search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10.05.2024 07:03
MENU CLOSE

Μαντλίν ΜαΚάν: Ποια νέα στοιχεία προέκυψαν μετά τις έρευνες σε φράγμα και παραλία της Πορτογαλίας

24.05.2023 18:37
madlin erevnes321- new

Έρχεται η ώρα να δοθεί τέλος στο θρίλερ της εξαφάνισης της 3χρονης Μαντλίν ΜαΚάν το 2007 στην Πορτογαλία;

Οι νέες έρευνες της αστυνομίας στο φράγμα του Αλγκάρβε, περίπου 50 χιλιόμετρα από την περιοχή του θέρετρου όπου εξαφανίστηκε η Μαντλίν γέννησαν ελπίδες ότι εκεί ίσως βρεθούν ίχνη του παιδιού.

Μάλιστα, ο Γερμανός εισαγγελέας Κρίστιαν Γουόλτερς επιβεβαίωσε στον Τύπο ότι η έρευνα βασίζεται σε πληροφορίες από μια πηγή, που ανέφερε ότι μπορούσαν να βρουν στοιχεία στην περιοχή.

Το πορτογαλικό μέσο ενημέρωσης Expresso, μετέδωσε την Τετάρτη ότι «γνωρίζει πως αυτές οι έρευνες προέρχονται από μια πηγή, την οποία η αστυνομία θεωρεί «πολύ αξιόπιστη» και την έλαβε πολύ σοβαρά υπόψη».

Η Expresso σημείωσε πως η αστυνομία είχε συλλέξει ορισμένα αντικείμενα, συμπεριλαμβανομένων υφασμάτων και ενδυμάτων.

Ανέφερε δε, ότι σε σημεία όπου οι σκύλοι-ανιχνευτές έκαναν σήμα, το χώμα σκάφτηκε, γεγονός που ενδεχομένως υποδηλώνει ότι αναζητούνται και βιολογικά ίχνη.

«Κλειδί» οι ροζ πιτζάμες της Μαντλίν

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες που μετέδωσε η βρετανική Mirror, οι αρχές μαζί με αστυνομικούς σκύλους άρχισαν να αναζητούν στοιχεία σε μια δασώδη περιοχή κοντά στην ακτογραμμή.

Παράλληλα, ντετέκτιβ ψάχνουν τη λίμνη για τυχόν κουρέλια ή θραύσματα ρούχων που θα μπορούσαν να συνδέονται με την εξαφάνιση της Μαντλίν σύμφωνα με πηγές.

Οι ροζ πιτζάμες της, οι οποίες είχαν μοτίβο με εικόνες από το αρκουδάκι του Winnie the Pooh, θεωρείται ότι αποτελούν το «κλειδί» της αναζήτησης, ανέφεραν οι Times.

«Πιστεύω ότι θα την βρούμε»

Εν τω μεταξύ, από την Τρίτη οι έρευνες στην περιοχή βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη ενώ πλάνα τα οποία ήρθαν στη δημοσιότητα δείχνουν αστυνομικούς να μεταφέρουν τσάντες από το φράγμα χωρίς να είναι γνωστό τι περιείχαν. Η μόνη πληροφορία που έχουμε είναι πως τα ευρήματα προήλθαν από εκσκαφές που έγιναν στο σημείο.

Ο Βρετανός αστυνομικός της Μητροπολιτικής Αστυνομίας Τζιμ Γκαμπλ δηλώνει «πιστεύω ξεκάθαρα ότι κάτι ξέρουν» λόγω της τεράστιας κινητοποίησης.

Το άτυπο κέντρο επιχειρήσεων που έχει στηθεί με την παρουσία στελεχών της αστυνομίας των τριών χωρών δείχνει πως πράγματι πρόκειται για μεγάλη κινητοποίηση με πιθανές ενδείξεις με τον Γκαμπλ να λέει στη Mirror «Πιστεύω ότι θα τη βρούμε».

«Η γλώσσα που χρησιμοποιούν οι Αρχές στις ανακοινώσεις τους υπονοεί ότι είναι σίγουροι πως η Μαντλίν ΜακΚάν είναι νεκρή. Ωστόσο, δείχνουν αρκετά σίγουροι για τις έρευνες που κάνουν τώρα και για τον ενδεχόμενο εντοπισμό της σορού της», συμπληρώνει.

Τέλος, ο Γκαμπλ προσθέτει πως ο δολοφόνος της Μαντλίν είτε είναι ο Μπρούκνερ είτε κάποιος άλλος δε θα μπορούσε να ξεφορτωθεί την σορό της πλήρως, εξηγώντας, «Έστω και ένα μικρό κομμάτι οστού να βρούμε, η τεχνολογία έχει προχωρήσει τόσο που θα μπορούμε σίγουρα να κάνουμε εξέταση DNA».

Διαβάστε επίσης:

Qatargate: Στο Ευρωκοινοβούλιο ο Ταραμπέλα τρεις μήνες μετά τη σύλληψή του

Αυστραλία: Κατέληξε 95χρονη με άνοια μετά από επίθεση από αστυνομικό με τέιζερ

Επίθεση του Πριγκόζιν στον Πούτιν – Ποιους θέλει να κρεμάσει στην Κόκκινη Πλατεία

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10.05.2024 07:00