search
ΔΕΥΤΕΡΑ 20.05.2024 01:37
MENU CLOSE

Μόνοι τους και όλοι μας! Μόνο ο λαός σώζει το λαό, με ΚΚΕ ακόμα πιο δυνατό!

27.05.2023 13:28
kouziaki_tina

Η μαχητική και αταλάντευτη στάση του ΚΚΕ όλο το προηγούμενο διάστημα, τόσο πανελλαδικά όσο και στην Κοζάνη, αποτέλεσε τον «σπόρο» για να χειραφετηθούν περισσότεροι από τα εκβιαστικά διλήμματα των αστικών κομμάτων περί σταθερότητας, που από χέρι θα είχε αντιλαϊκό πρόσημο, και τελικά στην κάλπη της 21ης Μαϊου να ανθίσουν περισσότερες κόκκινες ψήφοι από νέους, εργαζόμενους, βιοπαλαιστές και γυναίκες που εμπιστεύτηκαν και έδωσαν περισσότερη δύναμη στο ΚΚΕ.

Η εκλογική ενίσχυση του ΚΚΕ, που αποτυπώνεται και σε ψήφους και με την εκλογή 26 βουλευτών, ανάμεσά τους και στην Π.Ε. Κοζάνης μετά από πολλά χρόνια μπορεί να αποτελέσει εφαλτήριο, ώστε από την επόμενη μέρα η εργατική τάξη να είναι πιο δυνατή απέναντι στο νέο γύρο της επίθεσης που θα εξαπολύσει η επόμενη κυβέρνηση, στο έδαφος των αντιλαϊκών δεσμεύσεών της στο κεφάλαιο, την ΕΕ, το ΝΑΤΟ.

Την πλατύτερη αναγνώριση της συμβολής του ΚΚΕ για να σταθεί όρθιος ο λαός μας, τη δυναμική των θέσεων του ΚΚΕ, τη συναντούσαν οι κομμουνιστές και κομμουνίστριες την προηγούμενη περίοδο σε περισσότερους χώρους δουλειάς, μέσα στα εργοτάξια των φωτοβολταϊκών της Κοζάνης, στα ορυχεία και τους ΑΗΣ, στα σχολεία, τα χωριά που βιώνουν από πρώτο χέρι τις συνέπειες της λεγόμενης «πράσινης ανάπτυξης» που τους εξορίζει από τον τόπο τους και είχαν το ΚΚΕ από την πρώτη στιγμή στήριγμα στο δίκαιο αγώνα τους. Τη συνάντησαν, όταν εργαζόμενοι έλεγαν ότι «τώρα ψηφίζω ΚΚΕ γιατί δεν κάνει εκπτώσεις». Τη συνάντησαν, όταν νέοι έλεγαν ότι το προδιαγεγραμμένο έγκλημα στα Τέμπη και οι μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις του λαού σε όλη την Ελλάδα, τους έδωσαν τη δύναμη για να πουν «Φτάνει ως εδώ!», να εμπιστευτούν την αστείρευτη δύναμη που τους δίνει ο οργανωμένος αγώνας.

Άλλωστε, ο λαός της Κοζάνης βίωσε από πρώτο χέρι τις συνέπειες που είχε η πολιτική που ακολούθησαν όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις, συνεχίζοντας στις ίδιες αντιλαϊκές ράγες, ανεξάρτητα ποιος ήταν κάθε φορά ο «μηχανοδηγός». Έβλεπε όλα αυτά τα χρόνια να χάνονται χιλιάδες θέσεις εργασίας από την εν εξελίξει απολιγνιτοποίηση και πράσινη μετάβαση, έβλεπε να διακινούνται εκατομμύρια επιδοτήσεις από τα περιβόητα ταμεία ανάπτυξης, έβλεπε κυβερνητικά κλιμάκια, τις απανωτές επισκέψεις των αστικών κομμάτων της αντιπολίτευσης, όμως γνώριζε από πρώτο χέρι τι βίωνε. Πίσω από τη βιτρίνα της περιβόητης «δίκαιης ανάπτυξης», γευόταν στην πράξη τι σημαίνει η «ανάπτυξη για τα κέρδη».

Η περιβόητη «δίκαιη ανάπτυξη» αποδείχτηκε άδικη για τους εργαζόμενους που βούλιαξαν στην εντατικοποίηση και τα 12ωρα, την ανεργία και τη μετανάστευση. Η «πράσινη μετάβαση» αποδείχθηκε «μετάβαση» στα δυσθεώρητα κέρδη των “πράσινων” μονοπωλίων που κυριολεκτικά πνίγουν τα γύρω χωριά, ξεσηκώνοντας δίκαια μεγάλες λαϊκές αντιδράσεις.  Αποδείχθηκε «μετάβαση» στην ενεργειακή φτώχεια για χιλιάδες νοικοκυριά που δεν μπορούσαν να ζεσταθούν το χειμώνα, παρ’ όλο που ο τεράστιος πλούτος που έχουν γύρω τους, αν αξιοποιούνταν για τις δικές του ανάγκες και όχι για τα κέρδη,  θα μπορούσε να αξιοποιηθεί σχεδιασμένα, συνδυάζοντας όλες τις μορφές ενέργειας που μπορούν να παραχθούν από τις εξορύξεις, τους λιγνίτες, τον αέρα, τον ήλιο, τα υδάτινα αποθέματα προστατεύοντας το περιβάλλον, εξασφαλίζοντας φτηνή ενέργεια σε όλο το λαό και καλές συνθήκες δουλειάς στους εργαζόμενους του κλάδου.

Πίσω από τη βιτρίνα της ανάπτυξης, βρίσκονται οι σμπαραλιασμένες δομές υγείας, τα υποστελεχωμένα νοσοκομεία με τα τραγικά αποτελέσματα μέσα στην πανδημία, η υποτυπώδης παιδιατρική περίθαλψη που βάζει σε κίνδυνο τη ζωή μικρών παιδιών, με το λαό να έχει να αντιμετωπίσει τα αντιδραστικά σχέδια για το λεγόμενο νέο ΕΣΥ που θα βάλει ταφόπλακα στην πρόσβασή του σε δημόσιες δομές υγείας.

Απέναντι σε όλα αυτά που βίωσαν και θα συνεχίζουν να βιώνουν οι κάτοικοι της Κοζάνης είχαν ως στήριγμα τους κομμουνιστές.

Η μόνη δύναμη που σήμερα μπορεί να ορθωθεί απέναντι στην αντιλαϊκή κυβέρνηση της ΝΔ, είναι ένα ακόμα πιο δυνατό ΚΚΕ, που οι θέσεις και η πολιτική του βρίσκονται στην αντίθετη κατεύθυνση του δοσμένου δρόμου ανάπτυξης που υπακούει στα κέρδη του κεφαλαίου, την ΕΕ και το ΝΑΤΟ. Γιατί τελικά το πραγματικό δίλημμα των εκλογών της 25ης Ιουνίου είναι ένα «Ή συναίνεση στη στήριξη της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης ή στήριξη της μόνης πραγματικής αντιπολίτευσης, από τη σκοπιά των εργατικών-λαϊκών συμφερόντων, με δυνατό ΚΚΕ!»

Το ΚΚΕ θα αξιοποιήσει τη δύναμη που του δόθηκε και θα του δώσει πάλι ο λαός, για να συμβάλλει και μέσα στη Βουλή και στους δρόμους του αγώνα για την οργάνωση της εργατικής-λαϊκής αντίστασης, για να κερδίσουμε σήμερα κατακτήσεις, για να ανοίξει ο δρόμος της προοπτικής και ενός άλλου δρόμου ανάπτυξης που θα υπακούει στις ανάγκες των πολλών. Κάθε μέρα που περνάει, επιβεβαιώνεται ότι η διέξοδος βρίσκεται στο δρόμο της ταξικής πάλης, στη μάχη για την αλλαγή του αρνητικού συσχετισμού. Σε αυτό το δρόμο καλούμε όλο και περισσότερους να βαδίσουν δίνοντας το χέρι στο ΚΚΕ.

*Η Τίνα Κουζιάκη είναι βουλευτής Κοζάνης του ΚΚΕ

Διαβάστε επίσης:

41% με σύνδρομο της Στοκχόλμης!

Ισχυρή πολιτική βούληση για στήριξη των μικρομεσαίων

Η «νόσος των δημοκρατικών κρατών» και το δημοψήφισμα του «ΟΧΙ» που είχε γίνει «ΝΑΙ»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 20.05.2024 01:36