search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 22:09
MENU CLOSE

Τσίπρας για Θράκη: Η Άγκυρα τρίβει τα χέρια της με τις πρακτικές Μητσοτάκη – Ωμός εκβιασμός οι δηλώσεις Μπακογιάννη

12.06.2023 11:19
tsipras_maximou

Την έντονη ανησυχία του για τον τρόπο που χειρίζεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης το θέμα της Θράκης στο πλαίσιο της προεκλογικής αντιπαράθεσης εξέφρασε Αλέξης Τσίπρας στον υπηρεσιακό πρωθυπουργό Ιωάννη Σαρμά τον οποίο επισκέφθηκε νωρίτερα σήμερα.

Εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ δήλωσε πως «πλέον εγείρεται μείζον θεσμικό και εθνικό ζήτημα» ενώ εξέφρασε την ανησυχία του και για τον τρόπο που εργαλειοποιείται η ΕΥΠ σε αυτόν τον προεκλογικό αγώνα, αλλά και για τους εκβιασμούς που δέχεται η μουσουλμανική μειονότητα, αναφερόμενος συγκεκριμένα και στις δηλώσεις της Ντόρας Μπακογιάννη.

Όλη η δήλωση Τσίπρα

«Συναντήθηκα με τον κ. Σαρμά, προκειμένου να εκφράσω την έντονη ανησυχία μου για τον τρόπο που ο κ. Μητσοτάκης αποφάσισε να αξιοποιήσει στην προεκλογική αντιπαράθεση το ευαίσθητο ζήτημα της μουσουλμανικής μειονότητας της Θράκης. Γι αυτό το λόγο θεωρώ ότι εγείρεται μείζον εθνικό και θεσμικό ζήτημα. Εξέφρασα την ανησυχία μου για τη στοχοποίηση και τους εκβιασμούς απέναντι στην ελληνική μουσουλμανική μειονότητα στη Θράκη. Μία πρακτική που διχάζει την τοπική κοινωνία, πολώνει και μπορεί να οδηγήσει σε σημαντικούς εθνικούς κινδύνους. Αυτή είναι μία πρακτική που έχει κάνει ήδη την Άγκυρα να τρίβει τα χέρια της.

Εξέφρασα επίσης την ανησυχία μου και τον προβληματισμό μου για τον τρόπο που εργαλειοποιείται η ΕΥΠ με στοχευμένες αποσπασματικές πληροφορίες που διαρρέονται σε ΜΜΕ φιλικά προς τη ΝΔ προκειμένου να δημιουργηθούν εντυπώσεις. Όπως γνωρίζετε, ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός έχει την ευθύνη της ΕΥΠ. Μία ΕΥΠ που τα προηγούμενα 4 χρόνια μετατράπηκε σε υπηρεσία αποκλειστικά για να εξυπηρετεί τα συμφέροντα της στενής εξουσίας του κ. Μητσοτάκη, με παράνομες παρακολουθήσεις πολιτικών αντιπάλων, υπουργών ακόμα και της ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων.

Και τώρα αυτήν την ΕΥΠ δεν διστάζει να την εργαλειοποιεί ο κ. Μητσοτάκης και στον προεκλογικό αγώνα. Κι αυτό κατά την άποψή μας είναι απαράδεκτο, άθλιο, εθνικά επιζήμιο. Εξέφρασα την ανησυχία μου επίσης σε σχέση με αυτή την τακτική του εκβιασμού και της στοχοποίησης. Η μουσουλμανική μειονότητα στη Θράκη και η τουρκική επιρροή δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί με στοχοποίηση και διχασμό, αλλά με την ενίσχυση της ισονομίας στη Θράκη. Μέσα από αποφάσεις που λάβαμε σε ειδική διακομματική επιτροπή το 2020.

Θέλω να απευθυνθώ και να μιλήσω για ένα θέμα που ξεπερνά αυτό της Θράκης και αφορά κάθε Έλληνα πολίτη. Οι δηλώσεις της κ. Μπακογιάννη στη μουσουλμανική μειονότητα, αυτός ο ωμός εκβιασμός, δεν είναι κάτι που αφορά τη μουσουλμανική μειονότητα, έγιναν εσκεμμένα μπροστά στις κάμερες για να περάσει το μήνυμα σε κάθε πολίτη. Είναι μια πρόβα τζενεράλε για το τι θα ακολουθήσει. Όποια κοινωνική ομάδα έχει αντίθετες σκέψεις με αυτές της απόλυτης και ανεξέλεγκτης κομματικής και οικογενειακής εξουσίας θα βρίσκεται στο στόχαστρο.

Θέλω να δηλώσω ότι τόσο εγώ προσωπικά όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία θα σταθούμε απέναντι σε αυτό το ανατριχιαστικό μήνυμα. Θα είμαστε εγγυητές του κράτους και της Δημοκρατίας, ώστε να μην περάσει ο φόβος σε κάθε κοινωνική ομάδα, σε κάθε σπίτι και κάθε πολίτη. Η Ελλάδα έχει ισχυρή Δημοκρατία. Θα παραμένει ισχυρή Δημοκρατία».

Διαβάστε επίσης:

Κωνσταντοπούλου: Είμαστε το μόνο κίνημα που μιλάει για την αγάπη – Κι ο Χριστός μίλησε για αγάπη και το πλήρωσε (videos)

Τσίπρας: Συνάντηση με Σαρμά, με φόντο τα «επικίνδυνα παιχνίδια» ΝΔ με τη Θράκη – Το στοίχημα της Κρήτης

Πόσο επικίνδυνη είναι η ιστορία της Ροδόπης – Οι ευθύνες των κομμάτων

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 22:07