search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 10:55
MENU CLOSE

Γαλλία: Αυτός είναι ο δράστης της επίθεσης με μαχαίρι σε παιδική χαρά (photos/video)

08.06.2023 17:10
gallia_epithesi_drastis_0806_1460-820_new

Παγκόσμιο σοκ έχει προκαλέσει η επίθεση με μαχαίρι σε παιδική χαρά, στην πόλη Ανεσί στη Γαλλία, με απολογισμό πέντε τραυματίες, μεταξύ των οποίων τέσσερα μικρά παιδιά.

Δύο παιδιά και ένας ενήλικας είναι σε κρίσιμη κατάσταση, ενώ άλλα δύο παιδιά τραυματίστηκαν ελαφρά σύμφωνα με την αστυνομία.

Ο 32χρονος δράστης της επίθεσης ονομάζεται «Abdalmasih Η». Έχει αποκτήσει καθεστώς πρόσφυγα στη Σουηδία, είναι παντρεμένος με Σουηδέζα και πατέρας ενός τρίχρονου παιδιού. Ο δράστης δεν είχε «φάκελο» στην αστυνομία. Πάνω του βρέθηκε ένας σταυρός και όπως έχει δηλώσει, είναι Χριστιανός συριακής καταγωγής.

Όπως αναφέρει η γαλλική εφημερίδα «Le Figaro», ο δράστης γεννήθηκε τον Ιανουάριο του 1991. Είχε εισέλθει νόμιμα στη Γαλλία, ενώ είχε υποβάλει αίτηση για χορήγηση ασύλου τον περασμένο Νοέμβριο, σύμφωνα με αστυνομική πηγή.

Όπως αναφέρει το γαλλικό δίκτυο BFMTV, εφόσον του είχε χορηγηθεί καθεστώς πρόσφυγα στη Σουηδία, η αίτησή του στη Γαλλία απορρίφθηκε. Ωστόσο, μπορούσε να ταξιδεύει ελεύθερα εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης αφού του είχε χορηγηθεί το καθεστώς πρόσφυγα, επισημαίνει η εφημερίδα «Le Parisien».

Διαβάστε επίσης:

Βέλγιο: Νεκρό 6 μηνών μωράκι που το ξέχασε η μητέρα του στο αυτοκίνητο

Πρώτη περίπτωση παρθενογένεσης: Κροκόδειλος έμεινε έγκυος μόνη της

Πώς βλέπουν την Ελλάδα οι αναγνώστες του Guardian (photos)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 10:54