search
ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 01:17
MENU CLOSE

Νέα κρίση στις σχέσεις Γαλλίας και Ιταλίας – Ξανά στην επίθεση κατά της Μελόνι γάλλος υπουργός (video)

17.05.2023 13:47
metanastes_italia_1705_1200-700_new
credit: AP

Λάδι στη φωτιά των γαλλο-ιταλικών σχέσεων έριξε ο γάλλος υπουργός Εσωτερικών, Ζεράλντ Νταρμανέν, ο οποίος επανέλαβε τις επικρίσεις σε βάρος της ιταλίδας πρωθυπουργού, Τζόρτζια Μελόνι, για τη διαχείριση του μεταναστευτικού.

«Όταν κάποιος δίνει υποσχέσεις χωρίς να τις σκέφτεται, όταν ανήκει στην ακροδεξιά – και η Μελόνι σίγουρα δεν είναι προοδευτική αριστερή – κατανοεί κάποια στιγμή ότι η πραγματικότητα είναι πιο σκληρή. Δεν επιτίθεμαι στους Ιταλούς, αλλά σε πολιτικές προσωπικότητες», δήλωσε στον ραδιοσταθμό France Inter ο γάλλος υπουργός Εσωτερικών, προσθέτοντας: «Έχει κάποιος δικαίωμα να λέει ότι η Λε Πεν και η Μελόνι δεν διαθέτουν το σωστό μοντέλο».

Ο γάλλος υπουργός Εσωτερικών υποστήριξε ότι το μεταναστευτικό είναι «δύσκολο» να επιλυθεί και σημείωσε ότι σε αυτό τον τομέα «οι λύσεις της ακροδεξιάς δεν είναι αποτελεσματικές».

Επιπλέον, ο Νταρμανέν είπε ότι η Μελόνι έχει «προσβάλει τον πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας», Εμανουέλ Μακρόν.

Πριν από λίγες μέρες, ο Ζεράλντ Νταρμανέν είχε προκαλέσει κρίση στις σχέσεις Γαλλίας-Ιταλίας, όταν είπε ότι η Τζόρτζια Μελόνι «δεν είναι σε θέση να διαχειριστεί το μεταναστευτικό» αν και κέρδισε τις εκλογές δίνοντας υποσχέσεις για δραστικά μέτρα αντιμετώπισης του προβλήματος.

Αντιδρώντας στις δηλώσεις του Νταρανέν ο ιταλός υπουργός Εξωτερικών, Αντόνιο Ταγιάνι, είχε ακυρώσει προγραμματισμένη επίσκεψη στο Παρίσι.

Πάντως σύμφωνα με την il Globo, ο πρόεδρος Μακρόν μπορεί να συναντηθεί μέσα στην εβδομάδα με την ιταλίδα πρωθυπουργό, Μελόνι, σε μία προσπάθεια να ξεπεράσουν την κρίση που προκλήθηκε με αφορμή το μεταναστευτικό. Η Ιταλία πρέπει να υποστηριχθεί για να αντιμετωπίσει το μεταναστευτικό, δήλωσε ο Μακρόν από το Ρέικιαβικ, όπου γίνεται η Σύνοδος Κορυφής του Συμβουλίου της Ευρώπης, επισημαίνοντας ότι η Ρώμη δεν μπορεί να αφεθεί μόνη της στην αναζήτηση λύσης για το πρόβλημα.

Η il Mondo σχολιάζει ότι ο Μακρόν με τις δηλώσεις στο Ρέικιαβικ έτεινε το χέρι στη Ρώμη, αλλά την ίδια στιγμή ο υπουργός Εσωτερικών, Νταρμανέν, το απέσυρε.

«Πρώτα η απόψυξη και μετά πάλι η ένταση», γράφει η il Mondo, προσθέτοντας ότι οι διμερείς σχέσεις βρίσκονται σε μία λεπτή ισορροπία, καθώς Μακρόν και Μελόνι δείχνουν διάθεση εκτόνωσης της έντασης και με τον Μακρόν να διαβεβαιώνει ότι «θα εργαστούμε μαζί» για το μεταναστευτικό.

Το ερώτημα είναι κατά πόσο η προσπάθεια Μακρόν για άρση των παρεξηγήσεων θα αποδώσει καρπούς, την ώρα που ο γάλλος υπουργός Εσωτερικών επιμένει να συγκρίνει την πρωθυπουργό της Ιταλίας με την επικεφαλής της γαλλικής ακροδεξιάς, Λε Πεν.

Διαβάστε επίσης:

Έλον Μασκ: «Κατεβείτε από το άλογο με τις μαλ… περί εργασίας από το σπίτι»

Τουρκία: Εξαιρετικά ανησυχητικές οι προοπτικές της οικονομίας, λένε αναλυτές – Τι σκέφτεται ο Ερντογάν (videos)

Ρίσι Σούνακ: Ο διάλογος της πεθεράς του με συνοριοφύλακα όταν του είπε πως θα μείνει Downing Street 10 (video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 00:05