search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 31.05.2024 14:56
MENU CLOSE

Σκέρτσος: Εθνική εξαίρεση ο ΣΥΡΙΖΑ – Η Μπακογιάννη είπε το αυτονόητο στη Ροδόπη (video)

13.06.2023 12:19
skertsos_akis136_new

Το θέμα της Ροδόπης και των δύο μειονοτικών βουλευτών τους οποίους σύμφωνα με τη ΝΔ φέρεται να προωθεί το τουρκικό προξενείο, βρέθηκε στο επίκεντρο της συζήτησης στο πάνελ του Mega ανάμεσα στον Άκη Σκέρτσο και την Πόπη Τσαπανίδου.

Παράλληλα ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, υπεραμύνθηκε των δηλώσεων της Ντόρας Μπακογιάννη που σύμφωνα με τον ίδιο «είπε το αυτονόητο».

«Εθνική εξαίρεση ο ΣΥΡΙΖΑ»

Σύμφωνα με τον Άκη Σκέρτσο, «μπορεί να είναι ένα θέμα που πολώνει αυτή την περίοδο, ωστόσο μιλάμε για ένα εθνικά ευαίσθητο θέμα, που πρέπει να συζητηθεί. Η κριτική που ασκεί η ΝΔ στον ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να ακούγεται σκληρή, είναι όμως αληθινή. Καταλαβαίνω ότι ενοχλήθηκε και η κ. Τσαπανίδου και ο ΣΥΡΙΖΑ, όταν τους αποκαλέσαμε “εθνική εξαίρεση” όμως δεν είναι η πρώτη φορά. Εθνική εξαίρεση είναι ο ΣΥΡΙΖΑ εδώ και πολλά χρόνια όταν δεν ψήφιζε στις αμυντικές δαπάνες στον τακτικό προϋπολογισμό, όταν βρισκόταν απέναντι σε δράσεις όπως είναι ο φράχτης στον Έβρο. Όταν ασκούσε κριτική στη διαχείριση που γίνεται στο μεταναστευτικό… Γενικότερα, ο ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται να άγεται και να φέρεται από μία πιο δικαιωματική ατζέντα που καταλήγει να είναι ιδεολογικά και εθνικά αφελής».

Απαντώντας στην Πόπη Τσαπανίδου, που τον ρώτησε τι εννοεί με το όρο «εθνική εξαίρεση» είπε ότι «Αφήνετε ανοιχτές τρύπες στην προάσπιση εθνικών συμφερόντων».

«Εθνική εξαίρεση σημαίνει να μην είσαι εντός εθνικής γραμμής. Κι όταν δεν είσαι εντός, είσαι εκτός… Δηλαδή είσαι ανθέλληνας; Είσαι προδότης; Λέτε στους ανθρώπους που ψηφίζουν ΣΥΡΙΖΑ ότι είναι προδότες; Είναι πολύ βαριές λέξεις αυτές» του αντέτεινε η κ. Τσαπανίδου, με τον εκπρόσωπο Τύπου της ΝΔ, να της απαντά «δεν έχετε συνεκτική γραμμή σε αυτά που θεωρούνται εθνικά σημαντικά ζητήματα»

«Τότε να λέτε χρησιμοποιείτε άλλες λέξεις και όχι τέτοιους βαρείς χαρακτηρισμούς που παραπέμπουν σε ανθελληνισμό και σε προδοσία», είπε η κ. Τσαπανίδου, με τον Σκέρτσο να απαντα: «Δεν θα μας πείτε εσείς πως θα μιλάω σας παρακαλώ».

«Ο Τσίπρας ενημερώθηκε πριν και μετά τις εκλογές»

Αναφορικά με τις δηλώσεις της Ντόρας Μπακογιάννη στην μουσουλμανική μειονότητα ο Άκης Σκέρτσος είπε: «Η κ. Μπακογιάννη είπε το αυτονόητο. Είπε δηλαδή ότι εμείς ως ΝΔ υποστηρίζουμε μία πολιτική άρσης της απομόνωσης της μειονότητας και ένταξή της στην θεσμική, κοινωνική και οικονομική κανονικότητα και πραγματικότητα. Δεν θέλουμε η μειονότητα να λειτουργεί πίσω από μια κουρτίνα και να κάνουν νταλαβέρια ξένοι παράγοντες. Ούτε ξένα προξενεία να ορίζουν ποιοι θα συμμετέχουν σε ψηφοδέλτια κομμάτων».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ δυστυχώς με τη στάση που έχει κρατήσει με την εθνική και ιδεολογική αφέλεια με το να αφήσει χώρο στο προξενείο να ορίσει τους υποψηφίους που αυτό θέλει, δεν βλέπει τη “φάκα”. Η “φάκα” είναι ότι όταν βάλεις στη βουλή έναν ακραίο που στηρίζει ακραίες αναθεωρητικές θέσεις της Τουρκίας, θα το βρεις μπροστά σου».

Παράλληλα επέμενε ότι το ζήτημα παρέμβασης του τουρκικού προξενείου, υπέρ των δύο μειονοτικών υποψηφίων του ΣΥΡΙΖΑ, «το θέσαμε στο υψηλότερο επίπεδο, τον κ. Τσίπρα όταν του δόθηκαν οι πληροφορίες σε σχέση με το τι γίνεται στην Θράκη. Πριν τις εκλογές ο κ. Τσίπρας και το επιτελείο του, πήραν κάποια στοιχεία από τον κ. Μητσοτάκη».

«Λέτε ψέματα»

«Πόσο σίγουρος είστε ότι ήταν πριν τις εκλογές;» ρώτησε η Πόπη Τσαπανίδου. «Εγώ πιστεύω αυτό που μου λέει ο κύριος Μητσοτάκης» απάντησε ο Άκης Σκέρτσος.

«Η ΝΔ επιδεικνύει μια επικίνδυνη στάση» είπε η Πόπη Τσαπανίδου. «Δεν υπήρχε επικοινωνία Μητσοτάκη – Τσίπρα πριν τις εκλογές. Υπήρξε μία ενημέρωση μετά τις εκλογές», με τον εκπρόσωπο Τύπου της ΝΔ να επιμένει: «Δεν είπαμε ότι υπήρξε ενημέρωση Μητσοτάκη – Τσίπρα» και να προσθέτει «Δύο φορές, πριν και μετά τις εκλογές της 21ης Μαΐου». «Λέτε ψέματα» απάντησε η Πόπη Τσαπανίδου. «Δεν αναλαμβάνω την ευθύνη να κάνω φέιγ βολάν ενημέρωση απο μυστική υπηρεσία» και πρόσθεσε «αυτή η συζήτηση δεν ευνοεί κανένα γιατί πρόκειται για ένα πολύ λεπτό εθνικό και κρίσιμο θέμα».

Ερωτηθείσα γιατί οι δύο υποψήφιοι του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχουν κάνει μία δημόσια τοποθέτηση για το ζήτημα, η Πόπη Τσαπανίδου απάντησε: «Είναι δυνατόν να ζητάμε το 2023, δήλωση πολιτικών φρονημάτων από τους βουλευτές;» και τόνισε ότι «η ΝΔ τηρεί εθνικά επικίνδυνη κι ανεύθυνη στάση».

Απευθυνόμενη στον Άκη Σκέρτσο τόνισε: «Δεν ξεπεράσετε κόκκινες γραμμές εσείς με την στάση σας; Από την μεταπολίτευση μέχρι και σήμερα θέμα τέτοιου τύπου για την Θράκη από ελληνικό κόμμα δεν έχει ανοίξει ποτέ. Εσείς την κατακρημνίσατε την κόκκινη γραμμή».

Απο την πλευρά του ο Άκης Σκέρτσος ερωτηθείς γιατί το εν λόγω ζήτημα δεν είχε «ανέβει» πριν τις πρώτες εκλογές της 21ης Μαΐου, εφόσον υπήρχαν οι πληροφορίες απάντησε: «Το θέμα τέθηκε στον πλέον αρμόδιο, δεν είμαστε ο κηδεμόνας του ΣΥΡΙΖΑ να του πούμε τι θα κάνει».

Διαβάστε επίσης:

Καβγάς Λοβέρδου – Φάμελλου: «Την επόμενη φορά δεν θα σας αφήσω να πείτε ούτε “α”» (video)

ΣΥΡΙΖΑ: Η Ροδόπη «πρόβα τζενεράλε» στο έργο της ανεξέλεγκτης γαλάζιας παντοδυναμίας

Αμείωτη κόντρα ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ για τη μουσουλμανική μειονότητα – Στη Ροδόπη και ο Μητσοτάκης

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 31.05.2024 14:55