search
ΔΕΥΤΕΡΑ 13.05.2024 23:21
MENU CLOSE

Εκλογές 2023: Ξανά στο τραπέζι από ΣΥΡΙΖΑ το αίτημα για δύο debate – Την Πέμπτη η απάντηση της ΝΔ

30.05.2023 21:02
diakommatiki debate

Νέα συνεδρίαση της διακομματικής επιτροπής στο υπουργείο Εσωτερικών πρόκειται να διεξαχθεί την Πέμπτη (1/6) στις 11 το πρωί σχετικά με το εάν θα πραγματοιηθει ή όχι debate.

Η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ ήταν να διεξαχθούν δύο debate ξεχωριστά, με το δεύτερο να γίνεται ανάμεσα στις αρχηγούς της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ και μάλιστα ζήτησε η Ένωση Συντακτών να λάβει μέρος στη λήψη των αποφάσεων και στον καθορισμό των όρων της τηλεμαχίας. Ο γενικος Διευθυντης της ΝΔ, κ. Σμυρλής είπε πως θα τοποθετηθεί επι του θέματος την ερχόμενη Πέμπτη.

Το ΚΚΕ απέρριψε την πρόταση διατυπώνοντας τη θέση πως θέλει ένα debate με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς.

Η διακομματική επιτροπή ομόφωνα εισηγήθηκε να μην υπάρξουν περιορισμοί στις εμφανίσεις των υποψηφίων βουλευτών για τις εκλογές της 25ης Ιουνίου καθώς δεν υπάρχει σταυρός προτίμησης αλλά λίστα υποψηφίων και δεν υπάρχει λόγος να ισχύσουν οι περιορισμοί. 

Η ανακοίνωση του ΥΠΕΣ

Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 30 Μαΐου η πρώτη συνεδρίαση της Διακομματικής Επιτροπής των Βουλευτικών Εκλογών υπό την προεδρία της υπηρεσιακής Υπουργού Εσωτερικών, καθηγήτριας κ. Καλλιόπης Σπανού με τη συμμετοχή του υπηρεσιακού Υπουργού Επικρατείας, καθηγητή κ. Βασίλη Σκουρή.

Ως βασικό θέμα συζήτησης τέθηκε ο χρόνος τηλεοπτικής και ραδιοφωνικής προβολής των υποψηφίων βουλευτών εν όψει των εκλογών της 25ης Ιουνίου.

Η Διακομματική Επιτροπή αποφάσισε ομόφωνα να μην υπάρξουν περιορισμοί στις εμφανίσεις των υποψηφίων Βουλευτών στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, με γνώμονα το γεγονός πως οι επικείμενες εκλογές θα πραγματοποιηθούν με δεσμευμένο συνδυασμό (λίστα) και όχι με σταυρό προτίμησης.

Διευκρινίζεται ότι, παραμένει σε ισχύ η αναλογική κατανομή του ραδιοτηλεοπτικού χρόνου των κομμάτων, όπως διαμορφώθηκε με βάση τα εκλογικά αποτελέσματα της 21ης Μαΐου 2023.

Διαβάστε επίσης:

Εκλογές στην Τουρκία: Συγχαρητήρια Μητσοτάκη στον Ερντογάν

Πολιτική κόντρα ΝΔ με ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ με φόντο την οικονομία – Οι δηλώσεις που «άναψαν φωτιές»

Μπακογιάννης: «ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ διαφώνησαν με το ψήφισμα συμπαράστασης στον Μπελέρη»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 13.05.2024 23:20