search
ΔΕΥΤΕΡΑ 20.05.2024 16:58
MENU CLOSE

Νέα Δημοκρατία: Ποιους έχει στο μυαλό του ο Μητσοτάκης για το «Υπουργείο Οικογένειας»

12.06.2023 06:30
mitsotakis_aytias

Την πρόθεσή του να συσταθεί ένα υπουργείο Οικογένειας σε περίπτωση που η Νέα Δημοκρατία νικήσει στις δεύτερες εκλογές και σχηματίσει κυβέρνηση, επανέλαβε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Το υπουργείο Οικογένειας, ουσιαστικά θα έρθει να καλύψει αρμοδιότητες που αυτή τη στιγμή υπάγονται στο Εργασίας και θα άπτονται θεμάτων που έχουν να κάνουν με τις οικογενειακές αλλά και τις πολιτικές πρόνοιας.

Όπως είπε ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας θα είναι το υπουργείο – πυλώνας για να αντιμετωπιστεί το δημογραφικό. «Ουσιαστικά παίρνουμε, σπάμε το υπουργείο Εργασίας στα δύο και σε αυτό το καινούριο υπουργείο το οποίο δημιουργούμε, προσθέτουμε ύλη η οποία έχει να κάνει με τις οικογενειακές μας πολιτικές», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του topontiki.gr ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει στο μυαλό του τρία «γαλάζια» στελέχη για αυτήν την θέση. Ο ένας είναι ο υποψήφιος βουλευτής επικρατείας (εξελέγη τον Μάιο) και πρώην Γενικός Γραμματέας Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Γιώργος Σταμάτης. Το άλλο πρόσωπο είναι η πρώην Υφυπουργός Εργασίας Δόμνα Μιχαηλίδου, ενώ σύμφωνα με «γαλάζια» στελέχη σκέψεις υπάρχουν και για τον Γιάννη Μαστρογεωργίου, ο οποίος από τον Μάρτιο του 2022 ήταν Ειδικός Γραμματέας Μακροπρόθεσμου Σχεδιασμού. Ο κ. Μαστρογεωργίου υπήρξε διευθυντής του ελληνικού think tank της Άννας Διαμαντοπούλου, «ΔΙΚΤΥΟ για τη Μεταρρύθμιση στην Ελλάδα και την Ευρώπη» και Διευθυντής του Επιστημονικού Συμβουλίου του Ινστιτούτου Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής.

Διαβάστε επίσης:

Νέο ντιμπέιτ, νέα… φαγούρα

Μητσοτάκης: Ορθοπεταλιές στον Χορτιάτη με τον πρωταθλητή Ελλάδας

Τσίπρας: Άφησε λουλούδια στο σημείο της τραγωδίας των Τεμπών (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 20.05.2024 16:57