search
ΤΕΤΑΡΤΗ 08.05.2024 09:51
MENU CLOSE

Πόσο κοστίζει το ακριβότερο παγωτό στον κόσμο, που μπήκε στο βιβλίο Γκίνες

22.05.2023 12:47
pagoto

Όταν βρεθείτε μπροστά σε αυτό το πιάτο πρέπει να δείξετε ψυχραιμία. Γιατί μια μπουκιά από αυτή την λιχουδιά θα σας κοστίσει περισσότερο από όσα θα πληρώνατε για όλα τα παγωτά που θα καταναλώσετε για αρκετά καλοκαίρια.

Η παγωμένη λιχουδιά είναι το byakuya – που σημαίνει «λευκή νύχτα» στα γιαπωνέζικα – και κοστίζει 880.000 γεν, δηλαδή 6.380 δολάρια. Ως εκ τούτου καταχωρήθηκε στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες σαν το ακριβότερο παγωτό στον κόσμο.

Η γιαπωνέζικη βιομηχανία παγωτών Cellato παρουσίασε τα μυστικά της «λευκής νύχτας», που δικαιολογούν την αστρονομική τιμή: λευκές τρούφες Alba από την Ιταλία, που η τιμή τους είναι 14.500 δολάρια το κιλό . Κι επιπλέον δύο είδη τυριού και Sakekasu, που είναι μια πάστα που προέρχεται από τη διαδικασία παρασκευής σάκε. Κι όλο αυτό σερβίρεται σκεπασμένο με ένα φύλλο βρώσιμου χρυσού!

Η ιστορία του παγωτού είναι εξαιρετικά ενδιαφέρουσα: «Μας πήρε 1,5 χρόνο για να φτάσουμε στην συνταγή, με πολλές δοκιμές και λάθη, μέχρι που οδηγηθήκαμε στην σωστή γεύση», δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρίας στο Guinness World Records. Στόχος δεν ήταν μόνο η παρασκευή ενός γλυκού που θα δικαιολογεί την υπέρογκη τιμή, αλλά η δημιουργία μίας γευστικής περιπέτειας που συνδυάζει ευρωπαϊκά υλικά και παραδοσιακές ιαπωνικές γεύσεις.

Το παγωτό σερβίρεται σε πολύ επιλεγμένα καταστήματα στην Ιαπωνία, αλλά μπορεί να σταλεί και σε καταναλωτές που θα το παραγγείλουν, όπως γράφει στην ιστοσελίδα της η Cellato.

Κατά τη διαδικασία του σερβιρίσματος ο πελάτης λαμβάνει και οδηγίες κατανάλωσης για να έχει την μέγιστη δυνατή απόλαυση: η λευκή τρούφα πρέπει να πασπαλίζεται στο παγωτό όταν αρχίζει να λιώνει και σε συγκεκριμένη ποσότητα και στη συνέχεια γίνεται ανάμειξη σε ένα μεταλλικό κουταλάκι. Εάν το παγωτό είναι πολύ παγωμένο πρέπει να μείνει σε θερμοκρασία δωματίου για λίγο ή ακόμα και να μπει σε φούρνο μικροκυμάτων για 10-20 δευτερόλεπτα, στα 500 watt, ώστε να φτάσει στην κατάλληλη υφή για να αναμειχθεί με την τρούφα.

Οι παραγωγοί του μοναδικού αυτού παγωτού προτείνουν να συνοδεύεται από σάκε, ή γαλλικό λευκό κρασί. Η Cellato, που προσφέρει κι άλλο ένα παγωτό με βάση την μαύρη τρούφα, λέει ότι στο μέλλον θα πειραματιστεί με παγωτά με σαμπάνια και χαβιάρι.

Διαβάστε επίσης:

Εκλογές 2023: Τι γράφει ο ξένος Τύπος για τη μεγάλη νίκη της ΝΔ

Χειμάρρα: Σήμερα η απόφαση για την αποφυλάκιση ή μη του Μπελέρη

Ουκρανία: Εκτός δικτύου ηλεκτροδότησης ο πυρηνικός σταθμός στη Ζαπορίζια

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 08.05.2024 09:49