search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10.05.2024 22:31
MENU CLOSE

Νέες έρευνες για την μικρή Μάντλιν, που εξαφανίστηκε το 2007- Τι υποψίες υπάρχουν

22.05.2023 17:12
madeleine exafanisi0- new

Ραγδαίες εξελίξεις σε μία υπόθεση που είχε απασχολήσει όσο λίγες τα διεθνή ΜΜΕ- την υπόθεση της εξαφάνισης της μικρής Μάνλτιν ΜακΚαν, η οποία εξαφανίστηκε πριν από 25 χρόνια.  Αν ζούσε η Μάντλιν, αυτόν τον μήνα θα γινόταν 19 χρόνων.

Το νέο στην υπόθεση αυτή είναι ότι η αστυνομία αρχίζει έρευνες σε φράγμα στο Αλγκάβρε, περιοχή που πιστεύεται ότι επισκέφτηκε ο Κρίστιαν Β, ο άνθρωπος που θεωρείται κύριος ύποπτος για την εξαφάνιση του κοριτσιού. Η περιοχή που θα ερευνηθεί  είναι το φράγμα Μπαραγκέμ ντο Αράντε, κοντά στο Σίλβες.  Η Σκότλαντ Γιαρντ παρακολουθεί τις έρευνες που θα γίνουν από αυτοδύτες στα λασπώδη νερά του φράγματος.

Γιατί ανοίγει πάλι η υπόθεση

Η υπόθεση της Μάντλιν ανοίγει και πάλι καθώς υπάρχει η μαρτυρία ενός οδηγού φορτηγού αυτοκινήτου, που υποστήριξε ότι είδε μία γυναίκα να παραδίδει ένα παιδί που έμοιαζε με την Μάντλιν ΜακΚαν σε κάποιον άνδρα, δύο μέρες μετά την εξαφάνιση του κοριτσιού.

Το απομακρυσμένο φράγμα στο Αλγκάβρε ερευνήθηκε δύο φορές τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο του 2008 από αυτοδύτες, που πληρώθηκαν από έναν Πορτογάλο δικηγόρο. Ο συγκεκριμένος δικηγόρος υποστήριξε ότι είχε πάρει πληροφορίες από άτομα του υπόκοσμου, σύμφωνα με τις οποίες η Μάντλιν είχε δολοφονηθεί και το σώμα της πετάχτηκε στο φράγμα 48 ώρες μετά την εξαφάνισή της.

Ο ρόλος του Κρίστιαν Β

Ο βασικός ύποπτος για την εξαφάνιση της Μάντλιν, ο Κρίστιαν Β, συνδέεται με τις εξαφανίσεις αρκετών παιδιών τα τελευταία 25 χρόνια, μεταξύ των οποίων ενός εξάχρονου αγοριού στην Πορτογαλία, το 1996 και  ενός πεντάχρονου κοριτσιού στην Γερμανία, το 2015. Οι βελγικές αρχές τον συνδέουν επίσης με την εξαφάνιση και δολοφονία ενός 16χρονου κοριτσιού, που το ακρωτηριασμένο σώμα του βρέθηκε σε αμμώδη παραλία το περασμένο καλοκαίρι.  Ο Κρίστιαν Β συνδέεται επίσης με την εξαφάνιση του Ζαϊρ Σοάρες, ενός επτάχρονου που χάθηκε τον Αύγουστο του 1995. Το 2020 ο Κρίστιαν Β μπήκε στο στόχαστρο των αρχών που διερευνούσαν τον βιασμό και την δολοφονία ενός 13χρονου παιδιού από την Γερμανία, του Τρίσταν Μπρούμπαχ.

Η νέα έρευνα στο Αλγάβρε

Ενόψει της νέας έρευνας που αρχίζει στο Αλγκάρβε, άνδρες της Σκότλαντ Γιαρντ μετέβησαν στην περιοχή και ενημερώθηκαν για την υπόθεση. Η έρευνα προγραμματίζεται να διαρκέσει τουλάχιστον δύο μέρες και θα παραταθεί εφόσον βρεθούν στοιχεία. Είναι η πρώτη φορά που γίνεται μια μεγάλη επιχείρηση για την Μάντλιν στην Πορτογαλία, από τον Ιούνιο του 2014.

Η Μητροπολιτική Αστυνομία ανέλαβε τις έρευνες για τον εντοπισμό της Μάντλιν το 2011, με την κωδική ονομασία «Operation Grange». Όπως έφτασαν σε αδιέξοδο κατ΄ επανάληψη, μέχρι που νέα στοιχεία έδειξαν διασύνδεση του 45χρονου Γερμανού κρατούμενου Κρίστιαν Β με την υπόθεση της Μάντλιν. Ο ύποπτος έχει φυλακιστεί για άλλα σεξουαλικά εγκλήματα με θύματα νεαρά κορίτσια.

Η τραγική ιστορία της Μάντλιν

Το κοριτσάκι εξαφανίστηκε στις 3 Μαϊου 2007, από το διαμέρισμα που είχαν ενοικιάσει οι γονείς του, η Κέιτ και ο Τζέρι, για να κάνουν διακοπές. Οι γονείς άφησαν το παιδί να κοιμάται και πήγαν για φαγητό και όταν επέστρεψαν στο διαμέρισμα διαπίστωσαν ότι  είχε εξαφανιστεί.

Η υπόθεση πήρε μεγάλες διαστάσεις και μάλιστα μία πορτογαλική εφημερίδα είχε φτάσει να γράψει ότι η Μάντλιν είχε δολοφονηθεί από τους ίδιους τους γονείς της, οι οποίοι έκαναν μήνυση για το δημοσίευμα αυτό.

Τον Μάιο του 2011, στα όγδοα γενέθλια της Μάντλιν, η μητέρα της κυκλοφόρησε ένα βιβλίο για την υπόθεση και η Σκότλαντ Γιαρντ αποφάσισε να ξανανοίξει τον φάκελο μετά από αίτημα της τότε υπουργού Εσωτερικών, Τερέζα Μέι, που είχε την υποστήριξη και του τότε πρωθυπουργού, Ντέιβιντ Κάμερον.

Τον Απρίλιο του 2012 αξιωματικοί της Σκότλαντ Γιαρντ είχαν εκφράσει την ελπίδα ότι η Μάντλιν εξακολουθούσε να είναι ζωντανή, και ζήτησαν από τους Πορτογάλους να αρχίσουν νέες έρευνες. Όμως η πορτογαλική αστυνομία ανακοίνωσε ότι δεν υπήρχε κανένα νέο στοιχείο. Η υπόθεση τελικά ξανάνοιξε από τις πορτογαλικές αρχές το 2013. Παράλληλα συνεχιζόταν η έρευνα από την Σκότλαντ Γιαρντ, που έστειλε ανθρώπους της και στην Βουλγαρία, το 2017, για να μιλήσει με κάποια γυναίκα που ίσως είχε στοιχεία για την υπόθεση.

Το 2018 ένας πρώην ντετέκτιβ, ο Ντέιβιντ Έντγκαρ, που είχε εμπλακεί στις έρευνες για τον εντοπισμό της Μάντλιν, υποστήριξε ότι ίσως το παιδί να ήταν ακόμα ζωντανό και να κρατείτο φυλακισμένο «χωρίς να έχει ιδέα για την ταυτότητα της».

Το 2020, 13 χρόνια μετά την εξαφάνιση του παιδιού, ανακοινώθηκε ότι κύριος ύποπτος είναι ένας Γερμανός, καταδικασμένος για σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων. Είναι ο Κρίστιαν Β, ο οποίος πιστεύεται ότι επισκέφτηκε το φράγμα στο Αλγκάβρε, όπου εστιάζουν οι νέες έρευνες.

Διαβάστε επίσης:

Nord Stream: Ουκρανικός «δάκτυλος» πίσω από το σαμποτάζ – Τι δείχνουν οι τελευταίες έρευνες για το μυστήριο στη Βαλτική

Πόσο κοστίζει το ακριβότερο παγωτό στον κόσμο, που μπήκε στο βιβλίο Γκίνες

Εκλογές 2023: Τι γράφει ο ξένος Τύπος για τη μεγάλη νίκη της ΝΔ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10.05.2024 22:31