search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 14:57
MENU CLOSE

Κυβερνητικά «φάλτσα» με αφορμή την Τράπεζα Θεμάτων

31.05.2023 06:00
trapeza-thematon-new

Η αγωνία που διακατέχει τα στελέχη της κυβέρνησης προκειμένου να μην κάνουν ούτε ένα λάθος σε αυτή την εκλογική μάχη, προφανώς τα στέλνει στην αντίπερα όχθη της άρνησης των ευθυνών, που δημιουργεί μεγαλύτερα προβλήματα στην κοινή γνώμη. 

Χαρακτηριστικό παράδειγμα η χθεσινή αντιμετώπιση του θέματος της Τράπεζας Θεμάτων – υπήρξε πρόβλημα για δεύτερη μέρα – όπου ο εκπρόσωπος της ΝΔ, Άκης Σκέρτσος έριξε τις ευθύνες για το φιάσκο στην υπηρεσιακή κυβέρνηση!

«Είναι μια καθημερινή μάχη. Προφανώς εδώ θα μπορούσαμε να το έχουμε αποτρέψει. Όμως, θυμίζω ότι αυτή τη στιγμή δεν είναι η ΝΔ στην κυβέρνηση είναι υπηρεσιακή» είπε ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ, παραβλέποντας το γεγονός ότι η υπηρεσιακή κυβέρνηση έχει αναλάβει το έργο της τρεις μέρες πριν. 

Στη συνέχεια ο Άκης Σκέρτσος επέρριψε ακόμα ευθύνες για την κατάρρευση της Τράπεζας Θεμάτων και στον ΣΥΡΙΖΑ και την απλή αναλογική και συνέχισε την πρωτοφανή επίθεση στην υπηρεσιακή κυβέρνηση του Γιάννη Σαρμά, λέγοντας: 

«Προκύπτει ανάγλυφα ο λόγος να έχουμε μια πολιτική κυβέρνηση για να προστατεύει τη λειτουργία του κράτους… Νομίζω ότι μπορεί να γίνει μια σύγκριση όταν έχεις μια κυβέρνηση που γνωρίζει τα θέματα. Βρισκόμαστε στο πλαίσιο υπηρεσιακής κυβέρνησης που μας έχει οδηγήσει η νάρκη της απλής αναλογικής που έβαλε ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στο πολιτικό μας σύστημα» είπε χαρακτηριστικά. 

Φυσικά το μεσημέρι και ενώ τα προβλήματα στα σχολεία έπαιρναν ανεξέλεγκτες διαστάσεις και η οργή των μαθητών, εκπαιδευτικών και γονέων διογκωνόταν, ο Άκης Σκέρτσος με δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ σημείωσε ότι η Τράπεζα Θεμάτων δέχθηκε 165 εκατομμύρια «χτυπήματα» από 114 χώρες.

Δήλωσε μάλιστα ότι η σημερινή κυβερνοεπίθεση είναι «η πιο σημαντική ιστορικά επίθεση σε δημόσιο κυβερνητικό οργανισμό». 

Εν τω μεταξύ στελέχη του κυβερνώντος κόμματος εκφράζουν τον προβληματισμό τους κατά πόσον το αφήγημα της υπερβολικής αυτοπεποίθησης που παρουσιάζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στις περιοδείες του μπορεί να φέρει τα αντίθετα αποτελέσματα. 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας σε κομματική συγκέντρωση στην Ιεράπετρα, είπε μεταξύ άλλων: «Μετά από αυτά τα οποία ακούω και από την αντιπολίτευση, καταλήγω στο συμπέρασμα ότι σήμερα είναι η πρώτη φορά που εγώ θυμάμαι τέτοια εκλογή, που ουσιαστικά υπάρχει ένας υποψήφιος πρωθυπουργός και ένα κόμμα το οποίο διεκδικεί την ευθύνη να κυβερνήσει τη χώρα. Όλοι οι υπόλοιποι θέλουν να μείνουν στην απ’ έξω.

Κοιτάξτε, τους αφήνουμε να διαγωνίζονται για τα πρωτεία στην αντιπολίτευση και για το ποιος θα πάρει το ρετιρέ της «κεντροαριστερής πολυκατοικίας», αλλά τους θυμίζουμε ότι, στις 25 Ιουνίου, οι πολίτες ψηφίζουν για κυβέρνηση και όχι για αντιπολίτευση. Και γι’ αυτό και θα ψηφίσουν και πάλι την Νέα Δημοκρατία».

Όσοι στη ΝΔ εμφανίζονται προβληματισμένοι για την τακτική του Κυριάκου Μητσοτάκη λένε ότι μπορεί να δημιουργηθεί η εντύπωση στους ψηφοφόρους ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης κινείται με αλαζονεία, δίνοντας την εντύπωση ότι έτσι και αλλιώς θα είναι ο νικητής των εκλογών.

Επισημαίνουν δε, ότι όπως όλα δείχνουν η ΝΔ μπορεί να είναι πρώτη, δεν είναι ωστόσο αυτονόητο ότι θα έχει και αυτοδυναμία. 

Διαβάστε επίσης:

Σπυράκη: «Δεν έχω καμία οικονομική διαφορά με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο»

Εκλογές 2023: Ξανά στο τραπέζι από ΣΥΡΙΖΑ το αίτημα για δύο debate – Την Πέμπτη η απάντηση της ΝΔ

Σκέρτσος για συνέντευξη Τσίπρα: «Επιμένει στα ίδια ψέμματα – Τον αφήνουμε στον δικό του κόσμο»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 14:57