search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 06:00
MENU CLOSE

Δάσκαλοι και παιδιά δίνουν το μήνυμα για το αύριο…

Δημοσιεύτηκε στο ΠΟΝΤΙΚΙ

τεύχος 2283
25/5/2023
27.05.2023 11:50
menas
Facebook 1o Πειραματικό Γυμνάσιο Χανίων

Τώρα που έκλεισαν οι κάλπες, έγιναν οι «λογαριασμοί» και «νικητές» και «ηττημένοι» κάνουν αναλύσεις και προσπαθούν να δώσουν εξηγήσεις για το τι έγινε, να ξαναπώ ότι – πέρα από τις προσωπικές μας επιθυμίες για το αύριο – υπάρχουν πάνω απ’ όλα οι μεγάλες ανάγκες αυτής της χώρας που πρέπει να σκέφτονται όσοι κυβερνούν.

Η ανεργία, το μέλλον των νέων, η δύσκολη ζωή των ανθρώπων «εκτός των τειχών», η Υγεία, ο Πολιτισμός, το περιβάλλον, η ακρίβεια, όλα αυτά που βελτιώνουν την ποιότητα ζωής μιας κοινωνίας πρέπει να είναι οι άμεσες προτεραιότητες της κάθε κυβέρνησης.

Έτυχε, κατά την προεκλογική περίοδο, να βρίσκομαι στα Χανιά, για σεμινάρια σε σχολεία – Γυμνάσια και Δημοτικά – και παρουσιάσεις των βιβλίων μου. Και γι’ άλλη μια φορά θαύμασα εκπαιδευτικούς και μαθητές που δίνουν τη μάχη τους για μόρφωση, ανακάλυψη νέων οριζόντων, αισιοδοξία, ελπίδα για το μέλλον. Αυτό είναι το μήνυμα αισιοδοξίας για το αύριο, κόντρα στις υποσχέσεις των μεγάλων.

Τα παιδιά, όπως και στις Σέρρες, με εξέπληξαν. Κοφτερά μυαλά, καίριες ερωτήσεις, καταπληκτικά κείμενα, αγάπη για τον τόπο τους, κέφι, ανεξάντλητη δύναμη.

Θα αναφέρω ενδεικτικά μερικά ονόματα ανθρώπων στους οποίους λέω «ευχαριστώ» – θα μπορούσα να γεμίσω όλη την εφημερίδα.

Τη σύμβουλο Εκπαίδευσης Αθηνά Ντούλια, τη διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πόπη Ψαρουδάκη, τη φιλόλογο του Πειραματικού Ελένη Φουντά, την καθηγήτρια του 7ου Γυμνασίου Αναστασία Μαλούκου, τον καθηγητή Μουσικής Στέλιο Ζουμαδάκη, τον δάσκαλο Ανέστη Ματζουράνη, τον ποιητή Βαγγέλη Κακατσάκη, τον δημοσιογράφο Δημήτρη Μαριδάκη και τα «Χανιώτικα Νέα», κι άλλους πολλούς που αγάπησα τις τέσσερις μέρες που έμεινα στα Χανιά.

Όσο για την ομορφιά της πόλης, χάνετε όσοι δεν έχετε πάει.

Εις το επανιδείν, αγαπημένοι…

Διαβάστε επίσης:

Τίνα Τέρνερ: Όταν εμφανίστηκε στην Αθήνα, στο κατάμεστο γήπεδο της ΑΕΚ (Videos)

Ταινίες Πρώτης Προβολής: Θρίλερ, δράμα, περιπέτεια και «Η Μικρή Γοργόνα»

Κάννες:  «The Pot-au-Feu», μια ταινία ύμνος στη γαλλική κουζίνα (Photos)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 02:15