search
ΚΥΡΙΑΚΗ 16.06.2024 06:02
MENU CLOSE

Ο βρεγμένος Σούνακ στην… Drowning street και οι αντιδράσεις εντός των Τόρις – Βουλευτές του θέλουν να τον «τελειώσουν»

23.05.2024 14:28
sunak

Η απόφαση για πρόωρες εκλογές του Ρίσι Σούνακ στη Βρετανία, αιφνιδίασε ακόμη και τους δικούς του βουλευτές.

Η κατρακύλα στην δημοφιλία των Συντηρητικών και η οικονομική κατάσταση στη χώρα, φαίνεται να ήταν αρκετά στον Σούνακ για να προκηρύξει από το καλοκαίρι εκλογές (4 Ιουλίου) και όχι τον Οκτώβριο, όταν και αναμενόταν να διεξαχθούν.

Οι Τόρις κυβερνούν το Νησί εδώ και 14 χρόνια, αλλά βρίσκονται 20 μονάδες πίσω στις δημοσκοπήσεις και ο Σούνακ φοβάται πως τα πράγματα θα εξελιχθούν ακόμη χειρότερα.

Μέσα σε όλο αυτό, ήρθε και το τρολάρισμα στα σόσιαλ από τους Βρετανούς. Η… μάλλον κακή ιδέα να βγει και να πει πως προκηρύσσει εκλογές μέσα στη βροχή, με το σακάκι του να γίνεται μούσκεμα, έδωσε την ευκαιρία για τρολάρισμα και λογοπαίγνια, με κυριότερο το «Drowning street» (Πνιγμένη οδός) αντί για το Downing που είναι η κανονική ονομασία του δρόμου που βρίσκεται η πρωθυπουργική κατοικία.

Οι βουλευτές του, «σκάβουν τον λάκκο του»

Την ίδια στιγμή, δημοσιεύματα στην Βρετανία αναφέρουν πως στελέχη των Τόρις έχουν εξοργιστεί με την απόφασή του, καθώς έρχεται σε μια περίοδο που τα οικονομικά παρουσιάζουν μια πρώτη βελτίωση, ενώ πέρασε και το νομοσχέδιο για απελάσεις στη Ρουάντα.

Daily Mail και Guardian, αναφέρουν χαρακτηριστικά πως ορισμένοι «αντάρτες» βουλευτές των Συντηρητικών, θέλουν να καταθέσουν επιστολές δυσπιστίας κατά του πρωθυπουργού στον πρόεδρο της «Επιτροπής 1922» των Τόρις, σερ Γκράχαμ Μπρέιντι, ώστε αυτός να «παγώσει» τις εκλογές του Ιουλίου και να κερδίσουν χρόνο προκειμένου να αναστρέψουν το δυσμενές κλίμα για το κόμμα τους,διώχνοντας παράλληλα και τον Σούνακ από την πρωθυπουργία. 

Αυτό για να συμβεί ωστόσο, θα πρέπει να δράσουν ως την επόμενη Πέμπτη, όταν και θα διαλυθεί η Βουλή. Ο ρόλος της «Επιτροπής» είναι να συγκεντρωθεί ένα ποσοστό μελών που θα καταθέσουν πρόταση μομφής κατά του Σούνακ, ώστε να τον καθαιρέσουν από το αξίωμά του και να ακυρώσουν τις εκλογές.

Πρώην υπουργός των Συντηρητικών δήλωσε στην Daily Mail ότι η χθεσινή ανακοίνωση του πρωθυπουργού ήταν μια «απόλυτη καταστροφή», ωστόσο τόνισε ότι μπορεί να «ακυρωθούν» οι εκλογές μέχρι τη διάλυση του κοινοβουλίου. Αναφέρεται επίσης πως αυτοί που έχουν εξαγριωθεί με τον Σούνακ, είναι αυτοί που φοβούνται πως θα χάσουν τις έδρες τους και γι’ αυτό το λόγο, θέλουν να στείλουν επιστολές στον Σερ Γκράχαμ. Χαρακτήρισαν ως «τρέλα» και «φάρσα» την απόφαση του Σούνακ.

Διαβάστε επίσης:

Ο Φάρατζ παρατάει τις βουλευτικές εκλογές για να βοηθήσει τον Τραμπ στην δική του εκστρατεία

Μεσανατολικό: Νέα πολιτικά «χαστούκια» στον Νετανιάχου από Γερμανία και Κολομβία

Ρωσία: «Ο Πούτιν δεν είχε επαφή με τον Τραμπ για ενδεχόμενη απελευθέρωση του δημοσιογράφου της WSJ Γκέρσκοβιτς» λέει το Κρεμλίνο

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 16.06.2024 01:07