search
ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 04:40
MENU CLOSE

Ο ΣΥΡΙΖΑ του «ειδικού σκοπού» και η ΝΔ του επικοινωνιακού «ειδικού χειρισμού»

18.05.2023 09:56
tsipras_mitsotakis_new

Ωραία ψιλοβελονιά κάνει στα επικοινωνιακά η Νέα Δημοκρατία την ώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ δεν λες ότι πιάνει και πουλιά στον αέρα.

Έκανε ο Τσίπρας μια νύξη για κυβέρνηση ειδικού σκοπού αλλά μέσα σε μία κυβέρνηση τετραετίας και διάφορα άλλα, λίγο μπερδεμένα είναι αλήθεια. Και προφανώς γύρισε έστω και για λίγες ώρες εις βάρος του. Τι είπε όμως ακριβώς για να το έχουμε πρόχειρο;

«Αυτή τη στιγμή με απασχολεί η νίκη στις εκλογές, γιατί η νίκη ξεκλειδώνει την προοπτική προοδευτικής διακυβέρνησης, κυβέρνησης μακράς πνοής και σταθερότητας. Από εκεί και πέρα ας δούμε τα αποτελέσματα. Δεν αποκλείω εκ των προτέρων την πιθανότητα να προκύπτει μια τέτοια συζήτηση την επομένη των εκλογών, αλλά ο στόχος μου δεν είναι μια κυβέρνηση ειδικού σκοπού, είναι μια κυβέρνηση τετραετίας, σταθερότητας, μακράς πνοής, που θα συμπεριλάβει και όλους αυτούς τους ειδικούς σκοπούς που είναι καίριας σημασίας για τη Δημοκρατία μας».

Να κάνουμε εδώ κάποιες παρατηρήσεις.

1. Ο Τσίπρας λέει ξεκάθαρα ότι ο στόχος του δεν είναι μια κυβέρνηση ειδικού σκοπού, αλλά μια κυβέρνηση τετραετίας.

2. Λέει ακόμα ότι είναι πιθανό να προκύπτει μια τέτοια συζήτηση την επομένη των εκλογών. Προφανώς Ο Τσίπρας δεν αποκλείει να τεθεί τέτοιο θέμα από κάποιους, αλλά ο ίδιος ξεκαθαρίζει: Αν ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ έχουν τη δυνατότητα να συγκυβερνήσουν, κυβέρνηση ειδικού σκοπού θα κάνουν; Σε κυβέρνηση τετραετίας θα πάνε.

3. Το θέμα των υποκλοπών παραμένει σε εκκρεμότητα. Και θα το αντιμετωπίσει οποιαδήποτε κυβέρνηση θα έχει κυβερνητικό εταίρο το ΠΑΣΟΚ, του οποίου ο πρόεδρος είναι το θύμα αυτής της ιστορίας.

4. Και κάτι τελευταίο, που έχει χωριστό ενδιαφέρον: Σε ολόκληρη την προεκλογική περίοδο ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται να κατηγορείται και να απολογείται για πράγματα που δεν πρόκειται να κάνει. Ούτε «Δήμητρα», ούτε τοπικά νομίσματα, ούτε Πρέσπες του Αιγαίου, ούτε κυβέρνηση ειδικού σκοπού.

Διαβάστε επίσης:

Ο πόλεμος της ατάκας, η σιγουριά στα γκάλοπ και οι υπουργοί εν… αναμονή

Τα γκάλοπ στο παραπέντε και σε ποιον ποντάρουν οι βαρώνοι της οικονομίας

Το πουσάρισμα των δημοσκόπων, το στοίχημα του Τσίπρα και η μέτρια καμπάνια

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 01.05.2024 19:42