search
ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 07:43
MENU CLOSE

Πώς βλέπουν την Ελλάδα οι αναγνώστες του Guardian (photos)

08.06.2023 14:53
ellada-diakopes

O Guardian δίνει βήμα στους αναγνώστες του για να γράψουν τις εμπειρίες τους από τις διακοπές και τις προτάσεις τους.

Τρεις από τις καταγραφές αναφέρονται στην Ελλάδα και έχει ενδιαφέρον πως βλέπουν οι Άγγλοι την χώρα μας.

Κρήτη

Η Κέιτ Χόλμπρουκ επισκέφτηκε την Κρήτη και συγκεκριμένα το Ρέθυμνο κα ι μάλιστα στο διάστημα που ο καιρός δεν ήταν αυτός που περίμενε. Αλλά η Κρήτη την αντάμειψε. «Η συναρπαστική Κρήτη» τιτλοφορείται το σύντομο κείμενο της Κέιτ Χόλμπρουκ, η οποία σημειώνει ότι λόγω των καταιγίδων και του έντονου κυματισμού οι παραλίες ήταν άδειες.

«Πήγαμε όμως σε δαιδαλώδεις ορεινούς δρόμους με εκπληκτική θέα, εντοπίσαμε αρπακτικά πτηνά, είδαμε τις προσφορές λουλουδιών σε ιερά κατά μήκος των μονοπατιών. Μερικές φορές σταματούσαμε για να περάσουν τα πρόβατα, που με τα κουδουνάκια τους προανήγγειλαν την εμφάνιση ενός γεροβοσκού. Περπατούσαμε χιλιόμετρα κάθε μέρα, ανακαλύπτοντας χωριά, αρχαίους μύλους, φαράγγια, μοναστήρια κι ερημικές παραλίες», γράφει η Κέιτ Χόλμπρουκ, προσθέτοντας την γαλήνη στους αρχαιολογικούς χώρους και στα μουσεία και κάνοντας ειδική μνεία στην ομορφιά του χώρου γύρω από το παλάτι της Κνωσού.


Πήλιο

Η Λέιλα Άστλι, επισκέφθηκε τη Νταμούχαρη, στο Πήλιο, στις αρχές καλοκαιριού και την περιγράφει: «Mια μικρή κωμόπολη, που εμφανίζεται στο Mamma Mia, έχει λιμάνι και μια παραλία με λευκά βότσαλα, που κάνουν τα νερά να φαίνονται λαχταριστά τυρκουάζ και δελεαστικά».

Η Λέιλα Άστλι εντυπωσιάστηκε από τον ήλιο, που «έλαμπε κάθε μέρα» και την «τέλεια θερμοκρασία της θάλασσας». Γι αυτό λέει στους αναγνώστες του Guardian να έχουν μαζί τους μάσκα «γιατί η ορατότητα στα νερά είναι εξαιρετικά και υπάρχουν τόσα πολλά να δεις»

«Από πάνω μια απόκρημνη πλαγιά γεμάτη ελαιώνες κι αν ανέβεις στον λόφο υπάρχουν πολλές επιλογές για εστιατόρια. Οπωσδήποτε επισκεφτείτε τον πλάτανο που έχει ηλικία 1000 ετών, στη γειτονική Τσαγκαράδα», προσθέτει η Λέιλα Άστλι.


Κύθηρα

Το «ειδυλλιακό νησί», είναι τα Κύθηρα για τον Μάθιου Κάρτερ, που γράφει στον Guardian ότι συχνά οι επισκέπτες της Ελλάδας παραβλέπουν αυτό το νησί. Αλλά για τον ίδιο είναι ένας τόπος που αξίζει να τον επισκεφτούν οι αναγνώστες του Guardian, και εξηγεί γιατί:

«Θα βρεις γοητευτικά χωριά, κρυφές παραλίες, περιπατητικές διαδρομές με κρυμμένους καταρράκτες και την εκπληκτική θέα από το βενετσιάνικο κάστρο στην Χώρα. Και η τοπική κουζίνα είναι θαυμάσια, ιδιαίτερα τα θαλασσινά και να ντόπια τυριά».

Γι αυτό, γράφει ο Μάθιου Κάρτερ «αν θέλετε μία αυθεντική ελληνική εμπειρία, χωρίς πολύ κόσμο, τα Κύθηρα είναι το ιδανικό μέρος».

Διαβάστε επίσης:

Βραζιλία: Φωτογράφος απαθανατίζει τον Ιησού να «σηκώνει» το φεγγάρι στα χέρια του (photos)

Ρωσία στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης: Το Κίεβο ανατίναξε το φράγμα

Μυστηριώδεις επιθέσεις από όρκες σε πλοία στα νερά του Γιβραλτάρ – «Είναι σαν να σε κοιτάζουν στα μάτια» (videos)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 07:39