search
ΔΕΥΤΕΡΑ 13.05.2024 21:47
MENU CLOSE

Λήμνος: Νεκρός εντοπίστηκε ο 69χρονος που είχε εκπέμψει SOS από ιστιοφόρο

07.06.2023 12:10
evoia_limeniko_new

Χωρίς τις αισθήσεις του στην θαλάσσια περιοχή της Λήμνου εντοπίστηκε ο 69χρονος που είχε εκπέμψει SOS από ιστιοφόρο.

Συγκεκριμένα, ένα γιοτ με το όνομα NIRHIDA που είχε ξεκινήσει από τη Χαλκιδική με προορισμό λιμάνι της Τουρκίας, εξέπεμψε σήμα SOS ανατολικά του Άη Στράτη.

Το Λιμενικό έλαβε το σήμα και αμέσως έστειλε δύο σκάφη, ένα ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας, ενώ ενημέρωσε και παραπλέοντα σκάφη να σπεύσουν στο σημείο.

Όταν τα σκάφη του λιμενικού έφτασαν εκεί, εντόπισαν το σκάφος, όμως ο χειριστής, ένας Αμερικανός υπήκοος, που είχε εκπέμψει το SOS ήταν άφαντος.

Μετά από έρευνες, ο μοναδικός επιβαίνων στο ιστιοφόρο εντοπίστηκε στην θάλασσα χωρίς τις αισθήσεις του.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Λιμενικού:

«Ενημερώθηκαν, πρωινές ώρες χθες, οι Λιμενικές Αρχές Λήμνου, Μυτιλήνης, Σκύρου, Κύμης και Χίου από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, για εκπομπή σημάτων κινδύνου μέσω ραδιοφάρου από Ι/Φ σκάφος ελληνικής σημαίας, στη θαλάσσια περιοχή νοτιοανατολικά ν. Λήμνου, με επιβαίνοντα έναν 69χρονο αλλοδαπό.

Άμεσα ξεκίνησαν έρευνες από δύο (02) περιπολικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ένα (01) ναυαγοσωστικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και παραπλέοντα πλοία. Από ξηράς επιχείρησαν περιπολικά οχήματα Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ., ενώ απογειώθηκαν ελικόπτερο του Λιμενικού και ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας.

Το ανωτέρω Ι/Φ εντοπίστηκε από περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. χωρίς επιβαίνοντες, στην θαλάσσια περιοχή 18 ν.μ. νότια ν. Λήμνου, απ’ όπου και μεταφέρθηκε με ασφάλεια στον λιμένα ν. Αγίου Ευστρατίου. Απογευματινές ώρες χθες, ο 69χρονος εντοπίστηκε στη θαλάσσια περιοχή 16 ν.μ. νότια ν. Λήμνου από ελικόπτερο Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και περισυνελέγη, χωρίς τις αισθήσεις του, φέροντας πορτοκαλί σωσίβιο γιλέκο, από ναυαγοσωστικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ, το οποίο τον μετέφερε στον λιμένα Μύρινας ν. Λήμνου. Στη συνέχεια παρελήφθη από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ και διεκομίσθη στο Γενικό Νοσοκομείο Λήμνου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Από το Λιμεναρχείο Μύρινας που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής».

Διαβάστε επίσης:

Νέα Μάκρη: ΕΔΕ για τον θάνατο της 19χρονης εγκύου – Τι απαντά το ΕΚΑΒ (Video)

Λάρισα: Έγραψε σημείωμα, άφησε λεφτά για την κηδεία του και αυτοκτόνησε

Μπάμπης Αναγνωστόπουλος: Ραγδαίες εξελίξεις – Παραιτείται από την έφεση, αποσύρεται από τις Πανελλήνιες

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 13.05.2024 21:47