δεδομένο το γεγονός ότι η υποψηφιότητά του έχει ανακηρυχθεί από τον Άρειο Πάγο αυτή παραμένει σε ισχύ. Σε περίπτωση που ο κ. Κατρούγκαλος εκλεγεί, έχει δικαίωμα να παραδώσει την έδρα του, επισημαίνουν.

Υπενθυμίζεται πως εκτός εκλογικής μάχης τέθηκε ο Γιώργος Κατρούγκαλος, μετά τις δηλώσεις του για τις ασφαλιστικές εισφορές που έδωσαν λαβή για επιθέσεις της ΝΔ στον ΣΥΡΙΖΑ.

Με ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ αναφέρει πως όποιος παρεκκλίνει από το Συμβόλαιο Αλλαγής, ακόμη κι από λάθος «θέτει εαυτόν εκτός συλλογικής προσπάθειας». Με ανάρτησή του στο twitter o Γιώργος Κατρούγκαλος ανακοινώνει ότι αποσύρεται από την εκλογική μάχη.  

Διαβάστε επίσης:

Εκλογές 2023 – «Κίνημα φτωχών»: Στο πλευρό του Παύλου Κοντογιαννίδη, ο Χρήστος Βαλαβανίδης και ο Ηλίας Λογοθέτης

Επίθεση Σκέρτσου σε Τσίπρα με παραποιημένη δήλωση για τη Χρυσή Αυγή

Τσαπανίδου: Ψέματα Μητσοτάκη για το πρόγραμμα ΣΥΡΙΖΑ – Καμία ασφαλιστική ή φορολογική επιβάρυνση δεν προβλέπει

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 20:57