search
ΚΥΡΙΑΚΗ 16.06.2024 11:06
MENU CLOSE

Στο στόχαστρο μηνυτήριας αναφοράς η Booking.com – Νοικιάζει ακίνητα σε ισραηλινούς οικισμούς στα παλαιστινιακά εδάφη

23.05.2024 15:29
booking

Ολλανδοί εισαγγελείς εξετάζουν μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε μια ολλανδική μη κυβερνητική οργάνωση, η SOMO, κατά της Booking.com γιατί η τελευταία έχει συμπεριλάβει στη λίστα με τα ακίνητα που ενοικιάζει και κάποια που βρίσκονται σε ισραηλινούς οικισμούς στα παλαιστινιακά εδάφη, ανακοίνωσε η εισαγγελία σήμερα.

Η SOMO ανέφερε ότι κατέθεσε τη μηνυτήρια αναφορά στην ολλανδική εισαγγελία τον Νοέμβριο μαζί με άλλες τρεις οργανώσεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα, αλλά μέχρι τώρα δεν το είχε δημοσιοποιήσει.

Στην αναφορά τους οι τρεις οργανώσεις κατηγορούν την Booking.com ότι «επωφελείται από εγκλήματα πολέμου διευκολύνοντας την ενοικίαση κατοικιών για διακοπές σε εδάφη που έχουν αρπαγεί από τον αυτόχθονα παλαιστινιακό πληθυσμό».

Οι εισαγγελείς εξετάζουν την αναφορά, αλλά δεν μπορούν να δώσουν κάποιο χρονοδιάγραμμα για απόφαση σχετικά με τα πιθανά επόμενα βήματα, όπως δήλωσε η εκπρόσωπός τους Μπρέγιε βαν ντε Μούσντιτς.

Απαντώντας, η Booking υποστήριξε ότι διαφωνεί με τις κατηγορίες και ότι δεν υπάρχουν νόμοι που να απαγορεύουν καταχωρίσεις σε ισραηλινούς οικισμούς, ενώ μια σειρά από αμερικανικοί πολιτειακοί νόμοι απαγορεύουν την απόσυρση επενδύσεων από την περιοχή.

«Έχουν πραγματοποιηθεί νομικές ενέργειες εις βάρος άλλων εταιρειών που έχουν επιχειρήσει να αποσύρουν τις δραστηριότητές τους και περιμένουμε να συμβεί το ίδιο και στην περίπτωσή μας», δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας.

Από την πλευρά της η SOMO πρόσθεσε ότι από έρευνά της προέκυψε πως η πλατφόρμα της Booking περιλαμβάνει έως και 70 καταχωρίσεις ακινήτων στην Ανατολική Ιερουσαλήμ και στη Δυτική Όχθη από το 2021 ως το 2023.

Υποστηρίζει ότι το εισόδημα που θα αποκτάται από την ενοικίαση αυτών των ακινήτων είναι «έσοδα από εγκληματικές δραστηριότητες» και ότι μεταφέροντας αυτά τα κέρδη στην Ολλανδία η εταιρεία παραβιάζει τους ολλανδικούς κανονισμούς περί απαγόρευσης του ξεπλύματος χρήματος.

Οι εβραϊκοί οικισμοί που έχουν κατασκευαστεί σε εδάφη τα οποία κατέλαβε το Ισραήλ στη διάρκεια του πολέμου του 1967 θεωρούνται παράνομοι από τις περισσότερες χώρες περιλαμβανομένης της Ολλανδίας.

Η ύπαρξή τους είναι ένα από τα θεμελιώδη ζητήματα στην ισραηλινοπαλαιστινιακή σύγκρουση.

Οι Παλαιστίνιοι επιδιώκουν την ίδρυση ενός ανεξάρτητου κράτους στη Δυτική ΄Οχθη και στη Λωρίδα της Γάζας με πρωτεύουσά του την Ανατολική Ιερουσαλήμ.

Διαβάστε επίσης:

Κολομβία: Υποβρύχια έρευνα στο «ιερό δισκοπότηρο των ναυαγίων», το πλοίο Σαν Χοσέ

Ο βρεγμένος Σούνακ στην… Drowning street και οι αντιδράσεις εντός των Τόρις – Βουλευτές του θέλουν να τον «τελειώσουν»

Ο Φάρατζ παρατάει τις βουλευτικές εκλογές για να βοηθήσει τον Τραμπ στην δική του εκστρατεία

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 16.06.2024 11:05