search
ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 16:21
MENU CLOSE

Τα γκάλοπ στο παραπέντε και σε ποιον ποντάρουν οι βαρώνοι της οικονομίας

16.05.2023 06:00
dimoskopisi-new

-Ένας βασικός παράγοντας για το πού θα καθίσει η μπίλια για τους δύο μεγάλους της εκλογικής αναμέτρησης, δεν είναι ούτε τα προγράμματα, ούτε τα συνθήματα, ούτε οι εξυπνάδες στο Τικ Τοκ.

⁃ Είναι πόσες θα είναι οι διαρροές από τους δύο από -Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ- προς τα μικρά κόμματα, είτε εξ αριστερών του ΣΥΡΙΖΑ είτε εκ δεξιών της ΝΔ.

⁃ Αυτό είναι που θα κρίνει την διαφορά του πρώτου με τον δεύτερο, αυτό είναι που θα δώσει το ποσοστό είτε για επίτευξη αυτοδυναμίας, είτε για τα πολιτικά ζόρια -και άλλα – που θα έχει ο δεύτερος.

⁃ Από χθες τρέχουν οι τελευταίες δημοσκοπήσεις οι οποίες θα παρουσιαστούν Τετάρτη -Πέμπτη από τα τηλεοπτικά κανάλια. Αυτή τη φορά, δεν παίρνουν στάθμιση από την προηγούμενη μέτρησή τους, αλλά σταθμίζουν όλο το δείγμα ως έχει, αφού βρισκόμαστε τέσσερις μέρες πριν ανοίξουν οι κάλπες.

⁃ Τι ψηφίζει η ελληνική επιχειρηματικότητα; Εννοώ δηλαδή οι μεγάλοι επιχειρηματίες της χώρας σε ποιο κόμμα ποντάρουν, ποιον αβαντάρουν;

-Φαινομενικά – εννοώ στα τραπέζια στις ανοικτές συζητήσεις – φλερτάρουν και υποστηρίζουν Μητσοτάκη. Δεν θέλει και μεγάλη ανάλυση για να το καταλάβει κανείς.

⁃ Είναι όμως και πέντε-έξι από δαύτους που κρατούν δίαυλο επαφής – ενίοτε και συναντήσεων – με τον Τσίπρα, γιατί σου λέει, ας κρατήσουμε μία πισινή μπας και γίνει καμιά… στραβή.

⁃ Κλασσικά εικονογραφημένα, και χιλιοπαιγμένα.

Διαβάστε επίσης:

Το πουσάρισμα των δημοσκόπων, το στοίχημα του Τσίπρα και η μέτρια καμπάνια

Οι υποκλοπές ξανά στην ατζέντα, τα ζόρια Μητσοτάκη και ο Ανδρουλάκης του… «Σασμού»

Η… βαθμολογία των πολιτικών αρχηγών στο ντιμπέιτ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 16:21