search
ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 03:41
MENU CLOSE

Τίνα Τέρνερ: Όταν εμφανίστηκε στην Αθήνα, στο κατάμεστο γήπεδο της ΑΕΚ (Videos)

25.05.2023 00:47
TINAAA
Associated Press. Τίνα Τέρνερ και Μικ Τζάγκερ το 1985

Mεγάλη απώλεια για την μουσική σκηνή ο θάνατος της Τίνα Τέρνερ την Τετάρτη 24/5. Η «βασίλισσα του Rock’n’Roll», έφυγε σε ηλικία 83 ετών. Η δημοφιλής τραγουδίστρια είχε επισκεφτεί μια φορά την Αθήνα το 1990.

«Πέθανε ειρηνικά σήμερα σε ηλικία 83 ετών μετά από μακρά ασθένεια στο σπίτι της στο Kusnacht κοντά στη Ζυρίχη της Ελβετίας», αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση του εκπροσώπου της.

Η διάσημη τραγουδίστρια έχει εμφανιστεί μια φορά στην Αθήνα στις 28 Αυγούστου 1990. Η εμφάνισή της είχε γίνει τότε στο κατάμεστο γήπεδο της ΑΕΚ.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξής της στην ΕΡΤ, στο τέλος της καλοκαιρινής της περιόδου της το 1990, μάλιστα σε ερώτηση για την εμπειρία της από την ευρωπαϊκή της περιοδεία, η Tina Turner είχε πει:

«Δεν θα συνεχίσω να περιοδεύω έτσι, μια τόσο μεγάλη παραγωγή. Ταξιδεύω μέρα νύχτα επί έξι μήνες και δεν σκοπεύω να συνεχίσω να ταξιδεύω έτσι. Ήταν απίθανο, είχα πολύ κόσμο! Ο κόσμος ερχόταν και διασκέδαζε πολύ» για να συμπληρώσει: «Αν είσαι σταρ αυτή είναι η δουλειά σου, πρέπει να το δεχτείς. Πίσω από τη δόξα υπάρχει πολλή δουλειά», είχε πει τότε η σταρ.

«Δεν μου αρέσουν οι αυταρχικοί άνδρες», είχε πει σε άλλο σημείο της ίδιας συνέντευξης, ενώ αποκάλυψε πως η κηπουρική και η διακόσμηση είναι η μεγάλη της αγάπη.

Το πραγματικό της όνομα είναι Anna Mae Bullock και τα τραγούδια της, μέσα σε μια καριέρα που κράτησε για δεκαετίες, άφησαν ιστορία. Αφού χώρισε από τη σχέση της με τον Ike και ξεκίνησε ως σόλο τραγουδίστρια, το άλμπουμ της Private Dancer το 1984 έγινε παγκόσμια επιτυχία.

Η «βασίλισσα του Rock’n’Roll» έχει πουλήσει πάνω από 100 εκατομμύρια δίσκους, έχει κερδίσει 12 υποψηφιότητες για βραβεία Grammy, τρία βραβεία Grammy Hall of Fame και ένα βραβείο Grammy Lifetime Achievement.

Τέλος, αξίζει να αναφερθεί ότι ήταν επίσης η πρώτη μαύρη καλλιτέχνιδα και η πρώτη γυναίκα που βρέθηκε στο εξώφυλλο του περιοδικού Rolling Stone.

Διαβάστε επίσης:

Τίνα Τέρνερ: Έφυγε στα 83 της η εμβληματική τραγουδίστρια μετά από μακρά ασθένεια

Τίνα Τέρνερ: 10 αγαπημένα τραγούδια της εμβληματικής τραγουδίστριας (Videos)

«The Flash»: Στη δημοσιότητα το τελικό trailer της νέας ταινίας της DC (photos/video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 00:06