search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 21:43
MENU CLOSE

Τσίπρας: Συνάντηση με Σαρμά, με φόντο τα «επικίνδυνα παιχνίδια» ΝΔ με τη Θράκη – Το στοίχημα της Κρήτης

12.06.2023 07:17
tsipras-sarmas

Τον υπηρεσιακό πρωθυπουργό Ιωάννη Σαρμά επισκέπτεται σήμερα νωρίς το πρωί ο Αλέξης Τσίπρας και αναμένεται να του θέσει το θέμα της Ροδόπης για το οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ δέχεται επιθέσεις από τη ΝΔ, με αφορμή την μοναδική πρωτιά του κόμματος στην Ροδόπη και την εκλογή του μειονοτικού υποψηφίου Οζγκιούρ Φερχάτ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο για φτηνά κι επικίνδυνα προεκλογικά παιχνίδια με τα εθνικά θέματα, ενώ σε ανακοίνωση το Σάββατο που κατήγγειλε «κυπατζίδικες διαρροές» στον Τύπο, που ουσιαστικά αναφέρουν ότι υπάρχουν στοιχεία για τις σχέσεις των μειονοτικών υποψηφίων του ΣΥΡΙΖΑ με το τουρκικό προξενείο για τις οποίες η ΝΔ έχει ενημερώσει την Κουμουνδούρου. Μάλιστα η τελευταία όχι μόνο μίλησε για «κυπατζίδικες» διαρροές αλλά έθεσε ερωτήματα για τον Διοικητή της ΕΥΠ, αλλά και για την υπηρεσιακή κυβέρνηση.

«Η ΝΔ διολισθαίνει σε σκοτεινές πρακτικές του παρελθόντος, βάζει την Ελλάδα σε κίνδυνο και εξευτελίζει τη δημοκρατία και το κράτος δικαίου. Άραγε ο Διοικητής της ΕΥΠ δεν αισθάνεται την ανάγκη να προστατεύσει στοιχειωδώς ό,τι έμεινε από το κύρος της; Για την υπηρεσιακή Κυβέρνηση είναι ανεκτά αυτά τα επικίνδυνα προεκλογικά παιχνίδια στην ευαίσθητη περιοχή της Θράκης;» ανέφερε μεταξύ άλλων η σχετική ανακοίνωση.

Ο Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξή του στην «Καθημερινή» και τον Αλέξη Παπαχελά έκανε λόγο για «αδίστακτη επιλογή» εκ μέρους της ΝΔ, δηλαδή την επιλογή διχασμού της τοπικής κοινωνίας για 10.000 ψήφους στη Ροδόπη. «Όλοι γνωρίζουμε», σημείωσε,  «ότι εδώ και 45 χρόνια υπάρχει μια κινητικότητα στη Θράκη από την πλευρά του τουρκικού προξενείου. Κανένα κόμμα δεν κατηγόρησε ποτέ κάποιο άλλο επειδή εξέλεξε ένα μουσουλμάνο βουλευτή».

Παράλληλα, σε συνέντευξη προς το περιφερειακό κανάλι ΤRT και τον δημοσιογράφο Σωτήρη Πολύζο, επιτέθηκε και στην Ντόρα Μπακογιάννη με αφορμή την παρουσία της τις προηγούμενες ημέρες στην περιοχή κατά την οποία, εμφανίζεται σε βίντεο να απευθύνεται σε μέλη της μειονότητας και να τους τονίζει, μεταξύ άλλων, ότι αν η μειονότητα σε αυτές τις κάλπες δεν στηρίξει τη Νέα Δημοκρατία τότε τα πράγματα θα είναι πολύ δύσκολα γι’ αυτήν.

Στη συνέντευξή του ο Αλέξης Τσίπρας υπογράμμισε ότι η Ντόρα Μπακογιάννη πήγε στη Ροδόπη να απειλήσει την μειονότητα κάτι που χαρακτήρισε «λογικές μαφίας». 

Πρόσθεσε πως «πάντοτε οι μουσουλμάνοι συμπολίτες μας στη Ροδόπη επιλέγουν με τα δικά τους κριτήρια κάποιους μουσουλμάνους απ’ όλα τα κόμματα. Όταν επέλεγαν από το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ δεν υπήρχε πρόβλημα; Τώρα που επέλεξαν ΣΥΡΙΖΑ, υπάρχει πρόβλημα; Και είναι ντροπή για 10 – 15.000 ψήφους να δημιουργούνται εντάσεις, που πλήττουν τη σταθερότητα και την κοινωνική ειρήνη σε μια τόσο ευαίσθητη περιοχή».

Χθες η Κουμουνδούρου επανήλθε με νέα ανακοίνωση όπου μεταξύ άλλων καταλογίζει στον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι επιστρατεύει την ΕΥΠ και στην προεκλογική αρένα. «Ήταν ο Πρωθυπουργός που έβαλε την ΕΥΠ να παρακολουθεί το μισό πολιτικό σύστημα και τους πολιτικούς του αντιπάλους, δεν θα την έβαζε να του φτιάξει ένα βολικό προεκλογικό αφήγημα;» αναφέρεται στην ανακοίνωση με την προειδοποίηση ότι «αυτός ο δρόμος όμως είναι εθνικά επιζήμιος και ολισθηρός». 

Παράλληλα, υπενθυμίζεται το «παρελθόν» της κ. Μπακογιάννη στην περιοχή: «Η αδελφή του κ. Μητσοτάκη, κα Ντόρα Μπακογιάννη, που σήμερα εκβιάζει ωμά τους μειονοτικούς ότι δεν θα περάσουν καλά αν δεν ψηφίσουν ΝΔ, το 2012 κατήλθε στις εκλογές με δικό της κόμμα. Έλαβε πανελλαδικά 2,56%  αλλά στη Ροδόπη 18%. Ήταν άραγε η εκλεκτή του τουρκικού προξενείου; Είχε κάνει κάποια συναλλαγή με τον Ερντογάν; Διέπραξε κάποια προδοσία απέναντι στο έθνος;».

Τριήμερη περιοδεία στην Κρήτη

Μετά την συνάντηση με τον υπηρεσιακό πρωθυπουργό κ. Σαρμά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα αναχωρήσει για την τριήμερη περιοδεία (ως και την Τετάρτη 14 Ιουνίου) του στην Κρήτη, όπως είχε προαναγγείλει τις προηγούμενες μέρες.

Στόχος άλλωστε του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ είναι να ενισχύσει όπου μπορεί τα ποσοστά του στην Κρήτη (από το 2012 ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν πρώτος σε όλη την Κρήτη, μέχρι την 21η Μάη, οπότε το νησί βάφτηκε μπλε) και ειδικά στο Ρέθυμνο. Στην εν λόγω περιφέρεια όπου είναι και η μία από τις τρεις περιφέρειες στην οποία έθεσε υποψηφιότητα ο Αλέξης Τσίπρας, στόχος είναι να ανατραπεί η μικρή διαφορά των 215 ψήφων ώστε την έδρα να καταλάβει ο Ανδρέας Ξανθός και ο ΣΥΡΙΖΑ, αντί του ΠΑΣΟΚ που ήρθε δεύτερο στις εκλογές της 21ης Μάϊου. Επίσης, στο νομό Λασιθίου η απόσταση η διαφορά με το ΠΑΣΟΚ που κι εδώ είναι δεύτερο, είναι 1.600 ψήφοι.

Το αναλυτικό πρόγραμμα του Αλέξη Τσίπρα στην Κρήτη έχει ως εξής:

Δευτέρα 12 Ιουνίου:

19:00 Περιοδεία στα Ζωνιανά

20:00 Επίσκεψη στα Ανώγεια και απεύθυνση στους πολίτες (πλατεία Μεϊντάνι).                                                                  

Τρίτη 13 Ιουνίου

10:30 Σύσκεψη με την Αντιπεριφερειάρχη και Δημάρχους Νομού Ρεθύμνου (Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνου)

11:30 Περιοδεία στην αγορά του Ρεθύμνου και απεύθυνση στους πολίτες (πλατεία Τεσσάρων Μαρτύρων, εκλογικό περίπτερο ΣΥΡΙΖΑ)

14:00 Συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Κρήτης (Κτήριο Αρχιεπισκοπής Κρήτης – Ηράκλειο)20:00 Εκδήλωση για τη Μικρομεσαία επιχειρηματικότητα και τον Τουρισμό (Αίθριο του Πολιτιστικού κέντρου Ηρακλείου).

Τετάρτη 14 Ιουνίου

10:00 Επίσκεψη στο Νοσοκομείο Ιεράπετρας και συνάντηση με νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό 

10:45 Περιοδεία στην αγορά της Ιεράπετρας και συνομιλία με πολίτες (Καφέ Απέριττο)

11:15 Επίσκεψη στον Αγροτικό Συνεταιρισμό Φοίνικας (Μακρύς Γιαλός)

12:30 Περιοδεία στον παραλιακό πεζόδρομο της Σητείας και απεύθυνση στους πολίτες (Άγνωστος Στρατιώτης- Πλατεία Σητείας)

Διαβάστε επίσης

Κωνσταντοπούλου: «Πρώτα έγινε συνιδρυτής και μετά σύντροφός μου»

Τσίπρας: 12 προγραμματικές δεσμεύσεις για την Υγεία

Τσίπρας για Ντόρα Μπακογιάννη: Λογικές μαφίας στη Ροδόπη

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 21:41