search
ΚΥΡΙΑΚΗ 16.06.2024 10:06
MENU CLOSE

Ο Φάρατζ παρατάει τις βουλευτικές εκλογές για να βοηθήσει τον Τραμπ στην δική του εκστρατεία

23.05.2024 13:55
Αμφιβολίες Φάρατζ για Brexit στις 31 Οκτωβρίου - Media

Ο επίτιμος πρόεδρος του εθνικιστικού κόμματος Reform UK και εκ των πρωτεργατών του Brexit, ο ακροδεξιός Νάιτζελ Φάρατζ, ανακοίνωσε ότι δεν θα είναι υποψήφιος στις επικείμενες βουλευτικές εκλογές της Βρετανίας.

Ενα νέο που ακούστηκε θετικά στους Τόρις, οι οποίοι υπολείπονται 20 μονάδες των Εργατικών στις δημοσκοπήσεις και γνωρίζουν ότι ο Φάρατζ, θα τους έκοψε ψήφους.

Ο Φάρατζ έγραψε στο twitter  ότι «σκέφτηκε πολύ» την πιθανότητα να είναι υποψήφιος (για όγδοη φορά) στις βουλευτικές εκλογές. «Θα κάνω ό,τι μπορώ για να βοηθήσω στην εκστρατεία αυτή, αλλά δεν είναι η κατάλληλη στιγμή για μένα για να κάνω περισσότερα».

Ο 60χρονος πολιτικός έχει προσπαθήσει επτά φορές να εκλεγεί στο Γουέστμινστερ, χωρίς επιτυχία. Πρώην ευρωβουλευτής, διατηρεί εκπομπή στο συντηρητικό τηλεοπτικό δίκτυο GB News, πράγμα που του δίνει βήμα, αλλά και κάποια δημοφιλία, σε τμήμα του συντηρητικού ακροατηρίου.

Οι δημοσκοπήσεις δίνουν το 10% της πρόθεσης ψήφου στο Reform UK, το οποίο μπορεί να αφαιρέσει ψήφους από τους Τόρις, που ήδη υπολείπονται 20 ποσοστιαίων μονάδων του Εργατικού Κόμματος στις δημοσκοπήσεις, και να οδηγήσει σε απώλεια κρίσιμων εδρών στην Βόρεια Αγγλία, προπύργιο του Brexit. Σύμφωνα με τους παρατηρητές, η υποψηφιότητα του Νάιτζελ Φάρατζ θα ενίσχυε περισσότερο το κόμμα του.

Φάρατζ: Θα στηρίξω, αλλά θέλω να βοηθήσω τον Τραμπ»

Ο Φάρατζ δήλωσε ότι υποστηρίζει πλήρως τον πρόεδρο του Reform UK Ρίτσαρντ Τάις και φαίνεται ότι απορρίπτει μια συμμαχία με το Συντηρητικό Κόμμα, ορισμένα από τα στελέχη του οποίου δεν κρύβουν την συμπάθειά τους προς το πρόσωπό του.

«Η επιλογή ανάμεσα στο Εργατικό Κόμμα και τους Συντηρητικούς δεν προσφέρει κίνητρο και μόνο το Reform UK έχει το ριζοσπαστικό πρόγραμμα για να δώσει τέλος στην παρακμή αυτής της χώρας».

Το 2016, ο Νάιτζελ Φάρατζ είχε ηγηθεί μίας λυσσαλέας εκστρατείας υπέρ της εξόδου του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ενωση.

Θαυμαστής του Ντόναλντ Τραμπ – ο οποίος τον είχε ονομάσει «Mr Brexit» – ο Νάιτζελ Φάρατζ ανακοίνωσε ταυτόχρονα σήμερα ότι θα συμμετάσχει στην εκστρατεία των αμερικανικών προεδρικών εκλογών…«Μία ισχυρή Αμερική ως σύμμαχος είναι σημαντική για την ειρήνη και την ασφάλειά μας. Εχω την πρόθεση να προσφέρω την βοήθειά μου επί τόπου στην προεκλογική εκστρατεία στις Ηνωμένες Πολιτείες με όλους τους δυνατούς τρόπους».

Διαβάστε επίσης:

Μεσανατολικό: Νέα πολιτικά «χαστούκια» στον Νετανιάχου από Γερμανία και Κολομβία

Ρωσία: «Ο Πούτιν δεν είχε επαφή με τον Τραμπ για ενδεχόμενη απελευθέρωση του δημοσιογράφου της WSJ Γκέρσκοβιτς» λέει το Κρεμλίνο

Υπερτουρισμός: Η εξέγερση εναντίον των «κακών τουριστών» και οι νέοι προβληματισμοί στην τουριστική βιομηχανία (videos)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 16.06.2024 10:00