search
ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 04:52
MENU CLOSE

ΣΥΡΙΖΑ: Την Πέμπτη συνεδριάζει η ΚΕ του κόμματος (video)

23.05.2023 15:24
syriza_ke_2305_1200-700_new

Αναβολή μίας ημέρας για την Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, καθώς θα συνεδριάσει τελικά το απόγευμα της Πέμπτης, στο «Athenaeum InterContinental Athens Hotel», σύμφωνα με ανακοίνωση του κόμματος.

Η συνεδρίαση θα ανοίξει με ομιλία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξη Τσίπρα, στις 17:00.

Η ανακοίνωση:

«Την Πέμπτη 25​ Μαΐου 2023, θα συνεδριάσει η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, στο «Athenaeum InterContinental Athens Hotel» (Λεωφόρος Συγγρού 89-93).

Η συνεδρίαση θα ανοίξει με ομιλία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξη Τσίπρα, στις 17:00».

«Οδυνηρό σοκ το αποτέλεσμα – Αναλαμβάνω ακέραια την ευθύνη»

«Όπως ήδη ξέρετε δεν κράτησα τη διερευνητική εντολή δεδομένου ότι δεν προκύπτουν συσχετισμοί για τον σχηματισμό κυβέρνησης. Μία σημαντική ευκαιρία για τον τρόπο που κυβερνάται η χώρα χάθηκε, νομίζω χάθηκε πριν τις εκλογές. Δεν έχω κανένα λόγο να κρύψω ότι το εκλογικό αποτέλεσμα είναι ένα οδυνηρό σοκ, απρόσμενα οδυνηρό. Φοβάμαι και για την κοινωνία είναι οδυνηρό το αποτέλεσμα, ακόμα και για τους ψηφοφόρους της ΝΔ. Διαμορφώνονται συσχετισμοί που αν επαναληφθούν στις επόμενες εκλογές θα δημιουργήσουν ασφυκτικές συνθήκες για τη Δημοκρατία. Μία παντοδυναμία μίας κυβέρνησης που έδειξε ότι δεν σέβεται το Κράτος Δικαίου, τη Δημοκρατία και τον πλουραλισμό. Φανταστείτε έναν ανεξέλεγκτο και ηγεμόνα πρωθυπουργό.

Αυτό είναι το μεγάλο ζήτημα, να αποτρέψουμε την επανάληψη των συσχετισμών στις 25 Ιούνη. Οι πληγές για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι δεδομένες, θα σταθούμε στα πόδια μας. Οι νίκες έχουν πολλούς πατεράδες αλλά οι ήττες έχουν πάντα έναν. Αναλαμβάνω ακέραια την ευθύνη για το αποτέλεσμα. Στο δικό μου λεξιλόγιο σημαίνει ότι στέκομαι και δίνω τη μάχη. Να ζητήσω μία συγγνώμη για τους ανθρώπους που πληγώσαμε, τους εκατοντάδες χιλιάδες φίλους, μαχητές και ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ. Δίνω μια υπόσχεση για να δώσουμε τη μάχη ώστε να παραμείνει ο ΣΥΡΙΖΑ βασικός κορμός και εκφραστής των λαϊκών αναγκών», είπε νωρίτερα ο Τσίπρας, αμέσως μετά τη συνάντηση που είχε με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Διαβάστε επίσης:

ΠΑΣΟΚ: Το απόγευμα στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο Νίκος Ανδρουλάκης

Πολάκης: Μόνοι μας και όλοι τους, τέλος!

Θανάσης Καρτερός για εκλογικό αποτέλεσμα: Όμως εγώ δεν παραδέχτηκα την ήττα…

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 01.05.2024 19:42