search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10.05.2024 00:51
MENU CLOSE

Αγγελάκας: «Δεν πιστεύω σε αυτή την κοινωνία, είναι σε παραίσθηση» (Video)

27.05.2023 15:41
aggelakas

Για το νέο του βιβλίο, με τίτλο «Η τίγρης, το κοράκι κι ο Θεός», τα παιδικά και τα εφηβικά του χρόνια αλλά και τη σημερινή εποχή που χαρακτήρισε «παρανοϊκή» μίλησε στην κάμερα της εκπομπής «Στούντιο 4» της ΕΡΤ, την Παρασκευή, ο Γιάννης Αγγελάκας.

Μιλώντας για το βιβλίο του, ο καλλιτέχνης είπε πως δεν ήταν αυτός ο αρχικός τίτλος του και πως τον άλλαξε στην πορεία. «Δεν ήταν αυτός ο τίτλος στην αρχή. Όταν το πρωτοέγραφα, το ονόμαζα στο πρόχειρο “Ο παράδεισος του συγγραφέα”. Αλλά, μιλώντας με ένα παιδί που του έχω εμπιστοσύνη, μου είπε “δεν ψάχνεις να βρεις έναν άλλον τίτλο;”. Κι έτσι, σκέφτηκα να βάλω τους ήρωες σαν τίτλο: την τίγρη, το κοράκι και τον Θεό», είπε, προσθέτοντας πως ο ίδιος αισθάνεται και τα τρία.

Στη συνέχεια, ο Γιάννης Αγγελάκας, έκανε μια μικρή αναδρομή στα παιδικά και εφηβικά του χρόνια.

«Έχω καλή επαφή με τον εαυτό μου από την εφηβεία, από τα παιδικά μου χρόνια μέχρι τώρα. Έζησα και ζω όπως ονειρευόμουν ότι ήθελα να ζήσω όταν ήμουν έφηβος. Δηλαδή να ζω από αυτό που αγαπάω, να μη χρειάζεται να κάνω άλλα πράγματα που να με αποσπούν για να βιοπορίζομαι και κυρίως να γνωρίζω όλο και πιο βαθιά τον εαυτό μου. Τον νεαρό μου εαυτό τον βρίσκω μια χαρά, δεν θα του έλεγα τίποτα σήμερα. Είχε να περπατήσει έναν δρόμο, τον έφτασε μέχρι εδώ οπότε θα του έδινα ένα φιλάκι», είπε.

«Εντάξει, δεν ήμουν και καμιά εύκολη περίπτωση. Εκπέμπω κάποιες συχνότητες δημιουργικά, καλλιτεχνικά, όπως μπορεί να το πει ο καθένας. Το να συντονίζεται κάποιος, με αυτό που φτιάχνω, φτιάχνει μια σχέση η οποία και με γοητεύει και, επίσης, μου δίνει δύναμη και από άποψη βιοποριστική ακόμα», επισήμανε.

»Νιώθω ευγνωμοσύνη για τον κόσμο που συντονίζεται με την αισθητική μου και τις δύσκολες κατά καιρούς επιλογές μου και όλα αυτά, που έκανα ό,τι ήθελα. Νιώθω ευγνωμοσύνη και αυτόν τον κόσμο και νιώθω ευγνωμοσύνη και για αυτή την σχέση. Έχω περάσει πολλά χρόνια ψάχνοντας να βρω ερημιές, να αράξω ήσυχα και μόνος. Πάντα το κάνω, ακόμα και σήμερα», κατέληξε ο Γιάννης Αγγελάκας.

Κληθείς να σχολιάσει τη σημερινή εποχή, ο δημοφιλής καλλιτέχνης είπε: «Εγώ δεν μπορώ να την καταλάβω γιατί τη θεωρώ παρανοϊκή. Δηλαδή, δεν χωράει στο μυαλό μου όλη αυτή η παράνοια και η βλακεία που ζω, οπότε… δεν έχω να χαρακτηρίσω τίποτα, δεν ξέρω τι συμβαίνει. Δεν πιστεύω σε αυτή την κοινωνία, είναι σε παραίσθηση».

»Είμαι όμως αισιόδοξος ότι σε 2000 χρόνια θα είμαστε μια χαρά όλοι. Εντάξει, δεν είναι πολύ», κατέληξε.

Διαβάστε επίσης:

Δάσκαλοι και παιδιά δίνουν το μήνυμα για το αύριο…

Τίνα Τέρνερ: Όταν εμφανίστηκε στην Αθήνα, στο κατάμεστο γήπεδο της ΑΕΚ (Videos)

Ταινίες Πρώτης Προβολής: Θρίλερ, δράμα, περιπέτεια και «Η Μικρή Γοργόνα»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10.05.2024 00:51