search
ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 03:20
MENU CLOSE

Ο Τριντό κατακεραυνώνει τη Μελόνι για την κοινότητα LGBTQ+ – Εμφανής η ενόχλησή της (Photos)

19.05.2023 16:28
trudeau meloni g7

Ο Καναδός πρωθυπουργός Τζάστιν Τριντό επέκρινε ανοιχτά τη στάση της Ιταλίδας πρωθυπουργού Τζόρτζια Μελόνι για τα δικαιώματα των LGBTQ+ σε μια συνάντηση την Παρασκευή στο περιθώριο της συνόδου κορυφής της G7 στη Χιροσίμα της Ιαπωνίας.

«Προφανώς, ο Καναδάς ανησυχεί για ορισμένες από τις (θέσεις) που παίρνει η Ιταλία όσον αφορά τα δικαιώματα των LGBT», είπε ο Τριντό στη Μελόνι, η οποία ήταν εμφανώς ενοχλημένη, σύμφωνα με πολλά μέσα ενημέρωσης.

«Αλλά ανυπομονώ να μιλήσω μαζί σας για αυτό», πρόσθεσε πριν από την έναρξη της συνάντησης.

Ο ηγέτης του Καναδά επανέλαβε αυτό το σημείο στο επίσημο σημείωμα που εκδόθηκε μετά τις διμερείς σχέσεις του με τη Μελόνι.

«Οι ηγέτες αντάλλαξαν επίσης απόψεις σχετικά με τη σημασία της προστασίας και της υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, συμπεριλαμβανομένων των δικαιωμάτων των ατόμων 2SLGBTQI+», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Στη συνάντησή της με τον Τριντό, η Μελόνι είπε ότι «η κυβέρνησή της ακολουθεί τις δικαστικές αποφάσεις και δεν παρεκκλίνει από τις προηγούμενες κυβερνήσεις», σύμφωνα με το σημείωμα.

Τα σχόλια του Τριντό απηχούν τους εγχώριους επικριτές της Μελόνι, οι οποίοι κατηγορούν τη δεξιά κυβέρνησή της ότι εκμεταλλεύεται ζητήματα όπως τα δικαιώματα LGBTQ+ και η μετανάστευση για να δημιουργήσει διχασμούς.

Στην Ιταλία, η κυβέρνηση Μελόνι έκλεισε ένα νομικό κενό τον Ιανουάριο που έδινε σε δημάρχους και δημοτικούς αξιωματούχους την εξουσία να χορηγούν νόμιμη κηδεμονία σε γονείς του ίδιου φύλου.

Αυτή η κίνηση προκλήθηκε από μια ετυμηγορία από το ανώτατο δικαστήριο ότι η αναγνώριση των γονέων του ίδιου φύλου μπορεί να διασφαλιστεί μόνο εάν το παιδί υιοθετηθεί.

Οι ενέργειες της ιταλικής κυβέρνησης καταδικάστηκαν ευρέως από την αντιπολίτευση στη Ρώμη και από διεθνείς θεσμούς, συμπεριλαμβανομένου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, το οποίο υποστήριξε μια τροπολογία τον Μάρτιο που χαρακτηρίζει την ενέργεια αυτή μεροληπτική.

Διαβάστε επίσης:

Σοϊλού: Το Λαύριο έλαβε εντολή για χτυπήματα στην Τουρκία ανήμερα των εκλογών

WSJ: Στη σκιά των υποκλοπών οι εκλογές στην Ελλάδα

G7: Νέες κυρώσεις κατά της Ρωσίας για τον πόλεμο στην Ουκρανία (video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 01:50