search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 15:19
MENU CLOSE

Επίθεση Σκέρτσου σε Τσίπρα με παραποιημένη δήλωση για τη Χρυσή Αυγή

18.05.2023 16:21
skertsos-112-new

Κάλεσμα στους πολίτες, με αφορμή τις εθνικές εκλογές της Κυριακής, «να σταθμίσουν προσεκτικά πού ήταν η Ελλάδα του 2015, πού ήταν το 2019 και πού είναι σήμερα, το 2023» απηύθυνε ο Υπουργός Επικρατείας και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, ‘Ακης Σκέρτσος, στην εισαγωγική του τοποθέτηση κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών που έγινε σήμερα στη Θεσσαλονίκη, στην οποία προχώρησε σε μια ανβίωση της θεωρίας των δύο άκρων.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος πιάστηκε από μια αναφορά του Αλέξη Τσίπρα στη συνέντευξή του στο Mega και προσπάθησε να του χρεώσει ότι προσπαθεί να προσεταιριστεί τις ψήφους της Χρυσής Αυγής, διαβάζοντας παραποιημένο απόσπασμα από τη συνέντευξη.

Ειδικότερα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπογράμμισε πως «είναι δε τέτοια η απελπισία του και απομόνωση από τα κόμματα της αριστεράς που χθες μας αποκάλυψε ότι προσβλέπει και στις ψήφους Κασιδιάρη. Είναι εκεί που τα άκρα συναντιούνται. Θέλω να σας διαβάσω τη δήλωση του κ. Τσίπρα και να μου πείτε τι θα γινόταν αν αυτή τη δήλωση την έκανε ο κ. Μητσοτάκης. Είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ: «Στόχος δικός μας είναι αυτούς τους ανθρώπους που θα ψήφιζαν τη Χρυσή Αυγή, να τους πάρουμε να τους κερδίσουμε από τις γραμμές της ακροδεξιάς και από τις γραμμές της αντιδημοκρατικής ιδεολογίας και στάσης… δίνουμε έναν καθημερινό αγώνα να τους κερδίσουμε δεν τους βάζουμε απέναντι» .Ο κ. Τσίπρας είναι δυστυχώς ένας καιροσκόπος και αδίστακτος πολιτικός. Αναρωτιέμαι αν μπορεί να κοιτάξει στα μάτια τη μάνα του Παύλου Φύσσα και να πει ξανά τα ίδια λόγια».

Τι είπε ο Τσίπρας στη συνέντευξη στο Mega

Ρ. ΤΖΙΜΑ: Πριν σας αφήσουμε, θέλω να πάω λίγο στην υπόθεση της Χρυσής Αυγής. Ευτυχώς, θα πω εγώ, στις κάλπες που έρχονται, δεν θα δούμε το κόμμα του καταδικασμένου νεοναζί Κασιδιάρη. Αυτή ήταν μια πολύ καλή στιγμή του ελληνικού δημοκρατικού τόξου, από την οποία όμως ήσασταν απόντες. Δεν ψηφίσατε την τροπολογία με τα προβλήματα που είχε, με τον χρόνο στον οποίο κατατέθηκε, με ό,τι ζήτημα είχε τέλος πάντων και κριτική ασκήθηκε μπόλικη, δεν ήσασταν εκεί και δεν καταθέσατε και υπόμνημα. Και θέλω να σας ρωτήσω λοιπόν, αν θέλετε τις ψήφους των ψηφοφόρων της Χρυσής Αυγής. Μπορεί κάποιοι να μας παρακολουθούν. Τι τους λέτε, «ψηφίστε με», «μη με ψηφίζετε»;

ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑΣ: Πρώτα απ’ όλα δεν ήμασταν απόντες. Διότι όλο αυτό απεδείχθη ότι δεν έγινε για τον κ. Κασιδιάρη, έγινε για τη Δεξιά πολυκατοικία. Διότι ο κ. Κασιδιάρης θα μπορούσε πάρα πολύ απλά να μην κατέλθει στις εκλογές, με την τροπολογία που εμείς υποστηρίξαμε. Τι λέγαμε εμείς; Στον υπάρχοντα νόμο να μπει μια προσθήκη, η οποία θα λέει ότι όσοι είναι οριστικά καταδικασμένοι, όσα κόμματα έχουν στους Συνδυασμούς τους οριστικά καταδικασμένους για το 187Α, δηλαδή εγκληματική οργάνωση, δεν θα μπορούν να κατέβουν στις εκλογές. Τελεία, παράγραφος.

Αντί γι’ αυτό, υπήρξε, όλως περιέργως, για πρώτη φορά στην ιστορία η δυνατότητα ένα τμήμα του Αρείου Πάγου, κάποιοι δικαστές, να αποφανθούν αν το κόμμα του Πρετεντέρη είναι σύμφωνο με το Σύνταγμα ή το κόμμα της Τζίμα δεν είναι σύμφωνο με το Σύνταγμα. Αυτό δεν το καταλάβαμε όταν έγινε, και δεν το ψηφίσαμε για λόγους αρχής, αν θέλετε. Διότι μπορεί αύριο να έρθει μια άλλη σύνθεση και να πει όχι για τον Κασιδιάρη, για το ΚΚΕ ότι δεν είναι σύμφωνο με το Σύνταγμα. Μετά, καταλάβαμε γιατί έγινε. Και καταλάβαμε από τις καταγγελίες Τζανερίκου, που ήταν επικεφαλής του Τμήματος αυτού. Καταλάβαμε από τις καταγγελίες που έλεγε ότι εξωδίκως ο κ. Γεραπετρίτης τον φώναξε σ’ ένα καφέ έξω από το Μαξίμου, προκειμένου να του ζητήσει να διευθετήσει τα ζητήματα και θα του έδινε θέση σε Ανεξάρτητη Αρχή, πράγματα πρωτοφανή. Χειραγώγηση της Δικαιοσύνης μ’ έναν τόσο φθηνό τρόπο…

Γ. ΠΡΕΤΕΝΤΕΡΗΣ: Δεν είναι χειραγώγηση, είναι εφαρμογή του νόμου.

ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑΣ: Ποιο; Το να λες στον επικεφαλής «κάνε αυτό που θέλω»;

Γ. ΠΡΕΤΕΝΤΕΡΗΣ: Όχι, του είπε να εφαρμόσει τον νόμο, αν κατάλαβα καλά. Αυτό του είπε. Αν δεν θέλει να τον εφαρμόσει, είναι δικό του θέμα.

ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑΣ: Σας θυμίζω ότι την εποχή που ήμουν εγώ πρωθυπουργός, και ορθώς, γιατί έτσι πρέπει να είναι η δημοσιογραφία, μου είχατε ασκήσει, όχι σ’ εμένα προσωπικά, στην κυβέρνηση, οξύτατη κριτική διότι όχι εξωδίκως σε κάποιο καφέ αλλά επισήμως, είχε πάει ο κ. Τζανακόπουλος, που ήταν τότε υπουργός Επικρατείας, να ρωτήσει την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου τι ακριβώς συμβαίνει εδώ, τι έχουμε. Και ασκήσατε κριτική. Και καλά κάνατε, γιατί αυτή είναι η Δημοκρατία. Και τώρα έχουμε τον υπουργό Επικρατείας να παίρνει τον δικαστή σε καφετέριες και να καταγγέλλει ο δικαστής ότι «μου πρότειναν και ανταλλάγματα» και να μου λέτε ότι του πρότεινε να εφαρμόσει τον νόμο; Γιατί ανταλλάγματα για την εφαρμογή του νόμου; Για ποιο λόγο ανταλλάγματα;

Γ. ΠΡΕΤΕΝΤΕΡΗΣ: Αν έγινε αυτό, είναι απαράδεκτη μεθόδευση, μέθοδος, να το πω.

ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑΣ: Κι εγώ, ΑΝ είπα. Διότι έχουμε πέσει από τα σύννεφα τόσες φορές. Σας λέω λοιπόν πάρα πολύ καθαρά ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και η Αριστερά συνολικά -γιατί δεν ήταν μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ που είχε αυτή τη στάση, δεν ήταν απούσα ή Αριστερά και τα κόμματα της Αριστεράς. Η μάχη με τον φασισμό είναι μια καθημερινή μάχη. Και στόχος δικός μας είναι αυτούς τους ανθρώπους που θα ψήφιζαν τη Χρυσή Αυγή, να τους πάρουμε, να τους κερδίσουμε από τις γραμμές της Ακροδεξιάς και από τις γραμμές της αντιδημοκρατικής ιδεολογίας και στάσης και να τους εξηγήσουμε ότι δεν αντισυστημικό πράγμα να ψηφίζεις Χρυσή Αυγή. Δεν είναι καθόλου αντισυστημικοί αυτοί που συναγελάζονται με δικαστές ξαφνικά.

Ο κ. Κανελλόπουλος παραλίγο να είναι επικεφαλής τους, ήταν αρχιδικαστής και αυτός. Άρα λοιπόν, τους απλούς ανθρώπους, οι οποίοι επείσθησαν από τη Χρυσή Αυγή το προηγούμενο διάστημα και υιοθέτησαν κομμάτι της πρακτικής της και της ιδεολογίας της, δίνουμε έναν καθημερινό αγώνα να τους κερδίσουμε, δεν τους βάζουμε απέναντι. Βάζουμε απέναντι τους εγκληματίες, τους δολοφόνους, τις πρακτικές τους.

Σημειώνεται ότι στη συνέχεια ερώτηση δημοσιογράφου έφερε τον κυβερνητικό εκπρόσωπο σε αμηχανία, όπως φαίνεται στο βίντεο. Ο ίδιος ρωτήθηκε αν διαφωνεί με τον Αλέξη Τσίπρα που είναι απέναντι στους εγκληματίες. «Φαντάζομαι ότι η Νέα Δημοκρατία δεν βάζει απέναντι τους πολίτες που ψήφισαν Χρυσή Αυγή. Δεν θέλουμε δηλαδή εμείς, εσείς, όλοι να επιστρέψουν αυτοί οι ψηφοφόροι στο δημοκρατικό τόξο;» ρωτήθηκε. Με τον Άκη Σκέρτσο να απαντά: ««δε βάζουμε κανένα πολίτη απέναντι, ωστόσο αυτό που βλέπω εγώ είναι η απελπισμένη προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ εκεί όπου απέτυχε η συνεργασία με τα κόμματα της Αριστεράς να αλιεύσει ψήφους στα θολά νερά της αντισυστημικής ψήφου».

Διαβάστε επίσης:

Τσακαλώτος: H οικονομική και ασφαλιστική πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι πάνω από προσωπικές απόψεις

Τσαπανίδου: «Ψέματα Μητσοτάκη για το πρόγραμμα ΣΥΡΙΖΑ» (video)

Πυροσβεστική παρέμβαση Τσίπρα για τις δηλώσεις Κατρούγκαλου

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 15:18