search
ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 12:12
MENU CLOSE

Τεμπονέρας: Ομολογία Βορίδη ότι το «έγγραφο» του ΓΛΚ που διακινούσαν προεκλογικά Σκέρτσος και ΝΔ, ήταν πλαστό

06.06.2023 14:29
temponeras_dionisis_new

Την παραδοχή Βορίδη ότι το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους δεν έχει τη νομική δυνατότητα να κοστολογεί τα προγράμματα των κομμάτων επισείει ο ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζοντας «πλαστό» το έγγραφο που κουνούσε ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος  και νυν εκπρόσωπος της ΝΔ Άκης Σκέρτσος, στην προεκλογική περίοδο για τις 21 Μαΐου, λέγοντας ότι ήταν έγγραφο του ΓΛΚ.

Ειδικότερα, ο συντονιστής της Εκλογικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Διονύσης Τεμπονέρας σχολίασε πως:

«Για 15 ημέρες πριν τις εκλογές της 21ης Μαΐου ο κ. Σκέρτσος κουνούσε στα κανάλια ένα “έγγραφο” ως δήθεν κοστολόγηση του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους». Όμως «χθες βράδυ αποκαλύφθηκε ότι το έγγραφο αυτό ήταν πλαστό. Σε τηλεοπτική συνέντευξη, ο κ. Βορίδης παραδέχτηκε ότι το ΓΛΚ δεν έχει την νομική δυνατότητα να κοστολογεί προγράμματα κομμάτων».

Οι δηλώσεις Βορίδη, σημειώνει ο Διονύσης Τεμπονέρας «εκθέτουν ανεπανόρθωτα τον τότε κυβερνητικό εκπρόσωπο και νυν εκπρόσωπο Τύπου της ΝΔ κ. Σκέρτσο και τον φέρνουν αντιμέτωπο με την βαριά κατηγορία της πλαστογραφίας».

«Λυπόμαστε πολύ που ο κ. Μητσοτάκης συνεχίζει να κρατάει ως εκπρόσωπο του έναν πλαστογράφο» αναφέρει προσθέτοντας «Δεν μας εκπλήσσει, όμως, διότι και ο ίδιος επικαλέστηκε το πλαστό έγγραφο Σκέρτσου».

Και καταλήγει: «καλούμε για ακόμη μια φορά τον κ. Μητσοτάκη να μην κρυφτεί. Να έρθει σε από κοινού κοστολόγηση των προγραμμάτων μας σε όποιον ανεξάρτητο φορέα θέλει και την επόμενη ημέρα να γίνει τηλεμαχία με τον Αλέξη Τσίπρα, ώστε να ενημερωθούν οι πολίτες για την αλήθεια των προγραμμάτων μας και όχι για τα fake news της Πειραιώς».

Οι δηλώσεις Βορίδη

«Το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους νομίζω δεν έχει τη νομική δυνατότητα να κοστολογήσει τα προγράμματα των κομμάτων» δήλωσε μεταξύ άλλων ο Μάκης Βορίδης στο Mega.

Yπενθυμίζετιαι ότι σε παλαιότερες δηλώσεις του ο Ακη Σκέρτσος είχε πει ότι το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ κοστολογήθηκε από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους που υπολόγισε ότι το κόστος είναι 83 δισ., δηλαδή 40 δισ. ευρώ παραπάνω από το πρόγραμμα Θεσσαλονίκης.

Διαβάστε επίσης:

Μητσοτάκης από τη Νέα Ιωνία: Αιχμές για «σύνδρομα μικρομεγαλισμού» και για τη φορολογική πολιτική

Τσίπρας: Δύο τα προγράμματα που αντιπαρατίθενται, δεν υπάρχει τρίτη επιλογή

Ανδρουλάκης: Σκληρή επίθεση σε ΝΔ για τη φορολογία – «Δεν θα επιστρέψουν παλιά στελέχη από τον ΣΥΡΙΖΑ στο ΠΑΣΟΚ»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 12:12