search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 13:43
MENU CLOSE

Σοϊλού: Το Λαύριο έλαβε εντολή για χτυπήματα στην Τουρκία ανήμερα των εκλογών

19.05.2023 16:10
Souleiman Soilou_new

Δόθηκε εντολή να διασπείρουν τον τρόμο στην Τουρκία Κούρδοι τρομοκράτες από το Λαύριο, τη νύχτα του α’ γύρου των εκλογών στις 14 Μαΐου, σύμφωνα με όσα υποστηρίζει ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών, Σουλεϊμάν Σοϊλού.

Ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών ανέφερε, ότι υπάρχουν συγκεκριμένες πληροφορίες ότι Κούρδοι από το στρατόπεδο του Λαυρίου στην Ελλάδα θα έμπαιναν στην Τουρκία για να προκαλέσουν ταραχές και χάος την ημέρα των εκλογών, αν κέρδιζε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και έχανε ο υποψήφιος της αντιπολίτευσης, τον οποίο υποστηρίζουν οι Κούρδοι ψηφοφόροι, μεταδίδει το Open.

Κατηγορεί την αντιπολίτευση ότι συνεργάζεται με τρομοκράτες

«Θα πω κάτι πολύ σαφές, έχουμε πληροφορίες ότι εκείνη τη νύχτα, δόθηκαν οδηγίες από το στρατόπεδο του PKK στο Λαύριο στην Ελλάδα. Υπήρχε εντολή να εμπλακούν και να ξεχυθούν τρομοκράτες στη χώρα, προκειμένου να προκαλέσουν ταραχές στην Τουρκία. Εκείνη τη νύχτα δόθηκαν οδηγίες για προκληθεί αναταραχή» είπε.

Και συνέχισε: «Αλλά η Τουρκία έδειξε μια πολύ ξεκάθαρη εικόνα εκείνη τη νύχτα και μετέτρεψε τις εκλογές σε μια γιορτή της δημοκρατίας. Αν κέρδιζε το κόμμα ΑΚΡ και ο πρόεδρος Ερντογάν. Έγιναν προσπάθειες να προετοιμαστεί το έδαφος για ταραχές. Πρόκειται για μία απειλή ενάντια στις εκλογές και τη βούληση του έθνους. Αλλά ο κάθε ψηφοφόρος, που πήγε στις κάλπες, τις μετέτρεψε σε μια γιορτή της δημοκρατίας», είπε ο Σοϊλού.

Kατηγόρησε τους Ιμάμογλου και Γιαβάς για διαστρέβλωση των αποτελεσμάτων

Στη συνέχεια κατηγόρησε τους Ιμάμογλου και Γιαβάς για διαστρέβλωση των αποτελεσμάτων. «Οι δήμαρχοι παραπλάνησαν την Τουρκία τη νύχτα των εκλογών. Τα αποτελέσματα των εκλογών είναι ξεκάθαρα, είναι υπό καταμέτρηση. Τα πρακτικά είναι όλα καθαρά. Θα πρέπει να ζητήσουν συγγνώμη. Δίνοντας ψευδείς πληροφορίες στο κοινό. Οι δύο δήμαρχοι φάνηκαν πόσο ανεύθυνοι είναι».

«Θέλω να πω κάτι ξεκάθαρα. Οι δικές μας υπηρεσιών πληροφοριών ξέρουν πως δόθηκε εντολή από το Λαύριο να εκμεταλλευτούν την κατάσταση, να υπάρξει κινητοποίηση και να δραστηριοποιηθούν οι τρομοκρατικές οργανώσεις εντός της Τουρκίας» είπε, σύμφωνα με όσα μετέδωσε από την Κωνσταντινούπολη ο ΣΚΑΪ.

O Σοϊλού από την πλευρά του είπε χαρακτηριστικά: «Ναι δόθηκε εντολή από το Λαύριο. Σε ό,τι λέμε αυτό υποστηρίζουμε. Ναι, η εντολή δόθηκε για τη νύχτα των εκλογών έτσι ώστε να υπάρχει αναστάτωση. Όμως εκείνο το βράδυ δόθηκε τέτοιο μήνυμα από αυτούς που πήγαν στις κάλπες και από αυτούς που δεν πήγαν, έτσι ώστε οι εκλογές μετατράπηκαν σε γιορτή της δημοκρατίας».

Διαβάστε επίσης:

WSJ: Στη σκιά των υποκλοπών οι εκλογές στην Ελλάδα

G7: Νέες κυρώσεις κατά της Ρωσίας για τον πόλεμο στην Ουκρανία (video)

Παρέμβαση Μενέντεζ για τη σύλληψη Μπελέρη στη Χειμάρρα

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 13:34