search
ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 10:33
MENU CLOSE

Ινδία: Εικόνες σοκ από την σύγκρουση τρένων – Εκατόμβη νεκρών (Photos)

03.06.2023 15:21
INDIA

Ένα από τα μεγαλύτερα σιδηροδρομικά δυστυχήματα σημειώθηκε την Παρασκευή στην Ινδία, με τον αριθμό των νεκρών να φτάνει – μέχρι τώρα – τους 288 νεκρούς και τους 850 τραυματίες.

Αδιάκοπα, τα σωστικά συνεργεία προσπαθούν σήμερα να απεγκλωβίσουν πολλούς επιβάτες που έχουν παγιδευτεί στα συντρίμμια από την σύγκρουση των αμαξοστοιχιών που σημειώθηκε στα ανατολικά της χώρας.

Εικόνες που κάνουν το γύρο του κόσμου, δείχνουν πολλά πτώματα καλυμμένα με λευκά πανιά δίπλα από τις γραμμές του τρένου, κοντά στο Μπαλασόρ, περίπου 200 χιλιόμετρα από την Μπουμπανεσβάρ, πρωτεύουσα του κρατιδίου Οντίσα.

Αιμόφυρτοι επιζώντες, σε κατάσταση σοκ, μεταφέρονται με ασθενοφόρα σε νοσοκομεία της περιοχής προκειμένου να λάβουν ιατρική βοήθεια.

Ο ινδός πρωθυπουργός Ναρέντρα Μόντι δήλωσε «συντετριμμένος».

Στην Ινδία έχουν σημειωθεί στο παρελθόν πολλά μεγάλα σιδηροδρομικά δυστυχήματα, αλλά η ασφάλεια των σιδηροδρόμων έχει βελτιωθεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια χάρη σε μαζικές επενδύσεις και τη βελτίωση των τεχνολογιών.

Το χειρότερο σιδηροδρομικό δυστύχημα στην ιστορία της Ινδίας σημειώθηκε στις 6 Ιουνίου 1981 όταν εκτροχιάστηκε επιβατική αμαξοστοιχία στο κρατίδιο Μπιχάρ και επτά βαγόνια έπεσαν από γέφυρα στα νερά του ποταμού Μπαγκμάτι, με αποτέλεσμα 800 με 1.000 άνθρωποι να βρουν τον θάνατο.

Περισσότεροι από 12 εκατομμύρια άνθρωποι μετακινούνται με 14.000 τρένα σε όλη την Ινδία κάθε μέρα, διανύοντας 64.000 χιλιόμετρα.

Διαβάστε επίσης:

Τουρκία: Πληροφορίες για τη νέα κυβέρνηση Ερντογάν – Εκτός «πρωτοκλασάτα» στελέχη

Ζελένσκι: «Είμαστε έτοιμοι για αντεπίθεση»

Καναδάς: Πύρινος εφιάλτης – 11.000 πολίτες εγκατέλειψαν τα σπίτια τους

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 10:32