search
ΚΥΡΙΑΚΗ 12.05.2024 11:02
MENU CLOSE

Ρωσία: Πανικός με το ψεύτικο διάγγελμα Πούτιν για ουκρανική εισβολή (video)

06.06.2023 14:19
putin

Χάκερς έσπειραν τον πανικό στη Ρωσία με ψεύτικο διάγγελμα όπου ο Βλαντιμίρ Πούτιν υποτίθεται πως ανακοινώνει στους Ρώσους ουκρανική εισβολή.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε ότι ο Ρώσος Πρόεδρος σίγουρα δεν απευθύνθηκε με διάγγελμα στο έθνος και το χακαρισμένο μήνυμα, που προβλήθηκε σε πολλά δίκτυα και αναμεταδόθηκε από ραδιοφωνικούς σταθμούς, έχει εξαλειφθεί.

Παρόλα αυτά δεν έδωσε περαιτέρω λεπτομέρειες σχετικά με το ποιος ή ποιοι μπορεί να εμπλέκονται και πώς η εκπομπή φαινόταν να περιλαμβάνει τη φωνή και την εικόνα του Ρώσου προέδρου.

Το βίντεο και το ραδιοφωνικό μήνυμα εμφάνιζε τον Πούτιν να απευθύνεται στους Ρώσους ως «αδέρφια και αδερφές» και να κηρύσσει στρατιωτικό νόμο στις περιοχές Μπέλγκοροντ, Μπριάνσκ και Κούρσκ μετά τη φερόμενη ουκρανική εισβολή με την υποστήριξη νατοϊκών οπλικών συστημάτων, που όπως ανέφερε, ξεκίνησε στις 4 π.μ. Στη συνέχεια το μήνυμα καλούσε τους Ρώσους να μετακινηθούν «βαθιά εντός των ρωσικών εδαφών» και ότι θα ανακοινώσει σύντομα γενική επιστράτευση για να αποκρουστεί η επίθεση. Και κατέληγε με το μήνυμα: «ο εχθρός θα ηττηθεί, η νίκη θα είναι δική μας».

Το fake μήνυμα του Πούτιν προβλήθηκε μετά από μάχες που ξέσπασαν πρόσφατα στην περιοχή του Μπέλγκοροντ με εισβολές από ουκρανικά εδάφη μιας ρωσικής πολιτοφυλακής, που έχει όπως λέει στόχο την ανατροπή του Ρώσου προέδρου.

Η Ρωσία προετοιμάζεται επίσης για την πολυαναμενόμενη ουκρανική αντεπίθεση με στόχο την ανάκτηση του ελέγχου των κατεχόμενων από τις ρωσικές δυνάμεις περιοχών της ανατολικής και νότιας Ουκρανίας.

Διαβάστε επίσης:

Πάπας Φραγκίσκος: Επέστρεψε στο Βατικανό μετά τις εξετάσεις σε νοσοκομείο

Έκρηξη σε φράγμα στην Ουκρανία: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η περιοχή (photos/videos)

Μήνας του μέλιτος: Οι προτάσεις της Sun για αξέχαστες διακοπές

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 12.05.2024 11:01