search
ΠΕΜΠΤΗ 23.05.2024 16:03
MENU CLOSE

H πιο πολιτική Eurovision: «Κατακλύστηκε» από δηλώσεις υπέρ της ειρήνης η διοργάνωση – Τα μηνύματα συμμετεχόντων και κοινού (Videos)

12.05.2024 09:54
israil-eurovision-new

Η φετινή Eurovision υπήρξε μια από τις πιο πολιτικοποιημένες διοργανώσεις του θεσμού με πολλούς από τους συμμετέχοντες αλλά και το κοινό να παίρνουν θέση για τον πόλεμο στη Γάζα.

Από την Ιρλανδή Bambie Thug που φώναξε: «Η αγάπη θα νικήσει το μίσος!» μέχρι την απόφαση δύο κριτών να αποσυρθούν από τον φετινό διαγωνισμό, το σόου χαρακτηρίστηκε από πολλαπλές διαμαρτυρίες για την απόφαση να επιτραπεί στο Ισραήλ να διαγωνιστεί παρά την συνεχιζόμενη επίθεσή του στην Παλαιστίνη.

Ο εκπρόσωπος της Γαλλίας Slimane επίσης φώναξε πως «όλοι μας πρέπει να παλέψουμε για την αγάπη και την ειρήνη», ενώ όταν η Αυστρία ανακοίνωσε τους 12 βαθμούς της, το έκανε με έναν εκφωνητή που φορούσε ένα μαύρο μπλουζάκι που έγραφε απλώς «Ισότητα» με κεφαλαία γράμματα.

Στο τέλος της εμφάνισης της Πορτογαλίας, η τραγουδίστρια Lolanda είπε απλώς «η ειρήνη θα επικρατήσει», μήνυμα που προώθησε επίσης και με την όψη των νύχιων της, όπου απεικονιζόταν το παλαιστινιακό Keffiyeh.

Αλλά και ο νικητής του φετινού διαγωνισμού Nemo από την Ελβετία πέρασε το δικό του μήνυμα μετά την παραλαβή του τροπαίου λέγοντας απλά: «Ελπίζω ότι αυτός ο διαγωνισμός θα συνεχίσει να αντιπροσωπεύει την ειρήνη».

Το κοινό από τη μεριά του προσπάθησε επίσης να κάνει τις δικές του πολιτικές δηλώσεις και διαμαρτυρήθηκε για τη συμμετοχή του Ισραήλ στο διαγωνισμό με πολλές αποδοκιμασίες κατά τη διάρκεια της παράστασης της διαγωνιζόμενης Edan Colan.

Αυτό συνεχίστηκε και κατά τη διάρκεια της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων, με τις ψήφους τόσο των κριτών όσο και του κοινού για το Ισραήλ να αντιμετωπίζονται με αποδοκιμασίες.

Ωστόσο, παρά τις διαμαρτυρίες κατά του Ισραήλ, η χώρα κατέκτησε μία από τις κορυφαίες επιδόσεις όταν ήρθε η ώρα της ψηφοφορίας του κοινού…

Διαβάστε επίσης:

Eurovision 2024: Πώς ψήφισε η Ελλάδα – Διαφορετική βαθμολογία από επιτροπή και κοινό

Eurovision 2024: Η Ελβετία… έσπασε τον «κώδικα» και κέρδισε τον διαγωνισμό – Στην 11η θέση η Ελλάδα με την Μαρίνα Σάττι (Video)

Eurovision 2024: Η Loreen περσινή νικήτρια, δεν θα δώσει το τρόπαιο στο Ισραήλ αν κερδίσει τον διαγωνισμό

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 23.05.2024 16:03