search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10.05.2024 10:38
MENU CLOSE

Μαντλίν ΜαΚκάν: Έρευνες με δύτες και drones – Μυστήριο με τσάντες που μετέφεραν οι αστυνομικοί (photos/videos)

24.05.2023 09:50
ipiccy_image

Μια από τις πιο σημαντικές υποθέσεις εξαφάνισης είναι εκείνη της Μαντλίν ΜαΚκάν. Μετά από ανώνυμες πληροφορίες που έλαβε η αστυνομία ξεκίνησε μια εκτενή έρευνα στην περιοχή που απέχει περίπου 31 μίλια από το σημείο όπου εξαφανίστηκε η Βρετανίδα κατά τη διάρκεια οικογενειακών διακοπών στην Praia da Luz στο Algarve στις 3 Μαΐου 2007.

Ο Γερμανός εισαγγελέας Christian Wolter δήλωσε: «Διεξάγουμε έρευνα στην Πορτογαλία με βάση ορισμένες πληροφορίες. Δεν μπορώ να αποκαλύψω κάτι αυτή τη στιγμή, όπως γιατί ψάχνουμε εκεί και τι ελπίζουμε να βρούμε εκεί».

Στη συνέχεια συμπλήρωσε «Δεν μπορώ να αποκαλύψω το οτιδήποτε αυτή τη στιγμή, όπως τους λόγους που ψάχνουμε εκεί και τι ελπίζουμε να βρούμε. Αυτό θα παραμείνει μυστικό προς το παρόν».

Πηγή είπε στο Reuters πως η έρευνα μάλλον συνδέεται με φωτογραφίες από το αρχείο του Κρίστιαν Μπ. τις οποίες έχει στην κατοχή της η αστυνομία.

Υπενθυμίζουμε, ότι το 2020 με ανακοίνωσή της η γερμανική εφημερίδα είχε δηλώσει πως πιστεύει πως η Μαντλίν είναι νεκρή και υπεύθυνος είναι ο Κρίστιαν Μπ.

Ο συγκεκριμένος δεν ήταν άγνωστος στις αστυνομικές αρχές καθώς είναι καταδικασμένος για κακοποίηση παιδιών και εμπόριο ναρκωτικών ενώ συνήθιζε να κατασκηνώνει στη συγκεκριμένη περιοχή την οποία φέρεται να αποκαλούσε «τον παράδεισό του».

Ο Κρίστιαν Μπ. βρίσκεται σήμερα στη φυλακή για τον βιασμό μιας 72χρονης γυναίκας στην ίδια περιοχή της περιοχής Algarve από όπου εξαφανίστηκε η Μαντλίν, αλλά δεν του έχει απαγγελθεί κατηγορία για οποιοδήποτε έγκλημα που σχετίζεται με την εξαφάνιση.

Από την Τρίτη οι έρευνες στην περιοχή βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη ενώ πλάνα τα οποία ήρθαν στη δημοσιότητα δείχνουν αστυνομικούς να μεταφέρουν τσάντες από το φράγμα χωρίς να είναι γνωστό τι περιείχαν. Η μόνη πληροφορία που έχουμε είναι πως τα ευρήματα προήλθαν από εκσκαφές που έγιναν στο σημείο.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Daily Mail οι Αρχές αναζητούν ακόμα και ρούχα, όπως η ροζ πυτζάμες που φορούσε το άτυχο κορίτσι όταν εξαφανίστηκε.

Ο Βρετανός αστυνομικός της Μητροπολιτικής Αστυνομίας Τζιμ Γκαμπλ δηλώνει «πιστεύω ξεκάθαρα ότι κάτι ξέρουν» λόγω της τεράστιας κινητοποίησης.

Το άτυπο κέντρο επιχειρήσεων που έχει στηθεί με την παρουσία στελεχών της αστυνομίας των τριών χωρών δείχνει πως πράγματι πρόκειται για μεγάλη κινητοποίηση με πιθανές ενδείξεις με τον Γκαμπλ να λέει στη Mirror «Πιστεύω ότι θα τη βρούμε».

«Η γλώσσα που χρησιμοποιούν οι Αρχές στις ανακοινώσεις τους υπονοεί ότι είναι σίγουροι πως η Μαντλίν ΜακΚάν είναι νεκρή. Ωστόσο, δείχνουν αρκετά σίγουροι για τις έρευνες που κάνουν τώρα και για τον ενδεχόμενο εντοπισμό της σορού της», συμπληρώνει.

Τέλος, ο Γκαμπλ προσθέτει πως ο δολοφόνος της Μαντλίν είτε είναι ο Μπρούκνερ είτε κάποιος άλλος δε θα μπορούσε να ξεφορτωθεί την σορό της πλήρως, εξηγώντας, «Έστω και ένα μικρό κομμάτι οστού να βρούμε, η τεχνολογία έχει προχωρήσει τόσο που θα μπορούμε σίγουρα να κάνουμε εξέταση DNA».

Διαβάστε επίσης:

Κιλιτσντάρογλου: «Απατεώνας» ο Ερντογάν – Μηνύσεις για βίντεο προπαγάνδας

Γουιάνα: Έβαλε φωτιά γιατί της πήραν το κινητό και κάηκαν 19 άνθρωποι! (photos/video)

Πόλεμος στην Ουκρανία: Η πλήρης αποτυχία της δυτικής διπλωματίας και το κενό που εκμεταλλεύεται η Κίνα

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10.05.2024 10:38