ΔΕΥΤΕΡΑ 03.06.2024 07:11
MENU CLOSE

Νέα Δημοκρατία: Ποιους έχει στο μυαλό του ο Μητσοτάκης για το «Υπουργείο Οικογένειας»

12.06.2023 06:30

Την πρόθεσή του να συσταθεί ένα υπουργείο Οικογένειας σε περίπτωση που η Νέα Δημοκρατία νικήσει στις δεύτερες εκλογές και σχηματίσει κυβέρνηση, επανέλαβε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Όπως είπε ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας θα είναι το υπουργείο – πυλώνας για να αντιμετωπιστεί το δημογραφικό. «Ουσιαστικά παίρνουμε, σπάμε το υπουργείο Εργασίας στα δύο και σε αυτό το καινούριο υπουργείο το οποίο δημιουργούμε, προσθέτουμε ύλη η οποία έχει να κάνει με τις οικογενειακές μας πολιτικές», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του topontiki.gr ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει στο μυαλό του τρία «γαλάζια» στελέχη για αυτήν την θέση. Ο ένας είναι ο υποψήφιος βουλευτής επικρατείας (εξελέγη τον Μάιο) και πρώην Γενικός Γραμματέας Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Γιώργος Σταμάτης. Το άλλο πρόσωπο είναι η πρώην Υφυπουργός Εργασίας Δόμνα Μιχαηλίδου, ενώ σύμφωνα με «γαλάζια» στελέχη σκέψεις υπάρχουν και για τον Γιάννη Μαστρογεωργίου, ο οποίος από τον Μάρτιο του 2022 ήταν Ειδικός Γραμματέας Μακροπρόθεσμου Σχεδιασμού. Ο κ. Μαστρογεωργίου υπήρξε διευθυντής του ελληνικού think tank της Άννας Διαμαντοπούλου, «ΔΙΚΤΥΟ για τη Μεταρρύθμιση στην Ελλάδα και την Ευρώπη» και Διευθυντής του Επιστημονικού Συμβουλίου του Ινστιτούτου Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής.

Διαβάστε επίσης:

Νέο ντιμπέιτ, νέα… φαγούρα

Μητσοτάκης: Ορθοπεταλιές στον Χορτιάτη με τον πρωταθλητή Ελλάδας

Τσίπρας: Άφησε λουλούδια στο σημείο της τραγωδίας των Τεμπών (Video)

ΔΕΥΤΕΡΑ 03.06.2024 06:53
Exit mobile version