search
ΤΡΙΤΗ 28.05.2024 19:51
MENU CLOSE

Εκλογές: Συζήτηση της ΝΔ για τα Υπουργεία της επόμενης κυβέρνησης – Τα πρώτα ονόματα  

04.05.2023 06:30
mitsotakis-igeia-1-1

Όποιος βιάζεται… σκοντάφτει γι’ αυτό καλό είναι όσοι βιάζονται να δουν υπουργεία να κάνουν λίγο κράτη.

Στην Νέα Δημοκρατία – με την αρχή να γίνεται από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος ανακοίνωσε ίδρυση νέου Υπουργείου – ήδη έχουν ξεκινήσει οι συζητήσεις για την επόμενη κυβέρνηση και τις θέσεις. Σύμφωνα λοιπόν με «γαλάζια» στελέχη προς το Υπουργείο Παιδείας φαίνεται να οδεύει ο πρώην πρύτανης του ΑΠΘ Νίκος Παπαϊωάννου, ο οποίος είναι 9ος στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας της ΝΔ. Ο πρύτανης που είχε σηκώσει και όλη την πολιτική αντιπαράθεση για την περίφημη «κατάληψη του Βιολογικού» στο Αριστοτέλειο, βρέθηκε σε μη εκλόγιμη θέση πράγμα το οποίο από τους Νεοδημοκράτες ερμηνεύεται ως κίνηση για το Υπουργείο Παιδείας.

Όσο για το Υπουργείο Στεγαστικής Πολιτικής που ανακοίνωσε ο πρόεδρος της ΝΔ ακούγεται έντονα το όνομα του Γενικού Γραμματέα Κοινωνικής Αλληλεγγύης Γιώργου Σταμάτη, επίσης υποψηφίου στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας (5η θέση).

Την ίδια ώρα ο κ. Μητσοτάκης σχεδιάζει και Υφυπουργείο Νεολαίας ή «Νέας Γενιάς», το οποίο θα έχει ως αρμοδιότητα τη νεολαία, το brain-drain αλλά και τα προβλήματα που απασχολούν τους νέους (εύρεση εργασίας, μισθοί, κτλ). Σε αυτό ακούγεται έντονα το όνομα του Γιάννη Μαστρογεωργίου, ο οποίος από τον Μάρτιο του 2022 είναι Ειδικός Γραμματέας Μακροπρόθεσμου Σχεδιασμού. Ο κ. Μαστρογεωργίου υπήρξε διευθυντής του ελληνικού think tank της Άννας Διαμαντοπούλου, «ΔΙΚΤΥΟ για τη Μεταρρύθμιση στην Ελλάδα και την Ευρώπη» και Διευθυντής του Επιστημονικού Συμβουλίου του Ινστιτούτου Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής.

Διαβάστε επίσης

Εκλογές 2023: Υποψήφιος με την ΝΔ ο αδερφός του Κυριάκου Βελόπουλου – Γιατί άλλαξε το επίθετο του 

Προς εξαφάνιση οι μαζικές προεκλογικές συγκεντρώσεις

Οpen: Υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ «μπουγελώνει» δημοσιογράφο (Video)   

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 28.05.2024 19:50