ΤΡΙΤΗ 21.05.2024 08:51
MENU CLOSE

Εξαδάκτυλος για Πνευματικό: Θα κληθεί από τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο για εξηγήσεις (Video)

09.06.2023 20:04

Την άποψή του για το θέμα που δημιουργήθηκε με τις δηλώσεις του Σπύρου Πνευματικού για διαλογή ασθενών εξέφρασε μιλώντας στην ΕΡΤ ο πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος.

Σχολιάζοντας το αν υπάρχουν γιατροί που ενδεχομένως συμμερίζονται απόψεις σαν αυτές που εξέφρασε ο Σπύρος Πνευματικός, ότι ορισμένοι ασθενείς «χάνουν τη μάχη, δεν υπάρχουν ελπίδες και εμείς ξοδεύουμε χρήματα γι’ αυτούς», δήλωσε πως: «Όχι, αυτό το δίλημμα δεν υπάρχει. Βεβαίως δεν θα σας κρύψω ότι στην άσκηση ιατρικής πολλές φορές βρισκόμαστε μπροστά σε φρικτά διλήμματα, γιατί και οι δυνατότητες είναι πολύ διαφορετικές».

Στη συνέχεια, έδωσε δύο παραδείγματα: «Και για να είμαι σαφής και να καταλαβαίνουμε τι λέμε, θα σας δώσω δύο παραδείγματα. Φανταστείτε ότι έχουμε έναν ασθενή, υπερβολικό το παράδειγμα, 100 ετών, πάσχει από βαριά επώδυνη νόσο και υφίσταται ένα λυτρωτικό έμφραγμα. Αν κανείς τον επαναφέρει μπορεί να επιμηκύνει τη διαδικασία του θανάτου κατά μία εβδομάδα ή κατά τρεις τέσσερις ημέρες. Ένα παράδειγμα. Θα σας φέρω ένα δεύτερο παράδειγμα. Ο μοναδικός χειρουργός διαθέσιμος καλείται να αντιμετωπίσει με ίδιας βαρύτητας τροχαίο τον πατέρα και την κόρη και μπορεί να βάλει στο χειρουργείο έναν ανά χρονική στιγμή, με ενδεχόμενο να χαθεί ο δεύτερος. Αντιλαμβάνεστε ότι δεν μπορεί να χειρουργήσει δύο ταυτοχρόνως. Δύο παραδείγματα για να γίνω κατανοητός. Να μην παρεξηγηθεί αυτό που θα έλεγα. Το δίλημμα πάντοτε είναι τι είναι καλύτερο για τον άνθρωπο. Δηλαδή στη ζυγαριά μπαίνει άνθρωπος και άνθρωπος, δεν μπαίνει άνθρωπος και κόστος. Αυτό είναι απολύτως σαφές».

Διαβάστε επίσης:

Νέος Κόσμος: Εντοπίστηκε αυτοκίνητο με βαρύ οπλισμό – Συναγερμός στην ΕΛΑΣ

Τραγωδία στα Τέμπη: Προθεσμία για να απολογηθούν έλαβαν τα 5 στελέχη του ΟΣΕ

Καρκινοπαθής για Πνευματικό: «Ποιος θα τραβήξει την γραμμή» ρωτά η Ρεγγίνα Μακέδου

ΤΡΙΤΗ 21.05.2024 08:48
Exit mobile version