search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 17:15
MENU CLOSE

Σαρμάς στο υπουργικό συμβούλιο: «Σήμερα καθορίζουμε την πολιτική μας μέχρι τις 25 Ιουνίου»

27.05.2023 13:11
sarmas

Σε εξέλιξη βρίσκεται από τις 12:30 η πρώτη επίσημη συνεδρίαση του νέου υπουργικού συμβουλίου υπό τον υπηρεσιακό πρωθυπουργό Ιωάννη Σαρμά.

Το υπουργικό συμβούλιο ξεκίνησε, ως είθισται, με την τοποθέτηση του πρωθυπουργού.

«Σήμερα θα καθορίσουμε την κυβερνητική πολιτική μέχρι τις 25 Ιουνίου. Αυτή είναι υποχρέωσή μας από το Σύνταγμα, που προβλέπει ότι η κυβέρνηση καθορίζει την πολιτική της χώρας και ο πρωθυπουργός εξασφαλίζει την ενότητα της κυβέρνησης, κατευθύνει τις ενέργειές της», ανέφερε.

«Είναι απαραίτητο να υπάρχει κυβερνητική πολιτική έστω για μια υπηρεσιακή κυβέρνηση. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο αυτό που μπορούμε να κάνουμε σήμερα εδώ είναι να δούμε τον προγραμματισμό του κυβερνητικού έργου, συνεπώς θα πρέπει οι υπουργοί να ενημερώσετε το υπουργικό συμβούλιο για τον προγραμματισμό των υπουργείων σας», πρόσθεσε.

Όπως εξήγησε ο πρωθυπουργός, «υπάρχει προγραμματισμός από την απελθούσα κυβέρνηση, αλλά εμείς στο πλαίσιο της πολιτικής ουδετερότητας, θα πρέπει να δούμε τι από τον προγραμματισμό αυτό απαιτείται να εφαρμοστεί, για να εξασφαλίσουμε τη λειτουργικότητα του κράτους και των δημόσιων υπηρεσιών».

Η αναφορά στο δυστύχημα των Τεμπών

Άλλη πολύ βασική υποχρέωση, πρόσθεσε, «είναι η διαχείριση των κινδύνων στα υπουργεία σας. Πιθανόν να είναι και σημαντικότερο απαιτούμενο από τον προγραμματισμό. Διαχέιριση κινδύνων σημαίνει ότι έχετε εντοπίσει τους κινδύνους που απειλούν τις δραστηριότητες, την οικονομική ζωή, οτιδήποτε αφορά τις αρμοδιότητές σας. Και σε αυτό θα βοηθήσουν οι εσωτερικοί ελεγκτές που έχετε στα υπουργεία σας που θα έπρεπε να έχουν ήδη ή πρέπει να εντοπίσουν τους κινδύνους».

Καταλήγοντας, ο Ιωάννης Σαρμάς τόνισε πως «χρειάζεται και ένα σύστημα μετριασμού και αποτροπής των κινδύνων και η παρακολούθηση της σωστής εφαρμογής του συστήματος αποτροπής των κινδύνων. Έχω στο μυαλό μου το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη που είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα διαχείρισης κινδύνου ή μη διαχείρισης κινδύνου».

Νωρίτερα, το πρωί του Σαββάτου, ο πρωθυπουργός παρέστη κατά την έπαρση της σημαίας στην Ακρόπολη, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνο Φλώρο.

Διαβάστε επίσης:

Εκλογές 2023: Την έδρα στη Φθιώτιδα κρατά ο Δημήτρης Κουτσούμπας

Χατζηδάκης: «Δεν είμαστε πολιτικοί Άι- Βασίληδες όπως οι απέναντι»

Δουδωνής: «Ο Τσίπρας δεν είναι προοδευτικός»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 17:11